Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
saeed_pk

Присъединил се: 20 май 2006
Публикации: 175
Подпомогнат: 5

Post 06 май 2009 11:30 upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.
Tags: температурен сензор IC 300 Целзий 400 степен температура 400 Целзий температура сензор 400 умерен 400

Здравейте всички,
Аз искам да знам всеки сензор, който може лесно да бъде interfaced с PIC MCU
и може да чете до 300 - 400 ° С на умерените долната граница не е необходимо тя може да бъде стайна температура или нулева степен по Целзий
Моля съвети температура сензор и също разправяй уравнението, което може да превърне R / I / V в температурата.
Някой ми каза за използване на термодвойка не знам как да го използвате
моля съвет.
Обратно към началото
View user's profile
AMK1971

Присъединил се: 13 Ноември 2007
Подпомогнат: 2

Post 08 май 2009 9:46 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Можете да използвате висока печалба инструмент усилвател да засилват напрежението, обикновено термодвойка напрежения са в диапазон от Мили волта.

Themocouple не произвежда линейни стойности, както и че може да се направи в софтуера.
Обратно към началото
View user's profile
saeed_pk

Присъединил се: 20 май 2006
Публикации: 175

Post 08 май 2009 12:51 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Имам проверил, че К-тип термодвойка увеличава 40uV на всеки ° С увеличаване на температурата.

Ще ви моля да ми кажете правилно OP-усилвател схема, която тя до скалата на напрежението, който може лесно да се четат от моя MCU

Каква е минималната ограничение B / w VREF ANF VREF-напрежения и какви минимални volatge и PIC ADC може да чете.
Моля, помогнете ми в това отношение.
Обратно към началото
View user's profile
hakeen

Присъединил се: 16 юни 2005
Публикации: 119
Подпомогнат: 10

Post 08 май 2009 15:41 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Здрасти

Аз предполагам, този документ може да помогне, особено за кондициониране на сигнала след термодвойка.

http://techtrain.microchip.com/webseminars/documents/SensorSig_040808.pdf

С уважение
Hakeen
Обратно към началото
View user's profile
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 624

Post 08 май 2009 22:59 upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.
Tags: температурен сензор IC температурен сензор 400

400 ° са и доста по-използваемият гама от Pt100 или Pt1000 датчици, те трябва по-малка печалба и по-специално, не студена кръстопът обезщетение. По-висока резолюция ADC (16 или 24-битово кодиране), те често са interfaced директно в обикновен ratiometric верига.

Чух от своя пост, че сте възнамеряват да използват вътрешни (10-битово кодиране) ADC за температурни измервания. За съжаление, ограничена точност на вътрешния ADC изисква да използвате пълната налична напрежение диапазон (или поне по-голямата част от нея) за справки. По този начин усилвателя са необходими за привеждане на ADC педя на усвоените напрежение диапазон на датчика верига. Но един железопътен към железопътния ОП може да се направи в случай на Pt100/Pt1000 сензор. Споменатите ratiometric операция може да бъде постигнато обаче, че измерването само тогава, зависи от Резистор съотношения, а не за позоваване напрежение.
Обратно към началото
View user's profile
Nemesis77

Присъединил се: 20 февруари 2009 год.

Post 11 май 2009 12:01 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Проучете AD595 от аналогови устройства. Той превръща в μV сигнала от K-тип сонда за СрН. То изходи 10mV / ° C. Значи на 400 ° C изхода ще бъде 4V. Единственият недостатък е цената на ЗК, но тя е woth него.

Можете да проверите на AD623. Тя е инструментация усилвател с регулируема спечелят. Коефициентът е около 25. т.е. определяне на напрежението в μV и умножете по 25 за да получите по-Temp ° C.

Също така проверете прикрепен файл.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
DraganM

Присъединил се: 24 Декември 2006
Подпомогнат: 1

Post 19 юни 2009 12:48 upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Pt100 с IC сигнал климатик, ще ви дам чип и отлична линейност и 4-20 mA изход.
Обратно към началото
View user's profile
ankit.ec05

Присъединил се: 20 август 2008

Post 19 юни 2009 13:57 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Можете да използвате този линк "http://www.national.com/appinfo/tempsensors/files/temphb.pdf" за температурен сензор.
Обратно към началото
View user's profile
jit_singh_tara

Присъединил се: 22 Декември 2006
Публикации: 107

Post 24 юни 2009 10:07 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

pt 100 със сигнала conditionaing съединение ......
Обратно към началото
View user's profile
ilker_32

Присъединил се: 22 юни 2009

Post 25 юни 2009 12:15 Re: upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.

Не мога да разбера. Но, да разглежда това.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> upto300-400 Степен по Целзий Температурен датчик.
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS