| Автор | Съобщение |
|---|
shitansh
Присъединил се: 06 Януари 2009 Мнения: 78 Подпомогнат: 5
| 20 април 2009 12:14 Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftConsole | | | Tags: трасирате М1 softconsole sysmgmt-Dev-кит системата mgmt Dev комплект проблем трасирате actel М1 |
|
| Здравейте всички,
Точно сега съм на работа (Actel's) М1-SYSMGMT-DEV-KIT и не могат да трасирате кода използвайки SoftConsole.
Направих една референтна дизайн с минимално компоненти в Libero8.5 и са приложени изискват информация, която да трасирате този проблем.
Можете да quckly направи един нов проект в Развлечения и устройство за подбор информацията, която ще получите от JPEG файлове в прикачения файл.
Помощ ще се оценяват.
Забележка: 1. Ако не сте в състояние да открие SG_TOP_DataSheet.xml файл от прикачения файл тогава моля го отворите в WordPad и да се замени с ред2 под линия, които правят корекции индикация с червен цвят на шрифта и след това я отворите в Explorer. <? XML-интерфейс тип = "текст / XSL" href = "файл: / / / Развлечения инсталационната папка, съдържаща \ Развлечения ~ 1,5 \ Дизайнер / данни / Справочник / datasheet.xsl"?>
Последно редактирано от shitansh на 05 май 2009 7:23; редактирано 2 пъти общо |
|
| Обратно към началото | |
 |
LoomVortex
Присъединил се: 22 април 2009 Мнения: 13 Подпомогнат: 1 Местоположение: Kajaani, Финландия
| 22 април 2009 11:54 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: softconsole настойнически трасирате М1 softconsole actel проблеми softconsole грешки проблем кора М1 m1afs jtag softconsole actel настойнически |
|
| Здрасти!
Имам точно същия картон и отстраняване на грешки не работи правилно / към всички в SoftConsole (v.2.2).
Аз се опитвам да отида тези уроци (ARM кора-М1 Embedded процесор Разработка на софтуер инстркцията, ARM кора-М1 Embedded процесор Хардуер инстркцията развитие), за да работят от Actels страница
http://www.actel.com/products/hardware/devkits_boards/fusion_embedded.aspx
Моята цел е просто да изпратите текст от uart към PC (HyperTerminal), но тя просто не работи ... колко трудно може да е?!
Тези уроци трябва да работи направо, единственото нещо, което наистина трябва да се промени са I / O назначения в Развлечения да съответстват на моите борда. Също така трябва да съответстват на linker скрипт, че аз съм използвате, за да съответстват на RAM и Flash размери, като се започне адресите на борда.
С CoreABC всичко работи добре. Но сега с кора М1 не е толкова лесно. Аз съм "зарадва", че има някой друг, отколкото само аз, които имат проблеми 
Каква грешка е това което за вас? Имах проблеми с JTAG верига, SoftConsole ми даде грешка "Дистанционен Съобщение за грешка: Няма грешка", разтвор е да добавите джъмпърен от JP16 ПИН от 1 до JP17 ПИН-1, които ще направят M1AFS1500-FG484 единствената част от веригата. Сега започва грешки, тя пише кода за флаш, но когато го стартирам кодът изглежда се изпълняват, но това не е всичко, за да отпечатате HyperTerminal и това ми дава сигнал "<symbol не available> 0x000000000". Аз наистина не знам вече къде е проблема ... |
|
 |
shitansh
| 23 април 2009 7:47 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: sysmgmt-Dev-кит системата mgmt Dev кит |
|
| HI,
Ако искате да трасирате кода на този пакет може да направи възможно чрез използване на вътрешен CoreAhbSram или CoreAhbNvm в slot0 на вашия AHBlite в Развлечения умен дизайн проект.
Вие получавате символ не означава, че има известно нищо лошо в Sram или Flash връзки.
след това се опитайте да трасирате кода от вътрешния Sram на Flash, ако не сте в състояние за кратко на този проблем тогава.
Hth
Добавени след 54 минути:
Затова ли са като позоваване на M1AFS Embedded Kit тя не използва, защото мисля, че в този комплект е Асинхронни Sram време на М1-SYSMGMT-DEV-KIT там е толкова SSRAM конфигурация настройка на CoreMemCtrl ще се cange може да вземе тези дизайн за препращане на SmartGen.
Знам, че като референтен дизайн за този комплект е подготвен от мен само. |
|
 |
LoomVortex
Присъединил се: 22 април 2009 Мнения: 13 Подпомогнат: 1 Местоположение: Kajaani, Финландия
| 24 април 2009 7:40 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | |
|
| Здрасти!
Благодарим ви за отговора! Те се препоръчва от Actel да ползвате този дизайн. Прав сте, че той трябва се промени малко. Аз се опитвам да се използват вътрешни Flash за отстраняване на грешки, но той не работи така.
CoreMemCtrl всъщност за опция, ако използвате по-късно. Ако аз съм разбиране право .. MEMREADN и MEMWRITEN трябва да бъдат свързани към споделена SSRAM / FLASH WRITEN / READN линии (карфици A10, A5)? Така CoreMemCtrl линии FlashOEN, FlashWEN, SRAMOEN и SRAMWEN могат да бъдат маркирани неизползвани?
В този референтен дизайн е Flash памет система: за съхранение на данни на клиента в проекта, но то не е свързано навсякъде в дизайна. Аз не разбирам напълно смисъла на това, е на. Шестнадесетичния досие за цел да въведат там?
|
|
 |
shitansh
| 24 април 2009 8:07 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: системата mgmt Dev комплект shitansh |
|
| Здрасти,
В М1-AFS1500-Embedded-Kit там не е extenal Flash изобщо. Така Flash връзки от CoreMemCtrl ООН се използва и вместо външна светкавица без вътрешни летливи памет се използва и за това в SmartGen CoreAhbNvm се използва и за съхранение на данни клиент се използва за инициализиране Вътрешен Flash (Internal nonvolatile памет), чието съдържание е дадено от шестнадесетичния файл.
Аз съм в състояние да трасирате от intenal флаш за М1-AFS1500-Embedded-Kit но същия начин за М1-СИСТЕМИ АД-MGMT-DEV-KIT не може да трасирате от intenal флаш.
, в които компанията работи с вас?
HTh -- Shitansh Vaghela
Последно редактирано от shitansh от 24 април 2009 17:51; редактирано 1 път общо |
|
 |
LoomVortex
| 24 април 2009 9:56 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | |
|
| Здрасти,
Ах ... Благодаря за клиринг това. Имам нужда да работи с този проблем ..
Аз всъщност съм от Финландия и аз работя в Kajaani Университет за приложни науки.
http://www.kajak.fi/in_english.iw3
Предполагам, че сте от Индия? |
|
 |
shitansh
| 24 април 2009 13:39 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: shitansh |
|
| Здрасти,
Ако искаш можеш да ми се обади. Ние можем да работим заедно за този проблем.
моето име е
shitansh_vaghela (AT) yahoo.co.in
09898622277
Добавен след 3 часа 4 минути:
Здрасти,
Просто опитайте този код attachted. Програмата ви AFS с прикрепена Nvm_Debug.pdb файл и uzip Nvm_InternalSram_Debug.zip и вноса на този проект в SoftConsole_V_2.2.
Ако най-първо да опитате да я doesn't трасирате после прекрати дебъгер и след това отново го.
Нека знаят своя опит. Уверете се, че AFS е инструмент верига.
Забележка: Това е за debugg чрез FlashPro.
Hth -- Shitansh Vaghela
|
|
 |
LoomVortex
| 24 април 2009 14:37 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | |
|
| Привет,
Благодаря за кода! Тя работи добре, без грешки и печатни "Здравей свят".
АТРИБУТИ:
BTW .. моя имейл е:
jarno.kauppinen (AT) kajak.fi
|
|
 |
shitansh
| 28 април 2009 6:38 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: системата mgmt Dev кит |
|
| Здравей jarno
Имате ли възможност да трасирате Развлечения вашия проект с Softconsole2.2 за система MGMT-DEV-KIT, използвайки CoreMemCtrl най slot0 на AhbLite? Ако да моля да ми изпратите вашите Развлечения проект.
Благодарности |
|
 |
LoomVortex
| 28 април 2009 12:07 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: shitansh |
|
| Аз се опитвам, но тя не работи от CoreMemCtrl. Но аз ще изпратя това, ако успеят да се работи.
Добавен след 1 час 56 минути:
И накрая аз имам UART пример работа. Благодаря ви много Shitansh за помощ! Но аз все още не знаем как да се CoreMemCtrl на работа.
Аз приложен дизайн и Развлечения SoftConsole проекта тук. Надявам се, че тези файлове помогнат начинаещи за началото, защото Actel на примери са ограничени за този форум.
|
|
 |
shitansh
| 28 април 2009 13:21 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: shitansh |
|
| Здрасти,
Използване на външен SSRAM опитате този, приложен и да ме уведомите вашия опит. За това, което трябва да първата програма, както FPGA (AFS и A3P), след това отново да AFS в инструмент верига.
Hth -- Shitansh Vaghela
|
|
 |
LoomVortex
| 29 април 2009 7:32 Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftConsole | | |
|
| Здрасти!
Изглежда, че тя работи добре. Възможно ли е да видим какво си направил промени да Развлечения дизайн? Забелязах, че сте направи някои промени в linker скрипт. И каква е целта на програмирането A3P?
Благодарности, -- Jarno Kauppinen |
|
 |
shitansh
| 29 април 2009 7:48 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: трасирате чрез кит |
|
| Здрасти,
Разбира се моите приятели и ще ви изпрати дизайна. Но то ще бъде okey ако аз ще ви изпратя от събота или неделя, както аз ще бъда в отпуск.
Нека ти дам отговор на вашите въпроси.
1. Нашият основен проблем е, че и двамата не можем да трасирате чрез extrnal SSRAM за този комплект и дизайн гледна точка аз се чувствах, че всичко е наред, а след това също Симптомите звучи като ние не успяхме да влезем в овен на адрес 0. Както е посочено в Схема на борд, който SSRAM FT ПИН е изтеглен до означава, че ние трябва да конфигурирате CoreMemCtrl за тръбопровод. Това не е работа за двама ни. Тогава аз се опитах по този начин, FT закрепване на SSRAM е свързан с A3P FPGA, така аз имам присвоите този ПИН да Logic0 ИТ ще работят като изтеглен регистър вече се представят за този ПИН. Така че след като правиш това, конфигурирани CoreMemCtrl като потока Чрез режим със синхронни опция.
Единствената линия съм написал за A3P е
Модулът TOP ( продукция SSRAM_FT / / 0 за flowthrough, 1 = тръбопроводен );
присвоите SSRAM_FT = 1'b0;
endmodule
Мисля, че това обяснява много по никакъв начин ли ще се опитам да изпратя проектирането до пладне.
Нека да знаят, ако искате повече expalination.
Hth |
|
 |
LoomVortex
| 29 април 2009 8:26 Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftConsole | | | Tags: shitansh |
|
| Здравей Shitansh!
Благодаря ви за отговора. Това обяснява ми много. А умно решение, че трябва да се каже. Аз ще се опитам да направя това за моя собствен проект, както добре. |
|
 |
shitansh
| 29 април 2009 10:59 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: системата mgmt Dev комплект shitansh |
|
| Здрасти,
Намери Развлечения Дизайн от ...
http://www.slscorp.com/LG/Actel/M1_SYSMGMT_DEV_KIT.zip Забележка: За дизайн ще бъдат изтрити след 15 дни.
Нека знаят своя suggetion.
Hth -- Shitansh Vaghela
Добавени след 32 минути:
Съжалявам,
Имам направи една грешка в конфигурацията на COreMemCtrl че моля, да ги коригирате.
Всеки път за трасирате то няма да повлияе, но тя може да готовност за прилагане на мира като стартирате от светкавицата.
Последно редактирано от shitansh на 02 май 2009 14:31; редактирано 2 пъти общо |
|
 |
LoomVortex
| 29 април 2009 12:09 Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftConsole | | |
|
| Здрасти,
Благодарности! Изглежда бях прави всичко точно в моя Развлечения дизайн, освен че SSRAM_PWRDWN и FlashRPN закрепване, не съществуват. Значи аз трябва ръчно да "правят" тях. |
|
 |
shitansh
| 29 април 2009 12:17 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: shitansh |
|
| Не съществува означава, че не съм се?
някакъв начин трябва да се свърже SSRAM_PWRDWN да Logic0 иначе тя ще спи в готовност. Вие можете да видите, че в Справочник на SSRAM.
Всеки път,
Наистина е добър опит, за да работим с вас.
Благодарности -- Shitansh Vaghela |
|
 |
LoomVortex
| 29 април 2009 12:29 Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftConsole | | |
|
| Искам да кажа, че резултатите от CoreMemCtrl не включва SSRAM_PWRDWN и FlashRPN пина. Аз не разбрах, че преди сега.
Значи аз трябва да ги създават и за в Развлечения и както ти каза, свържете SSRAM_PWRDWN да Logic0 и FlashRPN да sys_reset.
Това е много хубаво да работим с теб. |
|
 |
L Varalakshmi
Присъединил се: 28 май 2009 Мнения: 11 Подпомогнат: 1
| 25 юни 2009 11:52 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | | Tags: Проблемът трасирате actel М1 |
|
| Здрасти
Виждам някой, работещи с Actel развитието комплекти .... Аз съм нов за тази област и се нуждаят от малко помощ от вас, момчета.
Аз съм с M1AGL-DEV-KIT-SCS.
Първа от всички нови за това, в началото на тази Softconsole ми дава много проблеми ...
Взех пример код от Actel и програма тя за развитието борда.
Сега аз съм в състояние да се направи в трасирате режим (трасирате опция е да се подчертава ).... но не може да се направи в съобщение режим (Run опция е да се подчертава).
Трябва ли да правите настройки в съобщение на готовност. Но по мое знание и по дейташитове и нищо друго е да се направи.
Благодаря предварително ...... |
|
 |
shitansh
| 26 юни 2009 6:29 Re: Actel на SYSMGMT-DEV-KIT & трасирате проблем с SoftCon | | |
|
| Здрасти,
Имам няколко въпроса за решаване на проблема ви.
1. коя версия на Softconsole, който използвате? 2. Коя версия на LiberoIDE? 3. Чели ли сте някои documets свързани с работата с CortexM1? 4. За изданието готовност да зададете Flash (InternalNVM или / Външен Flash) най 0x00 адрес и инициализиране, че с шестнадесетичния файл? 5. коя версия на CoreMemCtrl и CoreAhBLite, който използвате?
Трябва ми отговор на всички тези въпроси да ви помогне, без повече, че е доста трудно да се разбере проблема ви, които са изправени.
-- Shitansh Vaghela |
|
 |