| Автор | Съобщение |
|---|
saeed_pk
Присъединил се: 20 май 2006 Публикации: 165 Подпомогнат: 5 Местоположение: Исламабад, Пакистан
| 01 април 2009 13:29 PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| Здравейте всички, Аз работя по един проект, в който трябва да изпрати информация чрез RF. Системата ми работи добре на ПХБ направих като обща цел. моето второ борд работи добре, но когато се даде възможност на GIE то увисва. ако не се даде възможност прекъсне, че е добре. (не, не затваряйте) допълнителни неща, които сте добавили в този форум са ферит мъниста по ключови Pad артикули и да RF модул. един часа 5V DC реле също е добавена. аз употреба диод за защита (freewheeling) Аз съм в определят защо ми система не работи, когато се даде възможност прекъсва. моята цялостна система работех върху платка, която е по-малък размер. прави ориентацията на PIC причини прекъсне да се появят, или Дръж ми система, помниш ли, не interfaced RF модул към моята система.
Моля Съвети ....... |
|
| Обратно към началото | |
 |
umery2k75
Присъединил се: 19 април 2006 Публикации: 346 Подпомогнат: 23 Местоположение: Пакистан
| 01 април 2009 14:54 Re: PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| | Вашите печатни платки оформление ще се води на trouble.What искаш да кажеш с orientiation на PIC? |
|
 |
snawi
Присъединил се: 02 април 2009 Мнения: 2
| 02 април 2009 14:10 PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| | LRC Meter |
|
 |
pvinbox@yahoo.com
Присъединил се: 28 май 2004 Публикации: 122 Подпомогнат: 6 Местоположение: Коимбаторе, Индия
| 11 април 2009 8:23 Re: PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| Здрасти
Трябва да се погрижим за PCB премаршрутиране. Трябва да vcc доставка и Gnd директно от захранването. И увеличаване на земята област също. което дава добри подобрение |
|
 |
darcyrandall2004
Присъединил се: 01 февруари 2009 Мнения: 24 Подпомогнат: 1 Местоположение: Пърт, WA, Австралия
| 01 май 2009 7:20 Re: PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| Имам имали подобни проблеми с PIC16F870.
Предлагам ви разследват точно какво точно Interruptes са активирани, когато се даде възможност глобално прекъсва.
Тогава предлагаме да използвате симулатора да симулират тези прекъсва настъпили. След това ще бъде в състояние да определи къде ви инструкции показалка е скокове да се прекъсне, когато се случи. Може би един прекъсне и след това се появява на процесора се намира в безкраен цикъл. |
|
 |
Sobakava
Присъединил се: 27 Март 2002 Публикации: 366
| 04 май 2009 13:03 PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| може да бъде
- Забравих да ви ясни прекъсне събитие бита преди завръщането прекъсва. Например, ако сте определили таймер прекъсне и ако таймера overflowed и причинени и прекъсвам, прекъсвам механизъм определя позволява кажа, TMR0IF малко. След като приключите с прекъсне треньор, а ако нямате ясна тази битова, друг прекъсне ще бъде уволнен незабавно.
- Някои пина (т.е. RB4, RB5, RB6, RB7, INT0, INT1 т.н.), което може да причини прекъсва са плаващи (които не са свързани с навсякъде) и те са определени като суровина.
опитайте да изключите всички прекъсва от техните позволи бита. после включете ги един по един и намери кой има проблем.
Това е всичко, което мога да кажа, без да виждат сорс кода. |
|
 |
malik_123
Присъединил се: 14 май 2007 Мнения: 27
| 05 май 2009 11:37 PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| | Моля, проверете всичките прекъсва и се опитайте да се види, че когато GIE малко е то, което прекъсва се нарича |
|
 |
AHKHANN
Присъединил се: 24 юли 2008 Мнения: 2
| 16 май 2009 17:44 PIC18F452 увисва когато GIE, определени в специфични печатни платки | | |
|
| Аз наскоро се изгради система за използване на 18F452 и съм изправен почти един и същ проблем.
На разследването разбрах, че моята система получава рестартира, когато си позволя глобалната прекъсвам.
Тъй като аз съм с УСВ компилатор това дава основание за възобновяване от SLEEP режим.
I am clue less. |
|
 |