| Автор | Съобщение |
|---|
Mousei
Присъединил се: 25 февруари 2009 Публикации: 8
| 25 февруари 2009 11:56 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Здравей листа,
Може ли тялото ми кажеш най-простата схема за пореден съединение в програмирането за dsPIC30F използвайки RS 232 или USB? Аз donot изискват по веригата дебъгер
Благодаря предварително |
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4290 Подпомогнат: 647 Местоположение: Бохум, Германия
| 25 февруари 2009 12:18 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| | Най-проста схема е произволна UP свързващ ICSP пина. Трябва да се грижи за съответния фърмуер, обаче. Най-лесният (и вероятно най-евтините) разтвор е микрочип PICkit2 от магазина. |
|
 |
Mousei
| 26 февруари 2009 7:47 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| FvM, благодаря за предложението Взех ICSP в този форум по темата за (!!!! Работна PIC програматор !!!!!), Аз просто искам да се потвърди дали тази работа с MPLAB. |
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4290 Подпомогнат: 647 Местоположение: Бохум, Германия
| 26 февруари 2009 17:36 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| | Цитат: | | Аз просто искам да се потвърди дали тази работа с MPLAB. | Вие не споменем MPLAB изобщо. За да бъдат пряко контролирани от MPLAB, тя трябва да бъде съвместим с всички съществуващи MPLAB програмиране хардуера, например един от тези ICD2 клонове. Те могат да имат проблеми с PIC24/dsPIC обаче.
by reading hex files. А PIC програмист може да работи също и с MPLAB от четене шестнадесетичния файлове. Всеки програмист трябва да бъде в състояние да. |
|
 |
Mousei
| 27 февруари 2009 4:58 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Благодаря за отговора FvM,
Но аз просто искам В верига сериен програма за dsPIC30F6010 (DONT Искам В съединение на грешки), като се използва RS232, дали е възможно да се намесвам с MPLAB. Аз съм поставяне на PDF схематични схема на програматор PLZ потвърдят дали той е съвместим с MPLAB за програмиране само ...
Благодаря предварително |
|
 |
Google AdSense

| 27 февруари 2009 4:58 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
blueroomelectronics
Присъединил се: 17 Сеп 2006 Мнения: 1569 Подпомогнат: 89 Местоположение: Торонто, Канада
| 27 февруари 2009 6:43 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| | В dsPICs не поддържат LVP. Моят Inchworm комплект е RS232 и MPLAB ICD2 съвместими. |
|
 |
Mousei
| 27 февруари 2009 10:55 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Дали този комплект е в съединение програмист за dsPIC30F6010? Ако отговорът е да, може ли да ми изпратите на вашия схематични Inchworm кит?
Добавен след 3 часа 43 минути:
Какви промени изискват по-приложен scematic (LVP), за да се работи за dsPIC30F (което не е LVP)? |
|
 |
funnynypd
Присъединил се: 09 Май 2007 Публикации: 875 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| |
 |
slink3r
Присъединил се: 25 юни 2009 Мнения: 3 Местоположение: Palmdale
| 26 юни 2009 23:21 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Използвах PG1 верига от Olimex да създаде програмен цикъл. Не съм сигурен софтуер, които е трябвало да работят с dsPIC30f, тъй като изглежда, че много примери, които хората дават за вас са насочени към чип програмисти, които не са го в своя избор.
Някой знае следваща стъпка след създаването на ICSP-интерфейс съединение? Има ли в PIC нужда от външно съединение към него да се намесвам с ICSP, или мога да кука на ICSP директно на PIC? Опитах се и те, и не получава никакви комунални да признае, че: \
Благодарности
|
|
 |
FvM
| 27 юни 2009 0:20 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Веригата изглежда наистина странно да ми мнение. Не мога да imgaine, как например bidirectional PGD (Pin4) е трябвало да бъде управлявано от програмист страна. Също така на земята смяна между RS232 COM и GND е inacceptable във всички ситуации, когато допълнителни връзки между компютъра и нагоре, са задължителни.
Аз не знам, каква е първоначалната цел на схема, но се опитват да програмата dsPIC или PIC24 през нея изглежда като загуба на време. |
|
 |
funnynypd
Присъединил се: 09 Май 2007 Публикации: 875 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| |
 |
yvp
Присъединил се: 14 юни 2009 Публикации: 6 Местоположение: Канпур
| 04 юли 2009 11:41 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| на ICSP верига (простата) може да се намери в Help> теми> pickit2 на mplab IDE работи добре и е най-простият
|
|
 |
funnynypd
| 06 юли 2009 5:29 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Истина. Тя работи добре по-голямата част от времето, с едва 5 тел свързани. Ако нещо се случи жични, просто добавете 10Uf капачката на Vdd линия, тъй като това мини-лабораторията няма (тен капачка, в близост до RJ12 конектор):
|
|
 |
slink3r
Присъединил се: 25 юни 2009 Мнения: 3 Местоположение: Palmdale
| 12 юли 2009 1:19 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| Добре, аз реших да опитам на Schaer, но аз не е имал на 7407N за използване, така че вместо да съм използвайки шестнадесетичния инвертори като моя буфер, а след това храненето на инвертиран сигнал в мултиплексор, след това са използвали БАЗОВИЯ печат на двете контролират транзистор на мрежата от ОП-amped сигнал, след което сигналите са свързани с PIC.
ОСНОВНИЯ Печат може буфер на сигнали, след което изпраща на микропроцесор, но аз съм много сигурен това не е реално ниво преместване, както inverter сякаш за повишаване на напрежението?
Всяка идея, или просто да изчакате за буфери да дойде / построи орел? |
|
 |
pratik069
Присъединил се: 04 август 2008 Мнения: 3
| 21 юли 2009 12:20 Re: В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| | Може ли някой ми предложи ICSP за dspic33F. |
|
 |
blueroomelectronics
Присъединил се: 17 Сеп 2006 Мнения: 1569 Подпомогнат: 89 Местоположение: Торонто, Канада
| 21 юли 2009 13:52 В Верига Сериен Програмист за dsPIC30F | | |
|
| | В PICkit2 |
|
 |
funnynypd
| |
 |