VVV
Присъединил се: 26 Ноември 2004 Мнения: 1584 Подпомогнат: 290
| 16 януари 2009 15:15 Re: батерията, зарядното устройство Помощ | | |
|
| В SCR ще бъде токоизправител. В първите две транзистори са всъщност най-DC захранване от батерията само себе си. Ако батерията напрежение е под прага, определен от котела (това е разредена), след което се намира горе вдясно транзистор ще бъде на разстояние. Лявата транзистор след това ще бъде и той може да се превърне в SCR чрез LED и диодни. Това обаче може да се случи, само когато AC вход полярност е такава, че на върха е положителен. В този момент SCR пожари и сила, да бъде предоставена на батерията половината от AC цикъл. Когато полярност променя на ИКН загасва. Той ще бъде на следващия AC цикъл.
Ако батерията текущи е твърде висок, на напрежението в двата 1R8 резистори ще включване на BC547 транзистор и зареждане на по-ниски 47uF капачка. В транзистор не може да изключите SCR, но тя ще се избегне неговото изгаряне на следващия път, когато AC има право полярност. Капачката да пазят транзистор на разстояние от няколко AC цикли.
Когато батерията е заредена до горе вдясно транзистор ще бъде, водене на горния ляв транзистор разстояние. Това означава, че повече не може да SCR огън и батерията вече няма такса. Но ако му напрежение капки, тогава зареждането цикъл ще започне отново.
Не, че тъй като батерията правомощия в горната част на веригата, то няма да работи с напълно мъртъв батерията. Ето защо имате ключа, който временно ще се включите в горния ляв транзистор с помощ от AC полярност, когато е най-положителни.
Аз не съм 100% сигурен за ролята на върха 47uF капачката, но аз подозирам е за цел да се предотврати в горния десен ъгъл на завъртане от транзистор когато SCR пожари, тъй като напрежението се увеличава, когато това се случи. |
|
банджо
Присъединил се: 24 Декември 2005 Публикации: 577 Подпомогнат: 108
| 16 януари 2009 15:21 батерия зарядно Помощ | | | Tags: SCR зарядно |
|
| Номерът за разбиране тази схема, е аз мисля, че работи само ако батерията има остатъчна напрежение ляво. След това батерията е захранвана с напрежение в началото на страницата BJT за пристрастие цели. Дизайнерският се възползват от факта, че батериите са устройства за съхранение на данни и използване на батерията, когато ние обикновено поставят електролитни кондензатори.
Въз основа на батерията напрежение, на ИКН проводимост ъгъл е разнообразна, който определя размера на таксата на 1 / 2 цикъл е поставен под батерията. Дизайнерският спаси двете филтърния кондензатор от нормалните DC доставките и токоизправител.
Забележка: Когато бях дете, взех освен моя дядо на зарядно за кола батерии за да видите каква е веригата беше. Бях разочарован да открият почти нищо в кутията. Той беше само трансформатор, голям диодни и амперметър. Това беше цялата верига. Единственото, магията е в превръща съотношението на трансформатора. Той бе tweaked, така че пиковите AC Напрежение на изхода от средното беше близо до крайния напрежение те искаха на батерията. |
|