Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

All_you_need_to_build_PicKit_2

Гото страница 1, 2 Следваща
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> All_you_need_to_build_PicKit_2
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
jhanus

Присъединил се: 27 февруари 2007

Post 21 ноември 2008 10:26 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Направих компилация на данни, необходими, за да се създаде функциониращ PicKit2, която бе тествана с:

PIC16F84A
PIC16F628
PIC16F628A
PIC16F88
PIC16F876
PIC16F876A
PIC16F877A
PIC18F2550
PIC18F4550

Ще намерите attachmen, който съдържа 4 подпапките:

Основната: 1,2,3,4 (. mht), когато сградата и части на схемата, са описани и pickit2.mht, която е един и същ клонинг, но от друг източник. Ако двете документи са били прочетени, при повреда трябва да падне до нула.

фърмуер: Тук е PicKit2 фърмуер (PK2V023200.hex), това е практически без значение коя версия, защото тя ще "автоматично" актуализира, когато е свързан.

SCH_PCB: Тук е оригиналната схема / ПХБ, и един модифициран от мен за стандартни резистори и компоненти, и друг, които са в заглавието "LC_different" (подскачам този един, в моя красив град не можете да купите дори стандартни компоненти ... )

Части: BOM някои възможни част промени в скоби дейташитове

Някой може да попитам, защо притеснява, когато комплекти са широко достъпни, но наличните къде, определено не е тук, така че този пост е за тези, които до сега измъчван ги selfs с JDM, модифицирани JDMs, P16PRO40 и извинете ме за израза ми, мамка му. То ми струва 80% от време, само за да програмата нищо! Луд
Вече не! Pickit2 клонинг работи безупречно, да не съществуват 24LC512 EEPROMs, но който се нуждае от тях, и то не може да програма 3.3V части.

Вие ще трябва да програма PIC18F2550 с PK2V023200.hex, аз се опитах и се опитах с ART2003 програмист (LPT), не се притеснява, иди на приятел, колега или колеж (UNI).
Аз програмиран мина с красотата, наречено PM3.

Нужда файлове са:
PICkit2 Потребител Guide.pdf
PICkit 2 софтуер
които могат да бъдат намерени на микрочип в сайта:
връзка

Някои снимки:

Ами това е то, се надявам, че ще помогне и да работят, тъй като той направи за мен.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Присъединил се: 09 Май 2007
Публикации: 863
Подпомогнат: 21

Post 21 ноември 2008 19:06 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Cool, тук е това, което направих за засилено характеристики:
family ("BB0703 128K" and "BB0703 256K") has the following Enhanced features to PICkit 2: Новият освобождава BB0703 семейство ( "BB0703 128K" и "BB0703 256K") има следните характеристики Засилено да PICkit 2:

1. USB долар / тласък вериги, гаранция вътрешния 5 V за доставка на всички USB входове нормалното напрежение ситуацията (4.1V за 5V нормално), това ще осигури високо качество на програмирането напрежение върху PICKit2.
2. Конектор RJ12 са съвместими с ICD2/ICD3/RealICE.
3. посветен външен захранващ блок за Програмист до Отидете функция.
4. Native подкрепа 256K байт памет на "BB0703 256 K", не хардуер ч (в) CK на PICkit2 е необходимо.

За повече информация, моля те се отнасят до:
http://www.auelectronics.com/System-PICkit2.htm
http://www.auelectronics.com/UserManual-BB0703.htm

Може да се обмисли, включително някои от страхотните възможности също.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 21 ноември 2008 19:26 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

. Оо смешно, ти си толкова смешно, аз съм насърчаване свободна, нека ти кажа отново БЕЗПЛАТНО.

Така че хората, които не могат да си позволят да го закупите, можете да създадете сами Pickit 2 за далеч по-малко пари, после какво вие или някой друг "помощник" могат да предложат.

Ще посетя трябва да поиска от вас или някой друг да не се насърчи своите продукти тук или можеш, но трябва да предлагат пълен схеми ПХБ в орел, OrCAD или DeepTrace, а не просто безполезни ниското качество на снимките от едната страна на борда на който е мулти layered или безполезна документация.
Може ли да попитам защо, също така можем да копирате и възпроизвежда своя продукт БЕЗПЛАТНО Да БЕЗПЛАТНО.

Надявам се, че разбира, какво се опитвам да направя тук, ако не е, аз с удоволствие ще обясня отново.
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 21 ноември 2008 19:41 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Пълен схематични е достъпен тук:
http://www.auelectronics.com/Hardware-CB0703.htm
и
http://www.auelectronics.com/pdfs/CB0703_PICKit2_Schematic.pdf

Събрание рисунка е достъпен тук:
http://www.auelectronics.com/pdfs/CB0703_AssemblyDrawing.pdf

Стъпка по стъпка събрание е достъпен тук:
http://www.auelectronics.com/pdfs/Assemble_PICkit2.pdf
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 21 ноември 2008 20:09 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

of PCB) files in Eagle, OrCAD, DeepTrace, ExpressPCB, PCB123 or any other extension. Аз трябва да съм сляп, но не мога да намеря ПХБ проектиране (очаквате безполезна ниско качество пропорции изложени картини на ПХБ) файлове в орел, OrCAD, DeepTrace, ExpressPCB, PCB123 или друга разширение.
Обратно към началото
View user's profile
sn_burki

Присъединил се: 18 февруари 2003
Публикации: 210
Подпомогнат: 4

Post 22 декември 2008 20:39 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Уважаеми Jhanus
Всичко най-хубаво сте свършили чудесна работа .. Аз наистина appritiate ви efferts, ние наистина трябва хора като теб на форума, който насърчаване на нови идеи за по-голяма помощ, а останалите от пари. Този форум е чиста за вноски и помагат не за всеки вид adveritizement. Всички най-добри начини на късмет.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 22 декември 2008 21:19 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

sn_burki написа:
Уважаеми Jhanus
Всичко най-хубаво сте свършили чудесна работа .. Аз наистина appritiate ви efferts, ние наистина трябва хора като теб на форума, който насърчаване на нови идеи за по-голяма помощ, а останалите от пари. Този форум е чиста за вноски и помагат не за всеки вид adveritizement. Всички най-добри начини на късмет.

Моята е благодаря, вие сте първият да ми благодариш след сравнително дълго време.
Знам, че капитализъм правила, по-голямата част от нашите сърца, но някои от нас смятат за по-добро бъдеще.

Благодаря ти, и всичко най-хубаво!
Обратно към началото
View user's profile
max0412

Присъединил се: 26 октомври 2003
Публикации: 312
Подпомогнат: 31

Post 23 декември 2008 0:56 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

sn_burki написа:
Този форум е чиста за вноски и помагат не за всеки вид adveritizement. Всички най-добри начини на късмет.

Съгласен съм, този форум е да започне да стигнем до много по самооценка промоция, реклами.

Не завиждам някой се опитва да направи честен живот, но тя Става нелепо.

Може би те трябва да създаде нова категория са били членове могат да публикуват там уеб сайтове и продукти. По този начин онези, които са заинтересовани могат да гледат на тези, които не са не са.

Jhanus благодаря за споделяне на вашия проект. Току-що си купи PIKiT2, но съм сигурен, че другите ще го използват и оценявам усилията ви, както добре.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 23 декември 2008 9:40 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

mabauti написа:
Много благодаря jhanus (б ".") Б

Вие сте добре дошли.

max0412 написа:
sn_burki написа:
Този форум е чиста за вноски и помагат не за всеки вид adveritizement. Всички най-добри начини на късмет.

Съгласен съм, този форум е да започне да стигнем до много по самооценка промоция, реклами.

Не завиждам някой се опитва да направи честен живот, но тя Става нелепо.

Може би те трябва да създаде нова категория са били членове могат да публикуват там уеб сайтове и продукти. По този начин онези, които са заинтересовани могат да гледат на тези, които не са не са.

Jhanus благодаря за споделяне на вашия проект. Току-що си купи PIKiT2, но съм сигурен, че другите ще го използват и оценявам усилията ви, както добре.

Точно така, това е тотално moronic да повтарям, "Виж ме имам PicKit2 за 1 долар по-малко от оригинала" на въпрос от типа "Какво транзистор замяна за използване", или например тази тема, аз публикувате безплатно и работен проект и да се замества с един проект за пари е просто ridicules и глупави.

Нека ги дадат своя собствена категория, които никой няма все пак погледни и да се спре trolling нормални конци.
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Присъединил се: 17 Сеп 2006
Подпомогнат: 86

Post 23 декември 2008 18:19 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Проблемът с DIY PICKit2 е 18F2550 трябва да се preprogrammed (jhanus използвали PM3 програмист не точно в everyones части чекмедже). Друг Пипнах те е използването на LVP програмист може да постави на 18F2550 в непрекъснат режим, тъй като bootloader PGM ПИН е bootloader бутона на PK2.

Всички PICkit2 на мина, funnynypd & микрочип под $ 50US и те всички са професионално направени ПХБ и preprogrammed 18F2550. FYI първия Junebug (PK2) прототип бе handwired и е работил като чар.
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 23 декември 2008 19:25 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

and the Junebug from blueroomElectronics, etc. А красотата на PICKit2 проект с отворен код позволява на крайния потребител редакция за повече функции, например нашата BB0703, BB0703 128 K, BB0703 256 K и Junebug от blueroomElectronics и др

За DIY фенове като през дупката компоненти можеш да вземат предимство на Junebug.

За DIY фенове харесват SMD дизайн, можете да погледнете на нашите CB0703 дизайн:

За хора като дъска за ICD2, ICD3, RealICE, всички BB0703 семейството може да се използва директно с тях, с RJ12 Обратните кабел.

, both of which have buck/boost circuit. За лаптоп потребител, който е с ограничена USB порт и нужда от USB хъб, или всеки потребител е слаб PC USB порт (USB ниско напрежение за доставки), можете да изберете BB0703 128 К и BB0703 256 K, и двата от които са долар / тласък съединение . И това долар / тласък схема осигурява 5 V захранване за PICkit2 програмен цикъл във всяка нормална USB стандарт допуска напрежение диапазон (4.1V да 5.xV). for good quality ICSP programming) The buck/boost circuit is designed working with Vusb inputs as low as 3.0V. (Много PIC изисква "Vdd> = 4.6V" за добро качество ICSP програмиране) се отмятат / тласък съединение е проектиран, работещи с Vusb суровини толкова ниско, колкото 3.0V.

За PICkit 2 Програмист до Отидете фенове, сега BB0703 256 K е естествено 256K EEPROM на борда, не хардуер ч (в) СК е необходимо, то е бързо и безопасно.

Един загриженост относно тази снимка:
В ICSP кабел изглежда твърде дълго, моля, уверете се, че тя е по-кратък от 6 инча, ако имате нужда от програма за някои dsPIC33 семейство.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 23 декември 2008 19:47 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Но понякога, няма помагаш.
Каквото и ...
Обратно към началото
View user's profile
Hugo

Присъединил се: 01 Януари 1970
Публикации: 275
Подпомогнат: 25

Post 23 декември 2008 22:47 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Като електрониката като хоби е едно нещо, и вземане на пари от него е още едно ...

те просто не разбирам ... Или може би те са много гладни ...
Обратно към началото
View user's profile
me_guitarist

Присъединил се: 03 октомври 2006
Публикации: 263

Post 24 декември 2008 3:49 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Добра работа, момчета.
Обратно към началото
View user's profile
visn

Присъединил се: 12 Декември 2008

Post 24 декември 2008 7:53 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Blueroom & funnynypd:
За кораба вашите продукти означава добавяне на друг $ 15-25, което се движи в общите инвестиции (за hobbyist) до значително. Какво можем да си позволят да инвестират е - време. И след грешките там може да се изразява съжаление, не става за теб на първо място.
Може би. Но ние сме запознати с вас двамата, на много форуми (електро-техно, микрочип, mp3car и др.) Може би вие двамата трябва да бъдат преместени в лепкава, защото отвличане на homebrew дискусии начин за често.
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 24 декември 2008 16:18 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Не мисля, че има кой да провали още на нашия CB0703 (PICkit 2) DIY комплекти. А ние да предостави помага и подкрепя, когато хората, направени грешки.

Ето някои въпроси, съобщени от феновете и се фиксира ни предостави:
1. Solder ютии е прекалено горещо, а повредената един часа Транзисторни; действие от Au Група електроника: три резервни части са изпратите, клиентите са използвали една получите CB0703 работят и се държат останалите две за другите си проекти.
2. А класация подредени един часа CB0703 борда само и има много части от собствената си инвентар. По време на събрание, Една Тан капачка беше поставен в грешната посока, да доведе до други верига щети. Действие от Au Група електроника: Техническа поддръжка за идентифициране на повредената схема, клиентът определя Тан ОСП и повредени IC проблем, всичко работи като чар след това.

Повечето отзиви за CB0703 DIY комплекти са "много лесно да се съберат", защото по-клиент коментари за CB0703 кит, моля, посетете:
http://www.auelectronics.com/CustomerComments.htm

Други от няколко от тези случаи, а останалата част от CB0703 клиентите са много доволни за лекота на използване и стъпка по стъпка ръководство за този DIY комплекти (проверете връзката по-долу).
http://www.auelectronics.com/pdfs/Assemble_PICkit2.pdf

А дори и студентски пазар CB0703 кит в местното училище и започва своята бизнес.
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 28 декември 2008 20:46 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

visn написа:
funnynypd:
За кораба вашите продукти означава добавяне на друг $ 15-25, което се движи в общите инвестиции (за hobbyist) до значително. Какво можем да си позволят да инвестират е - време.

Проверих отново в моя уеб сайт, той е винаги САЩ $ 10 доставка и обработка за BB0703 или Combo0703-PP.
http://www.auelectronics.com/System-PICkit2.htm
Аз правя осъзнаваш САЩ $ 15 е 50% повече; и САЩ $ 25 е 150% повече, те са голяма разлика за всички.
Ако видите нещо различно, не се колебайте да ме уведомите.
Обратно към началото
View user's profile
visn

Присъединил се: 12 Декември 2008

Post 29 декември 2008 7:23 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Там са валутните курсове, и мита ($ 9 по 27 $ futurlec цел!) И е студентка в 3-тия свят страната. Да не говорим за малките въпрос на глобална кредитна ПУКНАТИНА ... както и looming Pickit3.

Тя е по-възможно да се мръсотия наоколо с DIY blueroom pk2 прототип на матрица борда, за някои от нас - докато не са готови за нещо истинско - или проформа клонинг.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 29 декември 2008 9:28 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Не трябва да изтезания себе си, те няма да спре.

Той просто изглежда, че той направи разговор, но в действителност това е монолог, всички те не се насърчи (опитайте да откриете някоя публикация, където те не са).
Всеки Дявол темата те нападам с това лайно, невероятно, бойкот funnynypd и blueroomelectronics !!!!,, че ще ги научиш.
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 29 декември 2008 17:56 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Цитат:
Да не съществуват 24LC512 EEPROMs, но който се нуждае от тях, и то не може да програма 3.3V части.

Двете бр на 24LC512 се използва за съхранение на данни за програмист-към-Go функция. Тази функция позволява да се програма без компютър.

Тя няма да бъде трудно да програмата много 3.3V снимки (което е по-евтино и по-бързи резултати в) ако е само с помощта на оригиналните Vdd контрол на проектирането.
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 31 декември 2008 20:57 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

funnynypd написа:
don't think there is an yone failed yet on our CB0703 (PICkit 2) DIY kits. Не мисля, че е налице yone провали още на нашия CB0703 (PICkit 2) DIY комплекти. А ние да предостави помага и подкрепя, когато хората, направени грешки.

Ето някои въпроси, съобщени от феновете и се фиксира ни предостави:
1. Solder ютии е прекалено горещо, а повредената един часа Транзисторни; действие от Au Група електроника: три резервни части са изпратите, клиентите са използвали една получите CB0703 работят и се държат останалите две за другите си проекти.
2. А класация подредени един часа CB0703 борда само и има много части от собствената си инвентар. embly, One Tan cap was placed in the wrong direction, lead to other circuit damage. По време на задника embly, Тан Една капачка е поставен в грешната посока, да доведе до други верига щети. Действие от Au Група електроника: Техническа поддръжка за идентифициране на повредената схема, клиентът определя Тан ОСП и повредени IC проблем, всичко работи като чар след това.

Това е това, което правиш, може да се каже, като от контекста.

hehehe
ahhh
Обратно към началото
View user's profile
aviansun

Присъединил се: 26 Декември 2008

Post 02 януари 2009 9:32 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Отколкото A ЛОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Много щастливМного щастливМного щастлив
Обратно към началото
View user's profile
mvs sarma

Присъединил се: 23 април 2006
Публикации: 320
Подпомогнат: 35

Post 02 януари 2009 18:18 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

blueroomelectronics написа:
Проблемът с DIY PICKit2 е 18F2550 трябва да се preprogrammed (jhanus използвали PM3 програмист не точно в everyones части чекмедже). Друг Пипнах те е използването на LVP програмист може да постави на 18F2550 в непрекъснат режим, тъй като bootloader PGM ПИН е bootloader бутона на PK2.

Всички PICkit2 на мина, funnynypd & микрочип под $ 50US и те всички са професионално направени ПХБ и preprogrammed 18F2550. FYI първия Junebug (PK2) прототип бе handwired и е работил като чар.

Вашият Lab-PCB Лесно се изкушат (двойна страна-PTH-синята маска), твърде съблазнително. Аз само желание, че някои индийски момчета правят за hobbyists насам.

LVP PROG сега е потвърдено извън съвместимо за ъпгрейд от друго лице.

Накрая се появява най-добрите JUNEBUG. " Има ли вероятност да има друг програмист, този път PK3 клонинг - и го наричат "Ела септември"
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 02 януари 2009 18:51 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

dipmicro направи подобрена версия на ЛАБ-ЛЕСНО печатни платки с SOIC подложки.
http://www.dipmicro.com/store/index.php?act=viewProd&productId=618
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 02 януари 2009 19:30 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

mvs sarma написа:

Вашият Lab-PCB Лесно се изкушат (двойна страна-PTH-синята маска), твърде съблазнително. Аз само желание, че някои индийски момчета правят за hobbyists насам.

LVP PROG сега е потвърдено извън съвместимо за ъпгрейд от друго лице.

Накрая се появява най-добрите JUNEBUG. " Има ли вероятност да има друг програмист, този път PK3 клонинг - и го наричат "Ела септември"

18F2550 Може да бъде програмиран с LVP, но предлагам да не програмата му от LVP.
На второ място, защо би някой с нормален миниран купят нещо, това, което той може да получи безплатно.

dipmicro направи подобрена версия на ЛАБ-ЛЕСНО печатни платки с SOIC подложки.

Моля, да не продължават да продават продуктите си в темата, защото ние не се интересуват от това, което плащате нищо можете да получите безплатно.

И това не изкушат най-малко.

Ако искате да продадете направите своя собствена тема и да се спре отвличане конци от другите.
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 02 януари 2009 20:17 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Ей аз не съм dipmicro. Аз не прави евтин на техните продажби.

Какво е то те могат да получат безплатно?
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 03 януари 2009 12:17 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Ей аз не съм dipmicro. Аз не прави евтин на техните продажби.

Какво е то те могат да получат безплатно?

Успокой се мъж, хлад.
Обратно към началото
View user's profile
gogo2520

Присъединил се: 04 Март 2005
Подпомогнат: 1

Post 07 януари 2009 20:25 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Привет
Аз не знам защо blueroom е толкова hyped по негова pickit 2. Струва повече от микрочипове Pickit 2. Микрочип също изпраща USB кабел с програмист,
че освен около $ 10 и в случая. Плюс ли много на свободния софтуер.

Имам Pickit 2 програмист там хубаво, с корабоплаването цената на целия пакет само цена $ 44,00 САЩ.
Мога да видя се опитва да направи една само за опита, така че тази нишка интересно. Благодаря за инфо
gogo
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 08 януари 2009 4:15 All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

Една публикация на година от 2005 г. насам, мисля, че се през 2009 г. след horray Усмивка
Обратно към началото
View user's profile
jhanus

Post 08 януари 2009 9:05 Re: All_you_need_to_build_PicKit_2
Tags:

gogo2520 написа:
Привет
Аз не знам защо blueroom е толкова hyped по негова pickit 2. Струва повече от микрочипове Pickit 2. Микрочип също изпраща USB кабел с програмист,
че освен около $ 10 и в случая. Плюс ли много на свободния софтуер.

Имам Pickit 2 програмист там хубаво, с корабоплаването цената на целия пакет само цена $ 44,00 САЩ.
Мога да видя се опитва да направи една само за опита, така че тази нишка интересно. Благодаря за инфо
gogo

Напълно съгласни и вие сте добре дошли.

Една публикация на година от 2005 г. насам, мисля, че се през 2009 г. след horray Усмивка

Вместо това вземане забавно това, че трябва да го ценим и да научат от него.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> All_you_need_to_build_PicKit_2
Страница 1 от 2 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница 1, 2 Следваща

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS