Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

GPS приемник: проблеми

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и Оптика -> GPS приемник: проблеми
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испанска версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбската версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
swagata

Присъединил се: 04 юли 2007
Подпомогнат: 4

Post 01 Oct 2008 21:01 GPS приемник: проблеми

GP2015 е тройна RF приемник преобразуване. Той използва за PLL VCO като местни осцилатор.
PLL е цифров верига. Така че, когато VCO продукция се смесва с аналогов сигнал RF, какъв тип сигнал имаме. Дали миксер модулатор? Каква е крайната АКО честотен сигнал консумираме?
Има VCO изход цифров или аналогов?
Дали приемник цифров или аналогов или смесени?

Можете ли да ми изпратите някои документи / отбелязва, обяснява блок мъдър работата на GPS приемника?

Отколкото в аванс
swagata
Върнете се в началото
View user's profile
jecyhale

Присъединил се: 19 февруари 2008
Публикации: 447
Подпомогнат: 47

Post 02 Oct 2008 8:28 Re: GPS приемник: проблеми

swagata написа:
GP2015 е тройна RF приемник преобразуване. Той използва за PLL VCO като местни осцилатор.
PLL е цифров верига. Така че, когато VCO продукция се смесва с аналогов сигнал RF, какъв тип сигнал имаме. Дали миксер модулатор? Каква е крайната АКО честотен сигнал консумираме?
Има VCO изход цифров или аналогов?
Дали приемник цифров или аналогов или смесени?

Можете ли да ми изпратите някои документи / отбелязва, обяснява блок мъдър работата на GPS приемника?

Отколкото в аванс
swagata

VCO продукция е слаб сигнал люлка сине, и това се смесва с RF сигнал след LNA, след което генерира около 1 милион АКО ~ 4M Hz, след този сигнал ще се вливат throuth лента-филтър и AGC и ADC,

Така че можете да получавате само цифров сигнал след ADC.
В получават, е един и микс-RF сигнал верига.
Върнете се в началото
View user's profile
swagata

Post 02 Oct 2008 21:28 Re: GPS приемник: проблеми

Аз съм с 1.5GHz сигнал с 1,023 Mbps модулация BPSK като вход RF и ето от 1,4 GZ. Дали χ блок с миксер или модулатор? Чух, че когато 2 аналогови сигнали са смесени си миксер и когато 1 аналогов и цифров сигнал сигнал се смесва своята модулатор.

Ако PLL е заключена на 1.4GHz, doues това означава, че си входния сигнал е 1.4GHz?

Plz изпращаме съответните бележки, ако е възможно.
Отколкото в аванс
swagata
Върнете се в началото
View user's profile
jecyhale

Post 03 Oct 2008 4:52 Re: GPS приемник: проблеми

swagata написа:
Аз съм с 1.5GHz сигнал с 1,023 Mbps модулация BPSK като вход RF и ето от 1,4 GZ. Дали χ блок с миксер или модулатор? Чух, че когато 2 аналогови сигнали са смесени си миксер и когато 1 аналогов и цифров сигнал сигнал се смесва своята модулатор.

Ако PLL е заключена на 1.4GHz, doues това означава, че си входния сигнал е 1.4GHz?

Plz изпращаме съответните бележки, ако е възможно.
Отколкото в аванс
swagata

Да, имате право. Но аз мисля, че блок Х е система.

Миксер е един компонент от нея.

RF сигнал е 1575.42MHz, така че PLL е заключена в (1575.42MHz-1.023MHz).

Тези два сигнала са въвеждане на миксер, така че продукцията е 1.023MHz.

Но има BPF, VGA и ADC да обработи този 1.023MHz аналогов сигнал, след изход цифров сигнал.
Върнете се в началото
View user's profile
Abhishekabs

Публикации: 688
Подпомогнат: 76

Post 03 Oct 2008 7:21 GPS приемник: проблеми

Когато казваш си приемник, то вие сте прави конверсия & това е миксер не модулатор.
Модулация е извършено едновременно предаване на сигнала.
Дори ако се смесва две аналогов сигнал може да бъде модулатор при конверсионно е процес е там.
Така миксер е модулатор време upconversion.

Последно редактиран от Abhishekabs на 03 октомври 2008 7:22; Редактирано общо 1 път
Върнете се в началото
View user's profile
swagata

Post 03 Oct 2008 7:22 Re: GPS приемник: проблеми

Мисля, че coundn't обясни проблемите.

1. В PLL не се използва GPS приемник и честотата DEMODULATOR но и да генерира LO честота 1.4GHz.The объркване е "PLL заключени в 1.4GHz" означава refrence принос към PLL е 1.4GHz? (Triple преобразуване, използващи фиксирани LO честота архитектура)

2.I сте прочели "PLL се използва като LO & часовник генератор в цифрова система". За 1-ви етап миксер имаме RF Input (1.5GHz) & Lo (1.4GHz). Неговата двойно балансирани mixer.Now отворен колектор е го миксер или модулатор?

3. Тъй като ние имаме VCO, не гарантира това е аналогов PLL? Какво ще кажеш за Фаза Dector тогава? Дали това е множител?
Върнете се в началото
View user's profile
Abhishekabs

Публикации: 688
Подпомогнат: 76

Post 03 Oct 2008 7:26 GPS приемник: проблеми

Значи искам да кажа е,
Вие използвате PLL като източник VCO & друго устройство за честотен умножение (фаза детектор). Аз съм прав ли съм?
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 03 Oct 2008 7:26 Реклами

Върнете се в началото
swagata

Post 03 Oct 2008 7:37 Re: GPS приемник: проблеми

Защо 1.4GHz LO честота е избран в тази фиксирана архитектура LO честота?

Added след 8 минути:

Фаза детектора е част от PLL и не модулатор.
Върнете се в началото
View user's profile
jecyhale

Post 03 Oct 2008 8:50 Re: GPS приемник: проблеми

swagata написа:
Мисля, че coundn't обясни проблемите.

1. В PLL не се използва GPS приемник и честотата DEMODULATOR но и да генерира LO честота 1.4GHz.The объркване е "PLL заключени в 1.4GHz" означава refrence принос към PLL е 1.4GHz? (Triple преобразуване, използващи фиксирани LO честота архитектура)

2.I сте прочели "PLL се използва като LO & часовник генератор в цифрова система". За 1-ви етап миксер имаме RF Input (1.5GHz) & Lo (1.4GHz). Неговата двойно балансирани mixer.Now отворен колектор е го миксер или модулатор?

3. Тъй като ние имаме VCO, не гарантира това е аналогов PLL? Какво ще кажеш за Фаза Dector тогава? Дали това е множител?

1 честотата позоваване на PLL е десетки MHz. и честотата VCO трябва да се разделят с 192 например, тогава сравнение с базовата честота от PFD.

2, тя е с миксер

3, всички цифрови PLL DCO е проектирана от Ti.
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и Оптика -> GPS приемник: проблеми
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS