| Автор | Съобщение |
|---|
swagata
Присъединил се: 04 юли 2007 Мнения: 84 Подпомогнат: 4
| 01 Oct 2008 21:01 GPS приемник: проблеми | | |
|
| GP2015 е тройна RF приемник преобразуване. Той използва за PLL VCO като местни осцилатор. PLL е цифров верига. Така че, когато VCO продукция се смесва с аналогов сигнал RF, какъв тип сигнал имаме. Дали миксер модулатор? Каква е крайната АКО честотен сигнал консумираме? Има VCO изход цифров или аналогов? Дали приемник цифров или аналогов или смесени?
Можете ли да ми изпратите някои документи / отбелязва, обяснява блок мъдър работата на GPS приемника?
Отколкото в аванс swagata |
|
| Върнете се в началото | |
 |
jecyhale
Присъединил се: 19 февруари 2008 Публикации: 447 Подпомогнат: 47 Местоположение: Китай
| 02 Oct 2008 8:28 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| | swagata написа: | GP2015 е тройна RF приемник преобразуване. Той използва за PLL VCO като местни осцилатор. PLL е цифров верига. Така че, когато VCO продукция се смесва с аналогов сигнал RF, какъв тип сигнал имаме. Дали миксер модулатор? Каква е крайната АКО честотен сигнал консумираме? Има VCO изход цифров или аналогов? Дали приемник цифров или аналогов или смесени?
Можете ли да ми изпратите някои документи / отбелязва, обяснява блок мъдър работата на GPS приемника?
Отколкото в аванс swagata |
VCO продукция е слаб сигнал люлка сине, и това се смесва с RF сигнал след LNA, след което генерира около 1 милион АКО ~ 4M Hz, след този сигнал ще се вливат throuth лента-филтър и AGC и ADC,
Така че можете да получавате само цифров сигнал след ADC. В получават, е един и микс-RF сигнал верига. |
|
 |
swagata
| 02 Oct 2008 21:28 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| Аз съм с 1.5GHz сигнал с 1,023 Mbps модулация BPSK като вход RF и ето от 1,4 GZ. Дали χ блок с миксер или модулатор? Чух, че когато 2 аналогови сигнали са смесени си миксер и когато 1 аналогов и цифров сигнал сигнал се смесва своята модулатор.
Ако PLL е заключена на 1.4GHz, doues това означава, че си входния сигнал е 1.4GHz?
Plz изпращаме съответните бележки, ако е възможно. Отколкото в аванс swagata |
|
 |
jecyhale
Присъединил се: 19 февруари 2008 Публикации: 447 Подпомогнат: 47 Местоположение: Китай
| 03 Oct 2008 4:52 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| | swagata написа: | Аз съм с 1.5GHz сигнал с 1,023 Mbps модулация BPSK като вход RF и ето от 1,4 GZ. Дали χ блок с миксер или модулатор? Чух, че когато 2 аналогови сигнали са смесени си миксер и когато 1 аналогов и цифров сигнал сигнал се смесва своята модулатор.
Ако PLL е заключена на 1.4GHz, doues това означава, че си входния сигнал е 1.4GHz?
Plz изпращаме съответните бележки, ако е възможно. Отколкото в аванс swagata |
Да, имате право. Но аз мисля, че блок Х е система.
Миксер е един компонент от нея.
RF сигнал е 1575.42MHz, така че PLL е заключена в (1575.42MHz-1.023MHz).
Тези два сигнала са въвеждане на миксер, така че продукцията е 1.023MHz.
Но има BPF, VGA и ADC да обработи този 1.023MHz аналогов сигнал, след изход цифров сигнал. |
|
 |
Abhishekabs
Регистриран на: 12-ти януари 2007 Публикации: 688 Подпомогнат: 76 Местоположение: Индия
| 03 Oct 2008 7:21 GPS приемник: проблеми | | |
|
| Когато казваш си приемник, то вие сте прави конверсия & това е миксер не модулатор. Модулация е извършено едновременно предаване на сигнала. Дори ако се смесва две аналогов сигнал може да бъде модулатор при конверсионно е процес е там. Така миксер е модулатор време upconversion.
Последно редактиран от Abhishekabs на 03 октомври 2008 7:22; Редактирано общо 1 път |
|
 |
swagata
| 03 Oct 2008 7:22 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| Мисля, че coundn't обясни проблемите.
1. В PLL не се използва GPS приемник и честотата DEMODULATOR но и да генерира LO честота 1.4GHz.The объркване е "PLL заключени в 1.4GHz" означава refrence принос към PLL е 1.4GHz? (Triple преобразуване, използващи фиксирани LO честота архитектура)
2.I сте прочели "PLL се използва като LO & часовник генератор в цифрова система". За 1-ви етап миксер имаме RF Input (1.5GHz) & Lo (1.4GHz). Неговата двойно балансирани mixer.Now отворен колектор е го миксер или модулатор?
3. Тъй като ние имаме VCO, не гарантира това е аналогов PLL? Какво ще кажеш за Фаза Dector тогава? Дали това е множител? |
|
 |
Abhishekabs
Регистриран на: 12-ти януари 2007 Публикации: 688 Подпомогнат: 76 Местоположение: Индия
| 03 Oct 2008 7:26 GPS приемник: проблеми | | |
|
| Значи искам да кажа е, Вие използвате PLL като източник VCO & друго устройство за честотен умножение (фаза детектор). Аз съм прав ли съм? |
|
 |
Google AdSense

| 03 Oct 2008 7:26 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
swagata
| 03 Oct 2008 7:37 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| Защо 1.4GHz LO честота е избран в тази фиксирана архитектура LO честота?
Added след 8 минути:
Фаза детектора е част от PLL и не модулатор. |
|
 |
jecyhale
| 03 Oct 2008 8:50 Re: GPS приемник: проблеми | | |
|
| | swagata написа: | Мисля, че coundn't обясни проблемите.
1. В PLL не се използва GPS приемник и честотата DEMODULATOR но и да генерира LO честота 1.4GHz.The объркване е "PLL заключени в 1.4GHz" означава refrence принос към PLL е 1.4GHz? (Triple преобразуване, използващи фиксирани LO честота архитектура)
2.I сте прочели "PLL се използва като LO & часовник генератор в цифрова система". За 1-ви етап миксер имаме RF Input (1.5GHz) & Lo (1.4GHz). Неговата двойно балансирани mixer.Now отворен колектор е го миксер или модулатор?
3. Тъй като ние имаме VCO, не гарантира това е аналогов PLL? Какво ще кажеш за Фаза Dector тогава? Дали това е множител? |
1 честотата позоваване на PLL е десетки MHz. и честотата VCO трябва да се разделят с 192 например, тогава сравнение с базовата честота от PFD.
2, тя е с миксер
3, всички цифрови PLL DCO е проектирана от Ti. |
|
 |