| Автор | Съобщение |
|---|
McMurry
| 03 Jun 2008 11:15 GPIO контрол в vb6 | | |
|
| Аз съм в момента използва Visual Basic 6 и С език за микроконтролер.
Искам да направите някои ПИН GPIO на микроконтролер, за да включите след определено условие Visual Basic е достигнат (или да се улесни, след като кликнете върху бутона в GUI)
Аз само успяват да намерят как да се показва данните, изпратени към компютър чрез сериен порт, но не успеят да намерят кой да е добър пример, който ще позволи да бъде изпратен сигнал към MCU чрез RS232, така че една от ПИН GPIO ще бъде включен.
Има ли кой да е добър настойнически / уеб сайт, който може да препоръча?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото | |
 |
mpardinho
| 11-ти юни 2008 20:06 Re: С помощта на Visual Basic за включване / изключване на MCU GPIO | | |
|
| аз употреба vb6, трябва изпраща един или повече символа на MCU (СПМ / ATMEL)? Например: кликнете button1 изпрати Х кликнете button2 изпрати Y
ако имате и пощенски код? |
|
 |
Google AdSense

| 11-ти юни 2008 20:06 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
pcup
Регистриран на: 26-ти декември 2007 година Мнения: 92 Подпомогнат: 14 Местоположение: Индия
| 12-ти юни, 2008 0:31 Re: С помощта на Visual Basic за включване / изключване на MCU GPIO | | |
|
| Когато показват данни означава, че са наясно за комуникация, контрол и инициализация на контрол ..
Това е прост пример за изпращане на данни към MCU. след това данните ще се обработват там от кода на C.
CommCTL.CommPort = 1 CommCTL.Settings = "2400, N, 8,1" CommCTL.PortOpen = True CommCTL.InputLen = 1
Частни Sub ComdSend_Click ()
CommCTL.Output = CHR $ (IOText.Text)
Да Докато CommCTL.InBufferCount <1 Loop
CommCTL.PortOpen = False
Край Sub |
|
 |