Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогов IC Дизайн & Оформление -> Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
AdvaRes

Присъединил се: 14 февруари 2008
Публикации: 970
Подпомогнат: 42

Post 23 април 2008 16:27 Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

Здравейте членове,

Всички ние знаем, че Становище е mendatory за получаване Сериен данни. В началото на данни transfert на tranceiver и приемника не са синхронизирани. Трябва да се разбере как приемника може да получи правилно първия бита.

Моля, помогнете.
Обратно към началото
View user's profile
Zeinovich314

Присъединил се: 23 април 2008
Подпомогнат: 1

Post 23 април 2008 16:38 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

В повечето цифрови комуникационни техники, има някои бита изпратен в първия "нарича преамбюл", която използва за синхронизиране на двете Транс. и Receiv.
преамбюла на тези битове винаги 0101010101,,,, както и промяна в размера в зависимост от технологията тип.
Например: Ethernet станции трябва да синхронизирате със сигнала на честота; това е направено с помощта на 64 преамбюла бита.

Знак-Ring станции винаги са синхронни да получи кадъра, защото там винаги е сигнал, минаваща пръстена (бездейства символи); те само се нуждаят от 8-битов начална delimiter, за да се приготви за получаване на рамката.
твой, ZicoŠ
Обратно към началото
View user's profile
safwatonline

Присъединил се: 19 Ноември 2005
Подпомогнат: 172

Post 23 април 2008 16:40 Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

Първоначално RX работи на PLL да заключите честотата тогава използва получените данни, за да улови правилната фаза и малка честота грешки
Обратно към началото
View user's profile
AdvaRes

Присъединил се: 14 февруари 2008
Публикации: 970
Подпомогнат: 42

Post 23 април 2008 17:37 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

Благодарение приятелите ми подсказва за вашите отговори.

По отношение на преамбюла чух тази техника се използва за безжична помежду си. Така че той се използва и в серийните връзка. Този добре.

Но тъй като, доколкото знам, данните се serialized пакети от пакети (Моля correcy мен, ако аз съм грешен) и време пространство съществува между този двумесечен serialized данни.

Въпросът ми е, когато планирате да изпращате N пакети, преамбюл се използва за всеки пакет (поради времето, пространството), или само един преамбюла се използва за всички пакети (е синхронизацията maintaned във втория случай?).
Обратно към началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 23 април 2008 17:37 Обяви

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 669

Post 23 април 2008 18:49 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк

Това изглежда повече като асинхронно предаване. Аз не се нуждае от нещо, но малко на проекта, ако малко е известно точно. Синхронно предаване обикновено изпраща бездейства рамка, която е идентична с синхронизация рамка, д. с HDLC. Ако сте проектиране на протокола за предаване, което не е съвместима с всеки протокол, можете да направите това, което вие искате.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогов IC Дизайн & Оформление -> Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS