| Автор | Съобщение |
|---|
AdvaRes
Присъединил се: 14 февруари 2008 Публикации: 970 Подпомогнат: 42
| 23 април 2008 16:27 Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк | | |
|
| Здравейте членове,
Всички ние знаем, че Становище е mendatory за получаване Сериен данни. В началото на данни transfert на tranceiver и приемника не са синхронизирани. Трябва да се разбере как приемника може да получи правилно първия бита.
Моля, помогнете. |
|
| Обратно към началото | |
 |
Zeinovich314
Присъединил се: 23 април 2008 Мнения: 1 Подпомогнат: 1
| 23 април 2008 16:38 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк | | |
|
| В повечето цифрови комуникационни техники, има някои бита изпратен в първия "нарича преамбюл", която използва за синхронизиране на двете Транс. и Receiv. преамбюла на тези битове винаги 0101010101,,,, както и промяна в размера в зависимост от технологията тип. Например: Ethernet станции трябва да синхронизирате със сигнала на честота; това е направено с помощта на 64 преамбюла бита.
Знак-Ring станции винаги са синхронни да получи кадъра, защото там винаги е сигнал, минаваща пръстена (бездейства символи); те само се нуждаят от 8-битов начална delimiter, за да се приготви за получаване на рамката. твой, ZicoŠ |
|
 |
safwatonline
Присъединил се: 19 Ноември 2005 Мнения: 1415 Подпомогнат: 172 Местоположение: Египет
| 23 април 2008 16:40 Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк | | |
|
| | Първоначално RX работи на PLL да заключите честотата тогава използва получените данни, за да улови правилната фаза и малка честота грешки |
|
 |
AdvaRes
Присъединил се: 14 февруари 2008 Публикации: 970 Подпомогнат: 42
| 23 април 2008 17:37 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк | | |
|
| Благодарение приятелите ми подсказва за вашите отговори.
По отношение на преамбюла чух тази техника се използва за безжична помежду си. Така че той се използва и в серийните връзка. Този добре.
Но тъй като, доколкото знам, данните се serialized пакети от пакети (Моля correcy мен, ако аз съм грешен) и време пространство съществува между този двумесечен serialized данни.
Въпросът ми е, когато планирате да изпращате N пакети, преамбюл се използва за всеки пакет (поради времето, пространството), или само един преамбюла се използва за всички пакети (е синхронизацията maintaned във втория случай?). |
|
 |
Google AdSense

| 23 април 2008 17:37 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4450 Подпомогнат: 669 Местоположение: Бохум, Германия
| 23 април 2008 18:49 Re: Часовник и възстановяване на данни за сериен Линк | | |
|
| | Това изглежда повече като асинхронно предаване. Аз не се нуждае от нещо, но малко на проекта, ако малко е известно точно. Синхронно предаване обикновено изпраща бездейства рамка, която е идентична с синхронизация рамка, д. с HDLC. Ако сте проектиране на протокола за предаване, което не е съвместима с всеки протокол, можете да направите това, което вие искате. |
|
 |