| Автор | Съобщение |
|---|
prafuldeo
Присъединил се: 26 Март 2008 Публикации: 129 Подпомогнат: 7 Местоположение: Великобритания
| 03 април 2008 21:15 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: cst pec pec PMC границата състояние размисъл фаза cst PMC границата условия PMC pec cst ebg размисъл метод PMC cst |
|
| Здравейте приятели, Аз работя с EBG дизайни и трябва да намерят отражение фаза на схемата за същото. Аз съм с CST Студио Suite 2008 (MWS) за моя симулации. Аз съм с два начина за намиране на размисъл фаза диаграма на EBG:
а) Използване на макро-и PEC, Отворено и реални звено клетъчни модела б) Използване Waveguide порт и гранични условия, както и перфектно Е и З.
Аз съм се приемливи резултати в моя симулации и двете дават почти същите резултати. Но когато го направих същото с PEC и PMC За PEC, имам 180 степен фаза промяна за всички честоти, както се очаква, но и за PMC не съм се 0 степен фаза на смени и от двете методи. Дали някой знае защо така? Всеки ще помогне да се appritiated. Благодаря
[/ B] |
|
| Обратно към началото | |
 |
piboo
Присъединил се: 06 февруари 2008 Мнения: 79 Подпомогнат: 2
| 06 април 2008 19:09 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Здрасти,
Аз съм също интересна от това, можеш ли по-подробно на методите, които сте използвали PLZ?
Кои solver го използвате за "макро и pec решение"? |
|
 |
abdoeng
Присъединил се: 22 февруари 2004 Публикации: 638 Подпомогнат: 12 Местоположение: Египет
| 06 април 2008 22:45 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Здравей prafuldeo, аз вече сравняват резултатите си получавам от cst 2008, с доклад на DRA фаза фигура WGA използвайки метод, той дава много добра съвместимост между тях с уважение |
|
 |
prafuldeo
Присъединил се: 26 Март 2008 Публикации: 129 Подпомогнат: 7 Местоположение: Великобритания
| 07 април 2008 9:30 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: cst pec pec PMC границата състояние размисъл фаза характеристика ebg размисъл фаза cst PMC гранични условия cst zmin равнина хартия размисъл диаграма |
|
| Здравей piboo, Макро Методът се използва за изчисляване на размисъл фаза схеми на периодични повърхности. В това ние използваме 3 симулации на единица клетката. с всички направени от вакуум и воденето гранични условия, X, Y периодично, Zmax = отворена добавите интервал, Zmin = Open. Инцидент равнина вълните се използва за възбуждане и сонда се използва за измерване поле и фаза. Забележка за определяне на фазата на сонда в fmin & fmax. Тогава пресъздадат втори дизайн вземане на единична клетка всички PEC и промяна на X, Y периодично, Zmax = отворена добавите интервал, Zmin = електрически (Et = 0). Трето, симулират единица клетки с оригинални материали и воденето границата същите условия, както секунда (PEC) т.е. X, Y = периодично, Zmin = електрическо и Zmax = отворена добави пространство. След това, бягай на макроикономиката, за намиране на размисъл фаза 3-ти симулация. Тя ще поиска честотни диапазона, фаза на fmin & fmax и cst име на файл за PEC симулация. Попълнете всички параметри и получавате размисъл фаза Диаграма на теста повърхност. Вие можете да намерите на макроикономиката в този форум. Ако не, да ме уведомите. Надявам се това да помогне.
С уважение Praful
Добавен след 9 минути:
Здравей abdoeng,
Бихте ли ми дай хартия заглавието, което в сравнение с резултатите си. Аз съм с гранични условия X = електрически, Y = магнитен, Z = електрически. Аз взимам височина като Z-ос. Аз съм се подобни резултати, но не е същото. Аз бях опитвал по Samii на хартия "Reflection фаза характеризиране на EBG повърхности" и аз съм се същото крива, но с грешка на ~ 10%. Използване на макро метод също съм се същата грешка. Също с различни други документи. Така че аз не съм 100% сигурен, че съм се коригира резултатите в CST. Били ли сте някога се опита да получи размисъл фаза диаграма на PMC? Опитах се да го вземане Zmin = магнитни (Ht = 0), но както с методите, аз не съм се 0 степен pahse. Но за PEC аз съм Getting 180 степен фаза. Нека да знаят, ако имате някаква идея. Ако получа 0 степен размисъл фаза за PMC и 180 степен за PEC. Аз ще знам, че този метод дава правилни резултати. Благодаря.
Praful |
|
 |
piboo
| 07 април 2008 13:32 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: cst pec безкрайно pec за cst хартия размисъл диаграма pec PMC PMC pec cst PMC cst cst честота solver единица клетки |
|
| THX prafuldeo,
Имам макро (което не работи с cst 2008 г.) и аз правя същото като вас: Аз симулират вакуум структурата, след това с pec структура и най-накрая с моята структура. с временни граници при Ах и в Ay. В Z Имам отворени граници. Всички с преходно solver. В сравнение с доклада на Rahmat Samii, аз наблюдава малка разлика също. Аз не се опитвам с PMC структура (само с безкрайно PEC).
Можете ли да ми изпратите вашите PMC структура? Аз не откриете макро за размисъл диаграма, можете ли да ми изпратите ли?
Все пак, какво е WGA метод?
Също така би искал да симулират усвояване диаграма: Аз съм правиш с единична клетка в честотата solver. Някой има спазват това?
Благодаря ви за отговора
Piboo |
|
 |
abdoeng
Присъединил се: 22 февруари 2004 Публикации: 638 Подпомогнат: 12 Местоположение: Египет
| 07 април 2008 14:49 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| WGA, използвайки метода waveguide симулация вместо периодични стени, те използват 2Д стени, 2З стени, с по-ниски като диригент, upperwall за този порт
Добавен след 7 минути:
WGA, използвайки метода waveguide симулация вместо периодични стени, те използват 2Д стени, 2З стени, с по-ниски като диригент, upperwall за този порт |
|
 |
piboo
| 07 април 2008 15:05 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Видях те да работят по дисперсия диаграма с cst abdoeng. Бих искал да знам как да ви парцел това?
Аз съм се опитват да пресъздадат тази схема за sievenpiper клетки с eigen готовност.
Периодични чертите са в Х и Y и отворен за и - z. Самолет на вълната се намира в 13,75 от клетката.
Отивам в eigen режим, (и нека по подразбиране параметри) след това в параметъра измитам и избера параметъра фаза, за да се измитам от 0 до 180.
Честота на готовност 1,2,3 са добавени в резултатите гледате.
Аз не знам как да се парцел резултатите. Освен това точно като имам сигнал, който казва: "Структурата актуализации не успя в продължение на поне един параметър комбинация. Моля проверете резултати"
Но аз не резултати ...
Можеш ли ми каза къде са ми грешките?
Благодаря |
|
 |
prafuldeo
| 07 април 2008 19:14 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: pec PMC PMC pec pec Y PMC |
|
| Здравей piboo, Аз съм просто тестване pec баланс и настройка Zmin = магнитни да симулирате PMC единична килия. но аз не съм се 0 степен фаза смяна. за zmin = електрически Im Getting 180 градуса за всички честоти. Можете да проверите, че с вашата самооценка. Аз не съм сигурен, че maco е правилна, тъй като трябва да дам 0 степен за PMC |
|
 |
piboo
| 08 април 2008 10:32 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Mmh не мислите, че дори и ако не направите в zmin магнитен чертите, имате вече pec материал, така че да не мислиш, че можеш да ckecked от това не?
Можете ли да ми изпратите макро PLZ, аз не го намерите във форума
благодаря |
|
 |
prafuldeo
| 08 април 2008 14:30 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: PMC граница |
|
| Здравей abdoeng, Можете ли да ми кажеш името на хартия, с която можете сравнение WGA метод? Били ли сте опитвали този метод за вземане на границата PMC т.е. условието Zmin = магнитни (Ht = 0), вместо на Zmin = електрическа (Et = 0)?
С уважение |
|
 |
abdoeng
| 09 април 2008 19:02 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Тук хартия А Ка-Band Диелектрични резонатор Антена Reflectarray към MG Келер , J. дърмон , А. Petosa , А. Ittipiboon, М. Cuhaci, YMM Antar |
|
 |
piboo
| 10 април 2008 15:36 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| | adboeng имате ли отново dra модел за CST? |
|
 |
prafuldeo
| 11 април 2008 9:12 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| | Какво е dra модел piboo? |
|
 |
piboo
| 14 април 2008 13:27 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| В dra модел е структура, представени в:
А Ка-Band Диелектрични резонатор Антена Reflectarray към MG Келер , J. дърмон , А. Petosa , А. Ittipiboon, М. Cuhaci, YMM Antar
abdoeng каза:
"Здравей prafuldeo, аз вече сравняват резултатите си получавам от cst 2008, с доклад на DRA фаза фигура WGA използвайки метод, той дава много добра съвместимост между тях отношение "
Така че бих искал да го проверите също.
Можете ли да ми изпратите вашите макро PLZ? |
|
 |
abdoeng
| 14 април 2008 13:54 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Здравей piboo Не използвайте макро файл аз употреба waveguide модел както в книга Тук модел в cst2008 коментари Аз съм тук с уважение
|
|
 |
piboo
| 15 април 2008 16:17 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Благодаря ви abdoeng.
Въпреки това, аз не разбирам тези неща; 1 / Как можете да получите крива от хартия?
2 / Не мога да симулират, че пак, защо?
Как да тествате този метод с Sievenpiper структура?
Можете ли да ми изпратите макрос да се получи фаза отражение диаграма PLZ
И знаете ли как да стигна усвояване схема? (Абсорбция диаграма = отразени поле - инцидент поле, но не работи за безкрайно земята самолет за мен. Използвам самолет на вълната и преходни solver)
Благодарим ви за вашата помощ
с уважение |
|
 |
piboo
| 16 април 2008 18:01 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| | нагоре? |
|
 |
prafuldeo
| 19 април 2008 9:16 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: размисъл фаза cst как размисъл фаза cst фаза размисъл схема фаза размисъл диаграма макро cst |
|
| Здравейте, тук е макро файл и PPT, която показва как да генерираме размисъл фаза диаграма. Аз съм като CST 2006B инсталирани в една система, така че мога да получа резултатите.
С уважение Praful
|
|
 |
piboo
| 19 април 2008 19:23 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Здравей благодаря prafuldeo,
Имам същото макро, но той не работи върху CST 2008.
Може ли да работи за теб.
PS: в досието на макроикономиката не е тук, но аз открих във форума на същия архив с макро |
|
 |
abdoeng
| 20 Април 2008 0:12 Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| този метод по-горе caculate фаза срещу frewency не измерения, както РГ с уважение |
|
 |
prafuldeo
| 20 Април 2008 9:58 Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: размисъл фаза характеристика ebg размисъл фаза cst ebg размисъл метод фаза размисъл схема фаза размисъл диаграма макро cst |
|
| Здравей piboo, Аз съм като CST 2006B инсталиран в една от лабораторията компютър, за да използвате тази макро. Макро е вградена в горния десен ъгъл на PPT. Вие можете да я активирате с двойно кликване върху нея. Аз съм все още не е в състояние да генерира точната фаза на схемата, както е дадено в Samii на "Reflection фаза характеризиране на EBG" от двете макро и WGA метод. Аз не съм сигурен ние се правилни отговори от всеки метод. |
|
 |
piboo
| 21 април 2008 11:15 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: cst фаза на смени |
|
| Здравей prafuldeo,
Мисля, че никога няма да намерите същите резултати като Samii в документа с CST MWS: Р. Samii използвате FDTD метод и CST използвате FIT метод, това не е същото. Така че там винаги ще се няколко разлики между двата метода.
С макро да получи същите завои, но честотата на неспазване dephasing (не знам дали това е така да се преведат: фаза = 0 °) се измества от 1 GHz.
Най-добрият начин да проверите това, е да се направят някои мерки, |
|
 |
prafuldeo
| 21 април 2008 12:07 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: размисъл фаза cst хартия размисъл схема фаза размисъл диаграма |
|
| Здравей piboo, Аз бях Закрепихме. Cst файл на samii на единична клетка за 12Ghz resonating честота. Аз бях изчислява на размисъл фаза от двете методите и резултатите също са приложени тук. Както можете да видите резултатите от двете дават доста същите резултати, но нито един от тях, отговаряща на първоначалното публикувани резултати. Ако се казва, че резултатите от FDTD е различно от FIT след това кой е по-правилно? Както можете да видите за оригинални резултати фаза кръстове нула градуса около 17,2 GHz, но с моята симулация около 30 градуса на 18 GHz. Аз не съм убеден, с резултатите. Също така можете ли да ми изпратите разпиляването диаграма настройки, както е дадено в sivenpiper книга за този модел?
С уважение Praful
|
|
 |
piboo
| 22 април 2008 10:29 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: cst pec pec PMC PMC pec cst PMC cst pec Y PMC |
|
| Здрасти,
Аз не знам кой метод е най-добрият. Мисля, че дадена мярка е най-добрият начин да проверите: P
Аз имам същите резултати, както ви CST. Но ако се опитате с PEC или PMC имате добри резултати.
Аз публикувате dipersion диаграма в следващата тема.
Също така можете ли да ми изпратите имейл (в частно съобщение, ако искате) PLZ? |
|
 |
prafuldeo
| 22 април 2008 15:45 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: pec PMC PMC pec pec WGA pec Y PMC |
|
| | Аз сте опитвали макро и WGA метод над PEC но не бях в състояние да я контролира с PMC. Откъде го проверите с PMC? |
|
 |
piboo
| 24 април 2008 10:07 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: pec PMC pec PMC свойства PMC pec pec Y PMC |
|
| За да проверите за PMC можете да проектирате квадратни pec, с временни граници на X и Y в zmin избере PMC, zmax открита / отворена добави пространство
Но в местните свойства на окото, което трябва да махнете отметката от полето "Помислете за ..." така, когато започнете да симулиране на pec, няма да се разглеждат, така че просто няма да имат само vaccuum полето с PMC границите в края.
Разбираш ли?
сърдечни поздрави |
|
 |
shahid78
| 24 април 2008 12:43 Re: Reflection Фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: pec PMC границата състояние PMC норми PMC pec PMC pec норми pec Y PMC pec PMC вакуум |
|
| Здравей piboo добре, ако в края трябва вакуумна клетка после какво целите на моделирането PEC защо не просто модел вакуум кутия и използват необходимите норми за PMC
с уважение |
|
 |
piboo
| 24 април 2008 14:26 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| Просто ако искате да проверите за pec само след: P не е необходимо да се създаде друг модел |
|
 |
prafuldeo
| 24 април 2008 16:07 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | |
|
| | Направих го с вакуум кутия. Но за да получите фаза почти равна на нула ние трябва да се пазят thikness толкова ниска, колкото е възможно. И от сравнението, макро метод изглежда да са по-чувствителни от WGA метод |
|
 |
piboo
| 25 април 2008 10:05 Reflection фаза Диаграма на PEC и PMC в CST | | | Tags: pec WGA |
|
| Да.
За pec мен винаги е модел в 2D. Не използвайте vaccuum кутия (за WGA метод), тъй като фон е в нормални граници, така че няма нужда да го използвам. |
|
 |