| Автор | Съобщение |
|---|
rikonor
| 20 Февруари 2008 15:41 Помощ за една AT89C2051 | | |
|
| Здрасти
Опитвам се да се изгради верига с Atmel AT28C2051, Предполага се, да получават данни за пореден сериен порт (RxD - PIN 2 [пристанище 3,0]). Въпреки това, без значение какво пиша код и запишете на това, Той показва "1" за всички пристанищни игли (с изключение на пристанище 1,0% 1,1, което изисква външни съпротивления, и тъй като аз не съм използва тези щифтове аз не се е възползвал от тези резистори).
Опитах написването много различни програми (в C51, и разбира се, включени "reg51.h"), която се очаква да променят нивата на продукция на "0", но тя не е работил.
МиКроКонтролерът има външна часовник (12MHz кристал и 2 22pF capcitors), и автоматично нулиране (състои се от 100kohm резистор и кондензатор 1LF).
Четох по фиш, че след провеждане RST машина в продължение на 2 цикъла на микроконтролера се нулира и всички пристанищни игли са настроени на "висок".
Има ли нещо не е наред с верига или може би най-ROM не се мярна на всички? (Аз използвах LEAPER-48 USB универсална писател с IC програма писател).
Помощ много оценявам, благодарности, Или |
|
| Върнете се в началото | |
 |
nandhu015
Регистриран на: 11-ти февруари 2006 Мнения: 640 Подпомогнат: 46 Местоположение: Tamilnadu, Индия
| 20 Февруари 2008 17:21 Re: Помощ за една AT89C2051 | | |
|
| В възстановите всички пристанището крачетата на 2051 ще бъде 1.
Вие трябва да го промените на стартиране (ако искате)
Nandhu |
|
 |
Google AdSense

| 20 Февруари 2008 17:21 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
laktronics
| 20 Февруари 2008 18:21 Re: Помощ за една AT89C2051 | | |
|
| Здрасти, Имаш предвид, че в софтуера, който се опитвате да настроите пристанище пина до нула, но това не се провежда? Ако случаят е такъв, проверете дали вашите Данните за ПИН кода показва ниско напрежение, след като на власт, искам да кажа това трябва да е ниска след първоначалния импулс нулиране. Ако не е ниска, поправя грешката, най-вече в окабеляване. Бих предложил да използвате 10UF кондензатор с 15K събарят нулиране на PIN, въпреки че си стойности могат да бъдат също ОК. Идеята за намаляване на съпротивлението е да се намали влиянието на вътрешната съпротива и да се увери, че м съпротива ще бъде по-малко значими, а проверка на напрежение нулиране ПИН. Друга причина за всички пристанищни пина е висока може да се дължи на повреда на осцилатор, отворен / шорти във връзките на кристала, лошо др кристал Проверете osc.pin2 с обхват и да видим дали малка амплитуда на трептене съществува. С цифров мултицет този ПИН трябва да показва около 2.5V, Eventhough не може да потвърди работа на осцилатор. Проверете непрекъснатостта на място за закрепване към контролера чрез измерване Vcc в игли 10 и 20 на самия чип. Ако си програмист е проверила правилно, след като програмиране, няма нужда да се притеснявате за фалшиви програмиране, но ако има някаква грешка в кода, че отново може да не успеят да изчистите пристанище пина. С уважение, Laktronics |
|
 |