електроника форум

Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

Помощ за една AT89C2051

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> Помощ за една AT89C2051
Автор Съобщение
rikonor

Post 20 Февруари 2008 15:41

Помощ за една AT89C2051

Здрасти

Опитвам се да се изгради верига с Atmel AT28C2051,
Предполага се, да получават данни за пореден сериен порт (RxD - PIN 2 [пристанище 3,0]).
Въпреки това, без значение какво пиша код и запишете на това,
Той показва "1" за всички пристанищни игли (с изключение на пристанище 1,0% 1,1, което изисква външни съпротивления, и тъй като аз не съм използва тези щифтове аз не се е възползвал от тези резистори).

Опитах написването много различни програми (в C51, и разбира се, включени "reg51.h"), която се очаква да променят нивата на продукция на "0",
но тя не е работил.

МиКроКонтролерът има външна часовник (12MHz кристал и 2 22pF capcitors),
и автоматично нулиране (състои се от 100kohm резистор и кондензатор 1LF).

Четох по фиш, че след провеждане RST машина в продължение на 2 цикъла на микроконтролера се нулира и всички пристанищни игли са настроени на "висок".

Има ли нещо не е наред с верига или може би най-ROM не се мярна на всички?
(Аз използвах LEAPER-48 USB универсална писател с IC програма писател).

Помощ много оценявам,
благодарности,
Или
Върнете се в началото
nandhu015

Подпомогнат: 46

Post 20 Февруари 2008 17:21

Re: Помощ за една AT89C2051

В възстановите всички пристанището крачетата на 2051 ще бъде 1.

Вие трябва да го промените на стартиране (ако искате)

Nandhu
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 20 Февруари 2008 17:21

Реклами

Върнете се в началото
laktronics

Подпомогнат: 156

Post 20 Февруари 2008 18:21

Re: Помощ за една AT89C2051

Здрасти,
Имаш предвид, че в софтуера, който се опитвате да настроите пристанище пина до нула, но това не се провежда?
Ако случаят е такъв, проверете дали вашите Данните за ПИН кода показва ниско напрежение, след като на власт, искам да кажа това трябва да е ниска след първоначалния импулс нулиране. Ако не е ниска, поправя грешката, най-вече в окабеляване. Бих предложил да използвате 10UF кондензатор с 15K събарят нулиране на PIN, въпреки че си стойности могат да бъдат също ОК. Идеята за намаляване на съпротивлението е да се намали влиянието на вътрешната съпротива и да се увери, че м съпротива ще бъде по-малко значими, а проверка на напрежение нулиране ПИН.
Друга причина за всички пристанищни пина е висока може да се дължи на повреда на осцилатор, отворен / шорти във връзките на кристала, лошо др кристал Проверете osc.pin2 с обхват и да видим дали малка амплитуда на трептене съществува. С цифров мултицет този ПИН трябва да показва около 2.5V, Eventhough не може да потвърди работа на осцилатор.
Проверете непрекъснатостта на място за закрепване към контролера чрез измерване Vcc в игли 10 и 20 на самия чип.
Ако си програмист е проверила правилно, след като програмиране, няма нужда да се притеснявате за фалшиви програмиране, но ако има някаква грешка в кода, че отново може да не успеят да изчистите пристанище пина.
С уважение,
Laktronics
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> Помощ за една AT89C2051
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
Нужда от помощ по AT89C2051 (4)
TAFE програмист един AT89C2051-Help! (3)
Помощ линия ATMEL последовател mobot at89c2051 (4)
Помощ за един автомобил зарядно батерия! (4)
Помощ, необходими за jdm програмист. (7)
Нуждаете се от помощ! Интерфейсът at89c2051 & PCF8591 за показване (1)
Може ли някой Помощ МЕН? ... относно FSK (1)
Помощ за кола аудио CD радиоприемник (2)
Имам нужда ur помощ за един IR интерфейс за мобилни телефони (5)
Нуждаете се от помощ във връзка с проучване на система FHSS (4)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема