Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Опитвате се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
psmll

Присъединил се: 09 април 2007
Подпомогнат: 4

Post 28 Sep 2007 17:11 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Здрасти,

Аз съм с помощта на PIC10F222 за някои задачи, всичко върви добре, при използване на оригинални ICD2, но в къщи имам ICD2 клонинг, които винаги са работили добре с другите няколко снимки, но има няколко проблема с 10F222, някои задачи, правя добре, някои не Плаче или много тъжно

Така че аз се опитвам да намеря обикновен програмист, че мога да направя, за да програмирате 10F222, но досега не късмет Плаче или много тъжно

В JMD2 изглежда не вършат работа.

В софтуера на IC-проктор, WinPIC и WinPIC800 не потвърждават това. (The winpic800 подкрепят нея, но се нуждаят от специални програмист)

Знаете ли какъв е проблемът с 10F220/222 да не се поддържа за softs и програмисти?

Четох за програмист спецификации на PIC10F222 и не виждам нищо особено, всички напрежения са нормални.

За сега ще се опита да направи някои промени в моя ICD2 Clone и да видим какво ще се случи!
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 28 Sep 2007 23:30 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Направих някои промени в моя ICD2 клонинг, но не и работа с PIC10f222 Плаче или много тъжно

Аз тествани на ICD2 с промените в схематични с PIC18F458 и работят добре.

Ако знаете някой програмист и софтуер, който може да програмирате PIC10F222, моля уведомете ме.
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Присъединил се: 17 Сеп 2006
Подпомогнат: 86

Post 29 Сеп 2007 3:27 Опитвате се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

В 10F222 е подкрепен от ICD2. Вие трябва да бъдете внимателни с 6 пинов PIC кога да го използвате с ICD2 като теб не могат да имат високо натоварване на PGC, PGD & MCLR.
Обратно към началото
View user's profile
VSMVDD

Присъединил се: 12 Юни 2005
Публикации: 567
Подпомогнат: 55

Post 29 Сеп 2007 4:09 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

IC PROG и три пина два часа резистори
ако само за развитието на този битов взрив метод работи добре PGC, PGD & MCLR .= RX TX CTS ... RS232
търсите за три метални програмиране за всяка снимка чрез IC-PROG и всякакви сериен COM порт

Просто като всяка друга снимка
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Присъединил се: 09 Май 2007
Публикации: 867
Подпомогнат: 21

Post 29 Sep 2007 19:00 ли сте опитвали PICkit2?

Тя изглежда чипсет сте работили с е в процес на списъка на поддържаните чип. Купи един или изграждане може да се реши проблема. Има много дискусии по този уеб и микрочип форума, направи малко търсене.
Добрата thins е 6 ICSP програма пинг-вън е сходна с ICD2, така че тя няма да ви дам много болка само с превключване програмист.
Успех.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Последно редактирано от funnynypd на 04 октомври 2007 5:24; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 30 Сеп 2007 0:36 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

blueroomelectronics написа:
В 10F222 е подкрепен от ICD2. Вие трябва да бъдете внимателни с 6 пинов PIC кога да го използвате с ICD2 като теб не могат да имат високо натоварване на PGC, PGD & MCLR.

Благодаря за върха, но не работи с мен Плаче или много тъжно

VSMVDD написа:
IC PROG и три пина два часа резистори
ако само за развитието на този битов взрив метод работи добре PGC, PGD & MCLR .= RX TX CTS ... RS232
търсите за три метални програмиране за всяка снимка чрез IC-PROG и всякакви сериен COM порт

Просто като всяка друга снимка

Аз вече се използва този метод в миналото, но големият проблем е, че ICProg не поддържат PIC10F222 Плаче или много тъжно

funnynypd написа:
Тя изглежда чипсет сте работили с е в процес на списъка на поддържаните чип. Купи един или изграждане може да се реши проблема. Има много дискусии по този уеб и микрочип форума, направи малко търсене.
Добрата thins е 6 програма пинг-вън е сходна с ICD2, така че тя няма да ви дам много болка само с превключване програмист.
Успех.

Вчера търсили и защото PICKit2 сега във версия 7,62 на MPLAB вече подкрепата Мрежа за добър списък от снимки, и е евтина, аз ще порядък Много щастлив

Но аз не мога да чакам го, аз ще трябва да изчакате няколко дни, преди да я получат, така че аз ще направя клонинг да се използва, докато има оригинален Подрямване

В клонинг ще се опростява версия на PICKit 2, само за 5V снимки, аз вече направих схематични, а само е необходимо време, за да го приложат и тестват (но вероятно сега ще трябва да отида да си лягам и спя, твърде много работа, и утре още няколко Много щастлив )
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 30 Sep 2007 17:10 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Налице е също така схематични да намерите на този линк:
ftopic273287.html
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 01 октомври 2007 6:02 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

funnynypd написа:
Налице е също така схематични да намерите на този линк:
ftopic273287.html

Благодаря, но за мен си вършех схематични е нещо, което ми харесва да правя, това е смешно Подрямване

В момента има 1 или 2 часа да го направя и да я тури в breadboard и тест Усмивка

Големият проблем е, че в момента в списъка на електрически компоненти, че съм у дома е малък, така че ще трябва да направя нещо, което използва само компоненти, които имам Тъжен

Добавен след 5 часа 43 минути:

До инцидент Сложих си PIC10F222 на 20V и го изгори Плаче или много тъжно

Но аз направих PICKIT 2 клонинг, и той работи много добре, е много бърз и работи добре с MPLAB Много щастлив

Трябва да кажа, че аз мисля, че PICKIT2 ще има голямо бъдеще, микрочип вършат добре актуализация на фърмуера.

някои изображения Подрямване

Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 01 октомври 2007 13:32 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Велика работа. Много щастлив
И се радвам, че се говори истината.
В сравнение с болката ICD 2 като мен, аз се радваше на PICkit 2 по-точно както си го направил.

Ще опитате PIC10F най-рано, колкото може? Можете ли да потвърдите това, моля? Аз също ще използвате някои части PIC10F в моя дизайн. Това притеснения мен.

Последно редактирано от funnynypd на 04 октомври 2007 5:25; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
View user's profile
namqn

Присъединил се: 19 февруари 2006
Публикации: 172
Подпомогнат: 19

Post 01 октомври 2007 14:04 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

funnynypd написа:
Ще опитате PIC10F най-рано, колкото може? Някой иска на PIC10F не е подкрепа от PICkit2 но ICD2. Можете ли да потвърдите това, моля? Аз също ще използвате някои части PIC10F в моя дизайн. Това притеснения мен.

PICkit 2 е любимата ми PIC програмист в момента. Тя може да програмата всички PIC / dsPIC имам (около 100 вида), включително и PIC10F202 и PIC10F206. Аз не са опитвали PIC10F22x чипове все още, но не виждам защо PICkit 2 не може да ги програмата.

Аз съм използват специализиран софтуер за PICkit 2 при програмиране.

Наздравици,
Обратно към началото
View user's profile
blueroomelectronics

Присъединил се: 17 Сеп 2006
Подпомогнат: 86

Post 01 октомври 2007 14:24 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Моя грешка, аз бях с MPLAB, които не са имали подкрепа за 10е серии с PICKit2, аз не се опитвам автономния PICKit2 софтуер, който има подкрепата на почти всички Flash базирани снимки и някои EEPROMs също.
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 01 октомври 2007 22:11 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

funnynypd написа:
Велика работа. Много щастлив
Ще опитате PIC10F най-рано, колкото може? Някой иска на PIC10F не е подкрепа от PICkit2 но ICD2. Можете ли да потвърдите това, моля? Аз също ще използвате някои части PIC10F в моя дизайн. Това притеснения мен.

Поръчах PIC10F222 повече, но ще трябва да изчакате няколко дни, за да го у дома си.

Но не worrie на PICKit 2 подкрепят 10F222 Много щастлив

Добавен след 3 часа 24 минути:

Update:

Днес получавам PIC10F222 някои от приятел и той работи много добре в моя PICKit 2 клонинг Много щастлив

В заключение мога да програмирате PIC10F222, аз съм щастлив Подрямване

Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 02 октомври 2007 3:01 Опитвате се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Благодаря за проверка на това и Честито.
Обратно към началото
View user's profile
tolgiz

Присъединил се: 02 октомври 2007

Post 02 октомври 2007 21:56 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Добра работа брато ..... поздравление
Обратно към началото
View user's profile
Nandulal

Присъединил се: 23 февруари 2006
Подпомогнат: 1

Post 26 октомври 2007 11:10 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Уважаеми psmll,
Можете ли да качите и схеми? и фърмуер за PICKit2 тук? ? Newbie и един въпрос, мога ли да използвам PIC18F4550 вместо PIC18F2550? логически мога да кажа "да" на ядрото и паметта е същото, само раз. е пристанището ПИН.

Прав ли съм или има тук?

Благодарности
Nandu
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 26 октомври 2007 16:20 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Nandulal написа:
Уважаеми psmll,
Можете ли да качите и схеми? и фърмуер за PICKit2 тук? ? Newbie и един въпрос, мога ли да използвам PIC18F4550 вместо PIC18F2550? логически мога да кажа "да" на ядрото и паметта е същото, само раз. е пристанището ПИН.

Прав ли съм или има тук?

Благодарности
Nandu

Здрасти,

Първо да разгледате на адрес:
http://www.microchip.com/pickit2

Микрочип ви дам схематични, можете да го намерите в Ръководство за потребителя Много щастлив

Микрочип също ви дават фърмуер, в PICkit2 страница търсене за "PICkit 2 Firmware V2.10"

И вие можете да използвате PIC4550 без проблем Подрямване

Ако искате просто схематични само за 5V снимки, подобен на този, който го направих, можете да погледнете PICkit2 Lite, направени от blueroomelectronics:
ftopic276103.html # 922427
Обратно към началото
View user's profile
mee48025

Присъединил се: 23 Март 2008

Post 07 април 2008 17:49 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Моля, дайте ми схематични на pickit2
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 07 април 2008 18:35 Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Отидете на микрочип уеб сайт или на сайта си, трябва да бъде в състояние да намерят едно:
http://www.auelectronics.com/Hardware-CB0703.htm
Обратно към началото
View user's profile
psmll

Post 10 април 2008 17:37 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

mee48025 написа:
Моля, дайте ми схематични на pickit2

свалите този PDF:

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51553E.pdf

и преминете към отчитане 81, това е официалната схематични с микрочип Подрямване
Обратно към началото
View user's profile
funnynypd

Post 10 април 2008 21:14 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Моя сайт има PDF версия на засиленото PICkit2 схематични:
1. CB0703 уеб страница
http://www.auelectronics.selfip.com/Hardware-CB0703.htm
2. или PDF версия на схематични:
http://www.auelectronics.selfip.com/pdfs/CB0703_PICKit2_Schematic.pdf
Обратно към началото
View user's profile
ichilton

Присъединил се: 25 Сеп 2008

Post 25 Sep 2008 17:59 Re: Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ

Здравей psmll,

Да не сте в състояние да кажем, които сте използвали компоненти от вашата бита кутия? - Част списък, схематични или дори просто списък на това, което ти шанс от това, до каква по blueroomelectronics дизайн ли линк към.

Благодарности

Ian
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Опитвам се да програмирате PIC10F222, нужда от помощ
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS