| Автор | Съобщение |
|---|
PTC
Присъединил се: 23 юли 2002 Мнения: 5
| 12 август 2002 0:08 Нуждаете лодка батерия зарядно схематични | | |
|
| Както каза по този въпрос, щях да съм много thankfull на всеки, който може да ми или точка ме в схематични за зарядно за 12V 35 Ах лодка батерията. Източникът е 10hp извънбордов двигател, който дава ~ 9 - ~ 17 V AC ток, различна от електрическата прилагат.
Много благодаря! |
|
| Обратно към началото | |
 |
shanren
Присъединил се: 12 октомври 2001 Публикации: 106
| 12 август 2002 4:54 | | |
|
| Здрасти, какво трябва да направите е: 1: на първо място, за да промените AC DC, можете да използвате пълната мост reguulator, получи 11v-22v около DC напрежение; 2: Ако искате да заредите бухалка в 11v, вие трябва да го смените с 13.5v напрежение (мисля, че най-вече вашите бухалка е довело-кисел един). Вие можете да получите на напрежението от: а sepic конвертор, OT един flyback или предаде converter.maybe сегашната е доста голям, така предаде преобразувател е добър избор; 3: Вие можете да построи текущия лимит предаде конвертор, с мощност от 13,5-13.8v да ви таксува прилеп; 4: ако това е малко diffcult за вас, можете да използвате stepdown конвертор да получи 13.5v зарядно устройство, а само може да използва по-горе около 14-15х; ако е така, можете да посетите http://www.linear.com за някои инфо най-прост начин е просто LM317 с настоящите граница от около 1.5a, но тя е лоша ефективност. Надявам се, това може да ти помогне. |
|
 |
PTC
Присъединил се: 23 юли 2002 Мнения: 5
| 12 август 2002 8:13 | | |
|
| Shanren, благодаря ви много за вас отговор. Но аз не съм "у дома" с електрониката, така аз вярвам на моите собствени схеми е на въпрос. Знам как да се съберат един съществува схема, но на моята собствена ще бъде твърде много за мен (както казах, аз не знам много за електрониката). Така че, бих много оценявам схеми. Благодарности! |
|
 |
Google AdSense

| 12 август 2002 8:13 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
meax98
Присъединил се: 25 Ноември 2001 Публикации: 445
| 12 август 2002 23:48 | | |
|
| Намерете нещо полезно: а) Тази висока ефективност зарядно бързо такси олово киселина батерии, и се изключва при пълно заплащане. На първо място, таксата текущите се провежда на 2 А, но като покачването на напрежението на батерията, текущи намалява. При сегашните спадне до 150 mA, зарядното автоматично се превключва на по-ниско напрежение сал да водят от overcharging. Когато натиснете пълно заплащане, транзистор QL светлините на LED да се посочи този статут.
б) Регулиране чрез поставяне на 500 ома резистор, докато към една напълно заредена батерия.
в) Една LM317HV регулатор се използва като текущи-ограничени зарядно. Ако сегашните чрез R4 превишава 0,6, QL е за предубедени, които pulls на ADJ терминал на LM317 HV на земята и намалява батерията платените ток. Това е за 6V, но вие може да регулирате резистори за 12V. |
|
 |