Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на ADC?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Analog Circuit Design -> как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на ADC?
Автор Съобщение
qslazio

Подпомогнат: 9

Post 15-ти март 2007 год. 15:26

как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на ADC?

Да предположим CMOS превключите резистор и кондензатор за вземане на проби е постоянен източник на напрежение и шофирането е идеален. И това S / H е предназначен за ADC.

Тогава единственият източник грешка за преминаване CMOS проба задържане схема е линейна уреждане (нека просто да забравите за такса инжекция или Feedthrough).

Докато по-горе условия са верни, линейни уреждане само везни входа малко от (1-EXP (-ts/tau)) "тау = 1 / (Рон × Csamp)". И не ще въведе изкривяване или повишаване нивото на шума. Той само везни сигнала спечелят малко.

Моят въпрос е как е линейна грешка, свързани с уреждане на S / ч или ADC's ENOB или резолюция. Както знаем ADC's ENOB е свързана с SNR, които могат да се определят чрез FFT анализ.

Но когато го правим в извадката напрежение's FFT с линейни уреждане на грешка. Изглежда, че тя няма да се променя в резултат на SNR много, защото никакъв допълнителен шум / изкривяване се добавя и то само везни входа малко.

Аз съм иска това, защото сега съм оптимизиране на един CMOS вземане на проби ключ за сигма-делта ADC с анализ FFT. Защото искам да се намали таксата инжекция indeced изкривяване. Аз трябва да се намали размера ключ. Искам да знам как мога да отида малки за безопасност.

Всеки, моля да ми помогне!
Много благодаря.
Върнете се в началото
gingerjiang

Подпомогнат: 11

Post 16-ти март 2007 година 2:23

Re: как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на

за изпълнение на ADC не се разгражда, в S / H верига трябва да разрешат на целия резолюция на ADC, така че решаването грешка Годен (-ts/tau) трябва да бъде по-малко от LSB / 2 от ADC
да се намали ефекта инжекция такса, само намалява преминаването размер не е достатъчно. за намаляване на този ефект, използвайте пълно диференциално архитектура и долната равнина техника за вземане на проби.
определя размера преминат към осигуряване на допустимата грешка за вземане на проби фаза в рамките на цялата резолюция.
успех
Върнете се в началото
qslazio

Post 16-ти март 2007 година 2:48

Re: как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на

благодаря за отговора.
интуитивно съм съгласен с теб, че S / H трябва да се установи в рамките на резолюцията на ADC's.
Но аз съм просто поемат линейна уреждане на грешка само везни входа, без добавяне на шум, аз съм прав? Ако това е правилно, SNR само ще се понижи с 20 * дневник (0,99) ≈ 0,0873 db (1% поемат линейна уреждане на грешка), тази грешка трябва да бъде незначително.
Върнете се в началото
gingerjiang

Post 16-ти март 2007 година 4:14

Е, сега аз мисля, мнението Ви ще бъде разумен в S / H верига най-малко
постепенно въвеждане само намалява сигнала люлка, т.е. динамичен обхват, този ефект е незначителен
чакам за друго мнение
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 16-ти март 2007 година 4:14

Реклами

Върнете се в началото
qslazio

Post 27-ми март 2007 година 15:49

Има ли някой може да ми помогне? Моля, дайте вашия коментар.
Благодаря отново!
Върнете се в началото
maxwellequ

Post 27-ми март 2007 година 19:07

Уважаеми qslazio,

Това, което казвам е вярно, ако вземане на проби кондензатори се заустват в багажното фаза на А / В, която е най-вероятно твоя случай (ако предишното извадката стойност остава съхраняват в кондензатори, тогава ще има слабо характеристика филтър пас, но все пак без изкривявания).

Проблемът е, че сте ефекти, които искат да се игнорира (нелинейни Switch съпротива, нелинейни паразитни capacitances на преминаването транзистори, които трябва да се таксува) ще превърне тази "грешка придобивка" в нелинейност .... Така че, в крайна сметка, най-доброто е да се гарантира "пълно" уреждане (т.е. незначителна разлика между реално и идеално извадката стойност).

С уважение.

PS: За пример, ако приемем, че решаването на S / H е линейно усилвател тогава не би трябвало да осигури "пълна уреждане", защото, отново, ще имат само една грешка печалба. Проблемът е да се гарантира, че усилвателя е линейно уреждане .....
Върнете се в началото
Btrend

Подпомогнат: 55

Post 28-ми март 2007 10:33

qslazio написа:
благодаря за отговора.
Но аз съм просто поемат линейна уреждане на грешка само везни входа, без добавяне на шум, аз съм прав? Ако това е правилно, SNR само ще се понижи с 20 * дневник (0,99) ≈ 0,0873 db (1% поемат линейна уреждане на грешка), тази грешка трябва да бъде незначително.

По мое мнение,
1. ако 1% линейна грешка уреждане се прилага за всички нива на входния сигнал, след това тези грешки са сигнал depent: ΔVmax = Vin_max * Exp (-т / τ) = Vin_max * 0,01 = (2 ^ N) VLSB * 0,01
т.е. Ур на шума ще бъде по-голям принос, ако е по-голяма амплитуда.
2. ако 1% линейна грешка уреждане се прилага към 1LSB, тогава тези грешка е постоянна
ΔV = Вин * Exp (-т / τ) = 0,01 * VLSB
3. ако (1) е вярно, тогава Ур SNR ще се влоши от N * 0,303 0,09 db, THD също ще бъде по-лошо
4. ако (2) е вярно, тогава Ур SNR ще се влоши от 0,09 db, като е заявил, ф
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Analog Circuit Design -> как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на ADC?
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
Как да се изработи високо MOS изпълнение шибалка? (12)
Как да определите MOS Switch аспект съотношението? (1)
Време за установяване на преминаване (7)
Как количествено Сигнал Почтеност? (3)
въпрос за уреждане на грешка на усилвател (3)
MOS в CMFB работи в линейни региона? (2)
Как да се определи количествено "далеч поле" имущество в моя п HFSS (1)
MOS като превключвате въпрос (11)
Bidirectional MOS ключ - 3A (3)
как Comp компенсира проверени от цифровите за коригиране на грешки в ADC (4)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема