| Автор | Съобщение |
|---|
amriths04
| 24-ти ноември, 2006 15:30 bc107 прости приемник | | |
|
| Здравейте приятели, Аз просто исках да получа съвет си преди аз да опитам това. Възнамерявам да се изгради проста съм приемник в "Хляб съвет".
моята идея е първо да има 1) антена (около 1 милион) 2) настроен верига (L | | C (VAR)). 3) тази продукция се дава двойно етап (ж.к. 107 bjts), с печалба = 100 * 100 = 10000, така че да се усилва добре. 4) Това усилва производството се дава в един плик детектор. (Използвайки германиев диод и Р и С комбинация). 5) този изход се изпраща към друг един усилвател етап. 6) изхода е взета от говорители.
ми съмнение е, дали логиката ми е правилна? има ли някакъв практически проблем в по-горе стъпки? или всяка друга алтернатива?
благодаря ви предварително, amrith.s |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Borber
Регистриран на: 01 Януари 1970 Мнения: 1561 Подпомогнат: 117 Местоположение: Словения
| 24-ти ноември, 2006 19:41 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| | Вашата идея е usuall за начинаещи ниво. Обърнете внимание на импеданс за съвпадение между резервоара LC и след усилвател. Bandwidth и селективност на приемника зависи от фактор Q на резервоара LC. Можете да намерите някои примери за такива приемник в интернет. |
|
 |
банален
Регистриран на: 19-ти юли 2002 г. Мнения: 4875 Подпомогнат: 324 Местоположение: Middle Earth
| 24-ти ноември, 2006 20:44 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| | Това е TRF (настроен RF) тип приемник, който е бил популярен през 1920 година. |
|
 |
Артьом
Регистриран на: 22-ри май 2003 г Мнения: 1652 Подпомогнат: 91 Местоположение: Туран
| 24-ти ноември, 2006 21:19 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| | amriths04 написа: | Здравейте приятели, ... 3) тази продукция се дава двойно етап (ж.к. 107 bjts), с печалба = 100 * 100 = 10000, така че да се усилва добре. ... amrith.s |
може да бъде трудно да се постигне. |
|
 |
amriths04
| 25-ти ноември 2006 3:51 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Съжалявам borber, Не мога да разбера как да съвпадат с импеданс между вълната верига и усилвател. бихте любезно ми препоръчате сайт, който се занимава с импеданс за съвпадение между етапи?
Благодаря, amrith.s
| Borber написа: | | Вашата идея е usuall за начинаещи ниво. Обърнете внимание на импеданс за съвпадение между резервоара LC и след усилвател. Bandwidth и селективност на приемника зависи от фактор Q на резервоара LC. Можете да намерите някои примери за такива приемник в интернет. |
Added след 2 минути:
Здравейте Артьом, значи аз не трябва да използват ж.к. 107 или че аз не трябва да използват BJT себе си? тогава какво друго и да използвате устройството за RF етапа усилвателя? Мога ли да използвам opamp висока честота? моля посъветва.
Благодаря, amrith.s
| Artem написа: | | amriths04 написа: | Здравейте приятели, ... 3) тази продукция се дава двойно етап (ж.к. 107 bjts), с печалба = 100 * 100 = 10000, така че да се усилва добре. ... amrith.s |
може да бъде трудно да се постигне. |
Added след 2 минути:
Това е схема, предназначени аз. моля посъветва.
Благодаря, amrith.s
|
|
 |
банален
Регистриран на: 19-ти юли 2002 г. Мнения: 4875 Подпомогнат: 324 Местоположение: Middle Earth
| 25-ти ноември 2006 4:52 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| | Вие използвате мощност диод за детектора. В капацитет може да бъде твърде висока. Опитайте се да използвате малък диод сигнал като тип 1N918 силиций или 1N5711 Диод тип. |
|
 |
budhy
Регистриран на: 21-ви октомври, 2006 Мнения: 836 Подпомогнат: 185 Местоположение: Индонезия
| 25-ти ноември 2006 5:35 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Вие използвате странни връзка захранване от вас схема, моля проверете отново.
Вие не използват capasitor на малки сигнал общ емитер усилвател
Последно редактиран от budhy на 25-ти ноември 2006 година 6:54; Редактирано общо 1 път |
|
 |
Borber
Регистриран на: 01 Януари 1970 Мнения: 1561 Подпомогнат: 117 Местоположение: Словения
| 25-ти ноември 2006 6:10 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Вашият дизайн е напълно погрешно. LC паралелно резервоар, свързани в серия с антена е bandstop филтър. Тя трябва да е свързано както BANDPASS филтър. Усилвател не е наред, това е печалба е около 0 db или един, а не 10000 какво очаквате. Това е така, защото транзистори са наситени. Съотношението на колектора към емитер резистори е правилен, но 330K колектора резистор е твърде голям. Старт дизайн с поемането на колектора ток от 1-2 mA. Транзистори следва да работи в един клас. И в края изчисли пристрастие резистори. Посетете: http://www2.eng.cam.ac.uk/ ~ dmh / ptialcd / TRF / trf.htm |
|
 |
Google AdSense

| 25-ти ноември 2006 6:10 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
amriths04
| 25-ти ноември 2006 9:40 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Татко, аз разбрах, че. Можеш ли да се каже дали по-долу дизайн ще бъде прав. Извинете ме, аз съм все още начинаещ ..
нека Vcc = 10V, нека IC = 1mA, нека Rc = 5.6k, по този начин, Vc = 10-5.6 = 4.4V,
печалба = 100, по този начин, Re = 0.056k, по този начин, Ve = 0.056v, и Vb = 0.656v.
така, biasing резистори, Ра (отгоре един) = 93.4k и RB = 6.6k. друг етап с подобни конфигурации ще я превърнат в двойни етап с печалба 100 * 100. ще тази работа? и как да се промени, че ckt LC в BANDPASS режим?
Благодаря ти, amrith.s
| Borber написа: | Вашият дизайн е напълно погрешно. LC паралелно резервоар, свързани в серия с антена е bandstop филтър. Тя трябва да е свързано както BANDPASS филтър. Усилвател не е наред, това е печалба е около 0 db или един, а не 10000 какво очаквате. Това е така, защото транзистори са наситени. Съотношението на колектора към емитер резистори е правилен, но 330K колектора резистор е твърде голям. Старт дизайн с поемането на колектора ток от 1-2 mA. Транзистори следва да работи в един клас. И в края изчисли пристрастие резистори. Посетете: з п **: / / / www2.eng.cam.ac.uk ~ dmh / ptialcd / TRF / trf.htm |
Added след 2 минути:
budhy теб, имам какво да каже. Това беше грешка, която аз ангажименти, докато чертеж в pspice. кондензатор, който искате да кажете?
amrith.s
| budhy написа: | Вие използвате странни връзка захранване от вас схема, моля проверете отново.
Вие не използват capasitor на малки сигнал общ емитер усилвател |
|
|
 |
Borber
| 25-ти ноември 2006 14:51 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Вашият усилвател ще има печалба от около 30. Опитайте се да получите някаква информация тук: http://my.integritynet.com.au/purdic/index.html # RF-усилвател-дизайн
Използвате ли pspice само за съставяне схеми? Той може да симулира си верига и това е основният purpouse от подправката програми. |
|
 |
amriths04
| 25-ти ноември 2006 15:42 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| но аз съм като студент версия на pspice. Аз Donno как да го използва за краткотрайна анализи. Имате ли някакви настойнически на pspice?
| Borber написа: | Вашият усилвател ще има печалба от около 30. Опитайте се да получите някаква информация тук: з п **: / / my.integritynet.com.au / purdic / index.html # RF-усилвател-дизайн
Използвате ли pspice само за съставяне схеми? Той може да симулира си верига и това е основният purpouse от подправката програми. |
|
|
 |
Borber
| 25-ти ноември 2006 16:10 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Pspice shurelly са всички основни симулации, като климатик и преходни. Не използвайте pspice и не мога да ти помогна директно. Опитайте се да използвате "Помощ" или търсене в Интернет за pspice ръководство. Тук ще намерите много информации. Multisim или Electronics Workbench е по-подходяща за начинаещи, мисля. |
|
 |
банален
| 25-ти ноември 2006 20:11 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| | Вашият приемник се нуждае от средства за промяна на печалбата, на входа на аудио усилвател. |
|
 |
amriths04
| 26-ти ноември, 2006 2:04 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| искаш да кажеш аз трябва да се използва AGC там или просто напрежение дели с номинална печалба ще правим?
Благодаря,
| банален написа: | | Вашият приемник се нуждае от средства за промяна на печалбата, на входа на аудио усилвател. |
|
|
 |
банален
| 26-ти ноември, 2006 2:38 Re: изграждане на приемника съм | | |
|
| Между детектор и аудио усилвател има променлив резистор с единия край основателна. В другия край отива на детектора и променлива кран отива на аудио усилвател.
Някои други неща, за да внимавате, е трептенията на втория етап RF усилвател. Това е въпрос на внимателно оформление и захранване филтриране.
Можете също така да искате да имате превключвате между две антени, един много дълъг и един много кратък. По този начин местните станции не ще клип в етап RF. |
|
 |