| Автор | Съобщение |
|---|
сек
| 17-ти Ноември 2006 15:54 амплитуда сравнителен | | |
|
| Аз не знам, ако името е правилно, но тук ми е къде бързаше. Имам 2 синусоидален сигнал, на fisrt един (жълто) е моя осцилатор. виж TEK008 В Seconde едно ми е антената (в синьо). На е нормално fonction на сигнала отива като (TEK009) картина, когато somthing доближавайки се на антената на промяната на сигнала и appeir харесват (TEK010) картина. Искам да се сравнят две (амплитуда) на тези сигнали
Последно редактиран от сек на 17-ти Ноември, 2006 16:15; Редактирано общо 1 път |
|
| Върнете се в началото | |
 |
сек
| 17-ти Ноември 2006 15:57 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| може би първо демодулират синята сигнал. така че аз ще имам ясна sinusodal сигнал. Това е веригата. Дали някой има линк за аналогови делител? |
|
 |
Google AdSense

| 17-ти Ноември 2006 15:57 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
ionp
Регистриран на: 26-ти май 2006 година Мнения: 39 Подпомогнат: 4 Местоположение: САЩ
| 17-ти Ноември 2006 23:10 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Синият Waveform гледа на мен като 60Hz пикап на антената е добавянето на осцилатор на сигнала. Вие не може да се наложи на осцилатор движение на всички да се вземем 60Hz, когато някой получава в близост до антената, тъй като те могат да се съединение в тази къща от окабеляване. Можете да запазите на антената на висок импеданс за 60 Hz, група филтър за 60 Hz, а след това диод да се открие в различна степен, както някой се затвори. Тогава, стандартен продукт или opamp могат да преминат, когато праг е надвишен.
Това трябваше да бъде един народ детектор? |
|
 |
сек
| 18-ти ноември, 2006 4:12 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Да, това е от 60 Hz freqency, и да, предполагам, че да бъде "педал" и откриване на близостта на крак. С действие подножието на изходното напрежение трябва да се промени!
Added след 3 минути:
филтъра трябва да бъде пасивен да не оказват влияние на антената или той doesn't въпрос? |
|
 |
ionp
Регистриран на: 26-ти май 2006 година Мнения: 39 Подпомогнат: 4 Местоположение: САЩ
| 18-ти ноември, 2006 16:53 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Той не е от значение, ако филтъра е активна или пасивна. В 60Hz заедно във вашата антена ще бъде много слаба, така че е важно да поддържате връзка impedace високо, така че да не я зареждате надолу. Може би един opamp буфер етап на антената, както и Мег резистор 10 ома да се запази averave, окръг Колумбия, на антената в релси Tha opamp захранване. Вероятно бихте могли да получите да работи без много филтриране, освен да запазите осцилатор сигнал от opamp.
Дали осцилатор изпълнение на някои други цели, или може би не е ли нужда от по-дълго? |
|
 |
сек
| 19-ти ноември, 2006 3:31 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Не, аз не се нуждаят от повече осцилатор. но това е близостта на детектора, че да намеря в Интернет, и виждам, че не е това, което имах нужда. тук оглед на новия ми верига. какво трябва да направя промяна, аз искам по-добра печалба? Продукцията е около 2V PK-PK, когато е най-е "най-високата точка". Добре имам от моя обхват на снимка, Надявам се това ще ви помогне да разберете моето вик Probleme. Мисля, че Сседалището транзистора действа като диод токоизправител, това предизвика вълна на формата на сигнала на 60 Hz.
|
|
 |
сек
| 19-ти ноември, 2006 3:57 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| | Ами аз забравих да ви покажа на сигнал, когато има нищо около ... и аз съм сигурен, че можете да я видите в главата си, тя е просто пулсации, както когато сигналът = 0V на моя обхват плен. В пулсации се създават най-вече от моя обхват. Някой знае ли за аналогови капаче, бих искал да се капаче един връх на честотата |
|
 |
сек
| 19-ти ноември, 2006 16:14 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Аз съм доближавайки края на моя проект, ето някои новини. сигналът е по-ясно и по-линейна, само pusle ширина промяна .... и аз не се нуждаят от повече аналогов капаче, трябва ми конвертор от импулса за напрежение. Имам нужда от идея или връзка към интернет сайт.
|
|
 |
ionp
| 19-ти ноември, 2006 21:45 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Какво ще кажете за една серия диод, последвано от шунт RC? Това детектор пик да допринася за премахване си продукция, и можете да жонглирам на Р и С стойности за да го задръжте, за да ви хареса. Може би започне с времеконстанта на 1 / 10 секунди, като се използва 100K резистор и 1uF кондензатор. |
|
 |
сек
| 19-ти ноември, 2006 22:10 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| | Можете ли да ми покаже, аз не виждам какво имаш предвид? |
|
 |
ionp
| 20 Ноември, 2006 2:14 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| Нещо като това. В диод си взема влака в импулс на пулса вход в ляво, и премахва трептене на импулси образуват един дълъг импулс на изхода, в дясно. Когато спре влака пулс, продукцията ще спадне, за кратко време по-късно.
|
|
 |
сек
| 06 Feb 2007 2:53 Re: амплитуда сравнителен | | |
|
| За тези, които са в близост детектор интерес тук съвсем нова версия. Антената действа като кондензатор, с промяна на честотата. По-старата версия е отслабване е лицето е било в контакт със земята, то не един! Р и С може да се промени!
|
|
 |