| Автор | Съобщение |
|---|
kaitlyn
| 18-ти октомври 2006 9:56 Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| Хей момчета,
Може ли да ми дадете някаква идея за архитектура GPS приемник.
1, което е най-популярен архитектура в момента научни изследвания? 2, който е един търговски избор на GPS приемник?
дори чрез аз чета много на хартия, аз все още не може да се направи заключение. Моля, дайте ми малко представа!
Thx предварително!
Наздравици |
|
| Върнете се в началото | |
 |
RFDave
Регистриран на: 18-ти февруари 2004 г Мнения: 344 Подпомогнат: 43 Местоположение: СИ САЩ
| 19-ти октомври 2006 0:15 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| Нула, ако
Дейв |
|
 |
priyankguddu
| 19-ти октомври 2006 12:43 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| НАЙ-ДОБРИТЕ Реализация се използва signle етап или двойно downconversion етап.
Що за комерсиална употреба по-добре да DOWNCONVERT сигнала на подходящи, ако и да спечелят и ги обработва по цифров път.
Ако U отиде за нула, ако реализацията трябва да се направи в хардуера или FPGA.
Изборът е Урс. |
|
 |
jwang
| 19-ти октомври 2006 19:38 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| Нула, ако може да се направи лесно на чип. Основният въпрос е да се премахнат пристрастие DC. Един прост начин е да добавите един кондензатор съединение на изхода на wodnconverter. В центъра на честотната лента. има много малко енергия, защото на модулация BPSK. Ако сте задали на високо ъгъл преминават значително (по един за по-малки) по-малко от чакъла курс, вие няма да доведе до твърде много изкривяване на сигнала и ще можете да премахнете DC пристрастия.
Основно предимство на нула, ако е използването на по-чип филтър може да се реализира лесно спестяване на външните компонент.
С нисък тогава, когато по-чип отхвърляне изображение е обикновено само 25 db. |
|
 |
kaitlyn
| 20 октомври 2006 9:27 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| Благодаря много! много полезен. Мисля, че ще се опитаме да намерим най-добрите спецификации за едно превръщане, преобразуване или двойна нула, ако архитектура. Тогава може да определи собствените си разумен спецификация.
Тук ми е референтна приемник за двойно преобразуване: 19-MW 2,6mm2 с 8,5 db шум цифри, по-чип с променлива Джан канал fitler на 20 db изображение отхвърляне. Какво мислите за тази спец.? Мислите ли, по-добре се направят някои приемници? |
|
 |
RFDave
Регистриран на: 18-ти февруари 2004 г Мнения: 344 Подпомогнат: 43 Местоположение: СИ САЩ
| 21-ви октомври, 2006 година 1:58 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| Усилване Разпределение? AGC ниво? Система за шума фигура? LO фаза шум? IIP3 приемник система? Референтен Осцилатор честота? Филтриране на трафик?
Всички съответните въпроси.
Дейв www.keystoneradio.com |
|
 |
Google AdSense

| 21-ви октомври, 2006 година 1:58 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
kaitlyn
| 23-ти октомври 2006 год. 9:16 Re: Помощ за GPS приемник архитектура | | |
|
| за измерен резултат на този чип, L1 лента с чип NF 8,5 db, Чип максимална печалба 95 db, AGC гама> 70 db, снимка отхвърли съотношението 20 db в обхват L1, Средната -80dBc/Hz фаза шум в групата, филтър честотна лента 2 MHz, 6-ти за Butterworth BPF ADC 2-малко
Това е, което аз зная досега, не се колебайте да ми дадеш няколко коментара:) |
|
 |