| Автор | Съобщение |
|---|
Ghassan Ал-Mutawa
| 04 Oct 2006 12:22 Проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic | | |
|
| Аз съм с молба за помощ по прост проблем, който ме кара да се сърди, аз правя един проект начало да записвате микроконтролера с помощта на Visual Basic програма тогава микроконтролера проверите някой нещо и го изпратете малко от осем сигнала за програма на Visual Basic. Истинският проблем е, че когато микроконтролера изпраща сигнал от 8 бита към компютъра трябва да направя за четене 3 пъти за да мога да видя нещо, което се присъства, и се появи като unicoded Чар (арабски charecters). това, което аз наистина мисля, е, че 8 бита аз съм изпращане отива на UART буфер, който е 32 битов широк и отива в началото на най-буфер, имам нужда от една страна разклащане да получите свършена работа в apropriate начин.
Големият въпрос е какви са изводите трябва да се реши този проблем? те са CTS / RTS или ми трябва повече от това?
Ако можете да ми покаже пътя или да ми каже какво да правя аз ще се thankfull.
изчакване за вашия отговор аз съм в лошо настроение, защото от това нещо. |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Артьом
Регистриран на: 22-ри май 2003 г Мнения: 1652 Подпомогнат: 91 Местоположение: Туран
| 04 Oct 2006 14:05 Проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic | | |
|
| в в с конфигурирането на комуникационните структури структура на прозорци можете да забраните договаряне и хардуер и софтуер за контрол на потока. Предполагам, че те са в DCB структура. Да погледнем към microshop страница: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnfiles/html/msdn_serial.asp
DCB структура трябва да бъдат достъпни от основните, както |
|
 |
Google AdSense

| 04 Oct 2006 14:05 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
Ghassan Ал-Mutawa
| 04 Oct 2006 17:31 Проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic | | |
|
| Ами аз току-що прочетох статията ти ме прати в MSDN библиотеката, проблемът е, че аз съм usig Visual Basic 6 не в команди, има ли нещо по-добре да ми покаже това, което искам? PLZ
Никога не съм виждал команда DCB в Visual Basic твърде |
|
 |
Автобус Магистър
Регистриран на: 09 Dec 2001 Мнения: 209 Подпомогнат: 6 Местоположение: Само зад теб ;-)
| 04 Oct 2006 18:37 Re: Проблем в Interfacin А uController до визуалното Basi | | |
|
| В VB6, аз употреба MSCOMM контрол, за да общуват чрез порт RS-232. Вие като че ли има нещо нередно с алгоритъм за комуникация между вашия компютър и UC. Може да се използва (заглавие байт) да започне всеки един пакет комуникация и работа с определен не. байтове на пакета. Също така е добре да се добавят някои пакети контролна байт за да сте сигурни данни са получени правилно.
Всичко това може да стане в режим на Не-управляващи сигнали (само Tx, Rx & GND) сигнали, необходими за успешна комуникация.
Свържете се с мен, ако U нужда от помощ. |
|
 |
Ghassan Ал-Mutawa
| |
 |