Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

Проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic
Автор Съобщение
Ghassan Ал-Mutawa

Post 04 Oct 2006 12:22

Аз съм с молба за помощ по прост проблем, който ме кара да се сърди, аз правя един проект начало да записвате микроконтролера с помощта на Visual Basic програма тогава микроконтролера проверите някой нещо и го изпратете малко от осем сигнала за програма на Visual Basic. Истинският проблем е, че когато микроконтролера изпраща сигнал от 8 бита към компютъра трябва да направя за четене 3 пъти за да мога да видя нещо, което се присъства, и се появи като unicoded Чар (арабски charecters). това, което аз наистина мисля, е, че 8 бита аз съм изпращане отива на UART буфер, който е 32 битов широк и отива в началото на най-буфер, имам нужда от една страна разклащане да получите свършена работа в apropriate начин.

Големият въпрос е какви са изводите трябва да се реши този проблем? те са CTS / RTS или ми трябва повече от това?

Ако можете да ми покаже пътя или да ми каже какво да правя аз ще се thankfull.

изчакване за вашия отговор аз съм в лошо настроение, защото от това нещо.
Върнете се в началото
Артьом

Подпомогнат: 91

Post 04 Oct 2006 14:05

в в с конфигурирането на комуникационните структури структура на прозорци можете да забраните договаряне и хардуер и софтуер за контрол на потока. Предполагам, че те са в DCB структура. Да погледнем към microshop страница:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnfiles/html/msdn_serial.asp

DCB структура трябва да бъдат достъпни от основните, както
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 04 Oct 2006 14:05

Реклами

Върнете се в началото
Ghassan Ал-Mutawa

Post 04 Oct 2006 17:31

Ами аз току-що прочетох статията ти ме прати в MSDN библиотеката, проблемът е, че аз съм usig Visual Basic 6 не в команди, има ли нещо по-добре да ми покаже това, което искам? PLZ

Никога не съм виждал команда DCB в Visual Basic твърде
Върнете се в началото
Автобус Магистър

Подпомогнат: 6

Post 04 Oct 2006 18:37

Re: Проблем в Interfacin А uController до визуалното Basi

В VB6, аз употреба MSCOMM контрол, за да общуват чрез порт RS-232. Вие като че ли има нещо нередно с алгоритъм за комуникация между вашия компютър и UC. Може да се използва (заглавие байт) да започне всеки един пакет комуникация и работа с определен не. байтове на пакета. Също така е добре да се добавят някои пакети контролна байт за да сте сигурни данни са получени правилно.

Всичко това може да стане в режим на Не-управляващи сигнали (само Tx, Rx & GND) сигнали, необходими за успешна комуникация.

Свържете се с мен, ако U нужда от помощ.
Върнете се в началото
Ghassan Ал-Mutawa

Post 05 Oct 2006 3:25

Re: Проблем в Interfacin А uController до визуалното Basi

Тук е софтуерът, съм разработил

Моля да го тествам и ми кажи Какво Wrong

http://members.lycos.co.uk/wolfgrave/uploaded/zip/zip0.zip

Надявам се някой от вас да решите този проблем

благодарности
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> проблем в Interfacin А да uController на Visual Basic
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
Как да промените размера на изображения в Visual Basic 6? (3)
Какво е по-добре Visual Basic, Visual C или Delphi? (79)
Покажи об. / мин & м / сек в Visual Basic (1)
Използване на Visual Basic за включване / изключване на MCU GPIO (2)
Как да създадете забавяне на Visual Basic? (7)
Как да направя това в Visual Basic? (1)
Как да тествате един бит в Visual Basic? (3)
сеч данни на Excel файл в програмата на Visual Basic (2)
Къде мога да намеря код на Visual Basic за декодиране на DTMF сигнали (4)
Visu Основни UController (1)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема