Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

моторни контрол PID IC

Гото страница 1, 2 Следваща
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Промишлени, роботика и автоматика Форум -> моторни контрол ПИД IC
Автор Съобщение
bazaria

Post 30 септември 2006 20:14

pid ic

Здрасти,
Аз търся един чип за контрол на двигателя. Този чип трябва да има 3 PWM изходи и входове енкодер с програмируеми контрол правило.
Намерих всичко, което в един чип LM629, но не мога да намеря нормален начин да го програма. Могат да можете да ме упътили към някой друг чип, който е по-удобно да работите?
Върнете се в началото
ashad

Подпомогнат: 9

Post 22-ри декември 2006 16:49

PID Controller IC

Здрасти,

SG3525 IC използват за контролиране на моторни DC

motor controlling PID IC
Върнете се в началото
barfi

Post 22-ри декември 2006 18:39

mc3phac борда

Имам някои полезни expriences с Lm629 и LM628 и тяхното програмиране и инициализиране са лесно и ясно. но си спомням беше за контролиране на DC MOTOR тип, не за 3 PH мотори!!
можете да използвате Mc3phac за контролиране на 3 фаза AC Motors от FREESCALE.
Проверете го!
Върнете се в началото
bazaria

Post 02 Apr 2007 20:48

operational amplifier pid encoder

Предимството на LM628 е в състояние да се управлява моторно и контрол е скоростта / позиция чрез енкодер за обратна връзка
Бих се радвал всеки материал, по отношение на това устройство
Върнете се в началото
червеи

Post 06 Apr 2007 5:23

схеми PID моторни

Искам да знам как да командват lm629?

като искам да пълна скорост или скорост половина?

и аз страх в моята страна това не може да IC намерени .... аз искам да се къде да го купя ..?

THX за информация
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 29-ти януари 2009 15:25

lm675 приложения

Помогнете ми .. Имам нужда от пример за програмиране lm628 с pic16f877a ..
Върнете се в началото
patweadock

Подпомогнат: 3

Post 14-ти февруари 2009 4:27

lm628 източник

Имам куп асемблер код съм писал за DSPIC 33f256gp710 и DSPIC30F4011, който контролира LM628. Ако сте сериозно заинтересувани, аз ще конвертирате. PDF и го изпратете. Някои от кода работи на администратора HCTL1100 моторни също. Аз се опитали да го качите вчера пред реализирането на това. TXT файлове няма да качите.
Върнете се в началото
TekUT

Подпомогнат: 23

Post 15-ти февруари 2009 17:18

lm629 времето форум

patweadock написа:
Имам куп асемблер код съм писал за DSPIC 33f256gp710 и DSPIC30F4011, който контролира LM628. Ако сте сериозно заинтересувани, аз ще конвертирате. PDF и го изпратете. Някои от кода работи на администратора HCTL1100 моторни също. Аз се опитали да го качите вчера пред реализирането на това. TXT файлове няма да качите.

Ница неща, мисля, че ако можете да публикувате то това може да бъде много полезен.

Благодарим Ви за усилията!

Чао
Pow
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 19-ти февруари 2009 19:52

lm629 programmimg

patweadock написа:

can u upload program to control lm628 please..
отколкото ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 22-ри февруари, 2009 3:57

lm675

Това е кода. It's pretty well documented, but feel free to ask questions. Мислех, че трябва да I'de Записът е създаден на една. PDF, който струва $, но най-накрая намери запор бутон, аз се надявам, че работи. Аз ще се опитам да получите схематични съставен и качил най-скоро. Аз също имат подобни код написах за DSPIC30F4011, мога да публикувате, че прекалено, ако се интересувам. Направих предложение за хубава робот ръка днес на Ebay. Той не е контролер, но една аз построих ще работи добре. Аз се опитвам да се изгради един робот ръка, но това е трудно да се направи с части имам на разположение. Направих изграждане на завод с ЦПУ, добро за вземане на платки, но дремела инструмент, който се е машина не се справят добре с алуминий. Благодаря за проявения интерес, моля, отговорете ако видиш или иначе мога да я подобрим. Пат

Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Върнете се в началото
inifinitrix

Post 23-ти февруари 2009 2:11

lm628 часовник форум

Пат, отколкото за код .. то ми даде някаква идея за програма lm628 .. Аз съм в момента построен на мобилен робот да тествате енкодер и контролер точност движението .. Аз използвам PIC basicpro и pic16f877a .. U как се свържете 6 MHz кристал да lm628? Аз съм се затрудняват да четат и пишат 2 байт двойка на пристанището г (lm628) .. всяко предложение ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 23-ти февруари 2009 3:57

lm628 код

Аз съм с един 8 MHz захранва резонатор, защото имам lm628-8. Просто сложете една шапка (около 10nF) върху всеки етап от кристал, и двете капачки ще земята, след това се свържете едната страна на кристала на часовник вход. (Мога да ви изпратим 6 резонатор MHz, ако не можете да FET един). Трябва да има LCD дисплей и клавиатура, свързани с микроконтролера и работа, преди да пристъпите към Debug веригата контрол мотор. Ето защо аз имам "отстраняване на документи за самоличност" в кода, така че ще покаже номер, ако, например, той не нулиране успешно, тогава мога да кажа къде програмата спря. След като знаете, че Проучване добре, използват същия метод за разработване на останалата част от кода. Кодът Качих ще работи, ако вашата схема е достатъчно подобни, ще се опитам публикуване на scematic tomorro. Използвах порта за LCD, PortD за байт lm628, PortG за различни сигнали за управление, PortF за клавиатурата, за да изберете кои Porta lm628 - това е направено чрез декодер 74ls138, първите 3 бита на декодиране Porta до 8 чип избира. Аз съм добавяте код за DSPIC30f4011 сега. Това беше първият ми опит и малко по-прости, че веригата е различно. Аз също използва 74ls138 да Strobe на columes на клавиатурата, както и 74ls151 да прочетете редове. Моля те продължават да задават въпроси, искам да успее. Пат

Върнете се в началото
patweadock

Post 23-ти февруари 2009 5:53

PID IC

Аз бях на суров приложени схеми за кода по-горе. Нарисувах един кристал с капачки за да покаже как можете да го свържете, имайте предвид, че определени 68pF вместо 10nF Аз предложих преди. В LM628 код започва в "homall", около половината път до програмата. Има и код, за да прочетете енкодер квадратура сигнали А, Б & IND в "Сървъри" точно преди "homall". В "ENC" рутинна използва друга схема (не се показва), в което пише чрез битове 7, 8, & 9 от PortD. Пат
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 23-ти февруари 2009 5:53

Реклами

Върнете се в началото
inifinitrix

Post 24-ти Февруари, 2009 2:47

lmd18200 atmega128 моторни схеми

отколкото за Ур помогне път .. Усмивка Аз бях купи LCD да трасирате ми програма .. изглежда, че моя проблем е да се напише 2 чифт байт данни (16 късче към пристанището на lm628 г), как мога да разбера, че съм успеем да пиша това?

след това друг проблем .. е необходимо да се OP AMP употреба "сила", като lm12 и lm675 .. Открих, че не тези, IC продават на мое място .. тогава аз опитвам нормални OP AMP, но ми lm324 моторни не вървят, въпреки че продукцията на OP AMP е 12V .. на всяко решение път ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 24-ти Февруари, 2009 3:48

lm675 прилагане

Какъв вид на КПР, който използвате? Вие трябва да напишете един байт по време на lm628, то след писмено два байта, трябва да се провери зает късче (малко нула на статута байт), след това изчакайте малко зает да отида ниско пред код постъпления. Можете също така трябва да проверите зает малко след писмено нареждане. Ако можете да проверите състоянието байт, можете да кажете, ако данните е бил приет от проверката на "команда за грешка" късче # 1. В 324 AMP оп няма да осигури достатъчно ток, имате нужда от усилвател оп или набор от допълващи транзистори в "Push-Pull" операция за да осигури най-малко няколко стотин милиампера, в зависимост от мотора и на въртящия момент, необходими за вашата кандидатура . Може ли да получите части като тези?
Аз погледнах листа с данни за PIC16F877, разбирам, че използвате PortD за LM628. Какво бита се използват за РД, WR, PS и проучване? Може би бихте могли да използвате PortB за LCD и PortC за клавиатурата. След това използвайте порта за клавиатурата управляващи сигнали RD / WR, Ен и РС. Можете да използвате Porta за сигнали LM628 контрол и разполага с два бита, останали, за да изберете един от 4 ос. Можете ли да публикувате схеми на вашата верига? Може би можех да предложа някои код, ако можех да видя веригата.
Освен това, след разглеждане на лист, осъзнах, че трябва да свържете двата пина на кристала, една "по часовник", а другата в "часовник вън", след което свързва двата 68pF капачки от изводите към земята.
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 24-ти Февруари, 2009 5:35

hctl1100 ATMEGA

Тук схеми .. на КПР аз просто използвам прости мрежа резистор r2r .. OP AMP все още не ..

motor controlling PID IC
motor controlling PID IC

порт декларация, като използва picbasic про ..

DEFINE OSC 20
TRISB =% 00000000
TRISC =% 00000000

DEFINE LCD_DREG PORTB
DEFINE LCD_DBIT 0
DEFINE LCD_RSREG PORTB
DEFINE LCD_RSBIT 5
DEFINE LCD_EREG PORTB
DEFINE LCD_EBIT 4
DEFINE LCD_BITS 4
DEFINE LCD_LINES 2

RST VAR PORTC.0
CS VAR PORTC.7
ДР VAR PORTC.6
WR VAR PORTC.5
PS VAR PORTC.4
HI VAR PORTC.3
Върнете се в началото
patweadock

Post 24-ти Февруари 2009 20:54

времето Du lm629

Използване на R2R стълба, можеш да се свържете е изход към основата на голям транзистор, но само ще бъде в състояние да управлява моторно в една посока, все още достатъчно добър за тестване на енкодер все пак. Аз не съм запознат с picbasic, макар че се е възползвал от MS основния години. Е тази част от MPLAB? Декларациите изглежда малко като код C, не забелязвате, havn't определени TrisD тук. Ако превръщане на части от код, за да ми picbasic, тя може да събират по различен начин. Вижте подпрограми от "posmove" на "деЬс", това са практики, които комуникират с lm628, след нулирането е направено.
Отново, след последното ми объркани за това къде искате да се свържете на кристал, само с един крак на часовник въвеждане на lm628. Аз съм добавяте схематично за това как можете да се свържете един транзистор. Нарисувах няколко biasing резистори и предложи ценности, те не могат да се nessacary, или може да се наложи да експериментирате с ценности. Нарисувах 2 схеми, по един за транзистор NPN, а другата за PNP, в зависимост от това какво искате да използвате.
Направих грешка веднъж, когато за първи път започнаха да използват тези, за запояване на проводници в гнездото за lm628 докато беше в гнездото. Аз Zapped квадратурата връзки.

Върнете се в началото
patweadock

Post 24-ти Февруари 2009 21:21

33f256gp710

Аз бях приложена снимка на оформлението, което имам. На борда на ляво е микроконтролера, на борда на правото е на двойно lm628 борда с настоящите ампера, топлина мивки и няколко приложени мотори. Единият в средата има 4 lm629s площ монтирани, с lmd1802 текущата усилватели и диференцирано приемници линия за енкодери. Намерих го в кошчето, три от канала, все още работи! Пат

Върнете се в началото
inifinitrix

Post 25-ти февруари, 2009 3:49

PID DC практики моторни

уау .. Очаквам с нетърпение да се използват големи PIC като си .. Всъщност тя е лесна за използване с picbasic но просто подходящи за употреба с PIC16 семейството .. Всъщност аз употреба D порт за свързване с данни / пристанище команда в lm628 и аз винаги се променя стойността (trisD = $ FF или $ 00) да се чете и да даде изход .. вчера открих lm675 в онлайн магазина на моето място и е много скъпо да се сравни PIC16f877a .. най-после реши да използва друг PIC да конвертирате от пристанището на КПР lm628 стойност PWM .. PWM и водачът просто използвайте MOSFET irfz44n .. Надявам се, че ще работи ..

път, аз действително не са запознати с монтаж за PIC .. то вземе да разберем .. вашия код can u show me only code for hardware reset subroutine.. и някакво обяснение .. Do U знае лесен начин да получат 3 филтър коефициент, KP, Ки, KD за lm628 .. отколкото ..
Върнете се в началото
Pico

Подпомогнат: 6

Post 25-ти февруари, 2009 6:40

lmd18200 на ATMEGA

LM628/LM629 Ръководство за потребителя

http://www.eurotech.fi/products/manuals/lm629_user.pdf
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 26-ти февруари 2009 1:59

интегрална схема PID

път? всяко решение ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 26-ти февруари 2009 3:04

PID профил моторни

Аз съм далеч от дома ми компютър за няколко дни, но .... Когато сте си инициализиране на микроконтролера, пази "Reset" сигнал за lm628 високи. Тогава, когато започнат да възстановите рутинни, да възстановите и CS ниско, Гото забавяне маршрут за 20 милисекунди, тогава да възстановите отново високо, прочетете и сравнение на състоянието в шестнадесетичен байт "84", ако е равно нулиране е било успешно, ако не, да сравните статут на "c4", ако е равен, ти си успешен, ако не опитате показване на състоянието байт, за да видите какво се обърка, или просто да се върнете обратно и опитайте отново от инициализиране на микроорганизмите. Ако не можете да покажете байт Stat, просто го оставете в примка чете lm628 рутинни и измерване на напрежения на данните, игли за определяне на държави. Ако възстановите е било успешно, вие трябва да рестартирате interupts (команда "1г), преди да напишат движение команди. След писмено" 1г "(Reset interupts), вие трябва отново да прочетете байт Stat и да я сравни с" C0 "или" 80 ", за да осигури че е била успешна. Аз нямам достъп до наръчници или домашния си компютър, докато tomorro, аз ще се опитам да напиша подробно поредица от събития / команди.
Върнете се в началото
patweadock

Post 27-ми февруари 2009 2:32

PID интегрална схема

Аз бях приложен подробен списък на нулиране рутина. няколко неща, за да помисли;
* Аз не съм с използване на "Здравей" от LM628, вместо това, аз съм тестване на бита на статута регистър, този алтернативен метод е описан в LM628 Prog Пътеводител
* W8 (работен регистър # 8) се използва за да премине данни / статут обратно от "деЬс" (Get команда) и getd съчетания.
* W9 е минавал данни / команди, за да wrtd (напишете данни) и wrtc практики
* Аз използват оптичен сензор за дома флага, под който е свързан с "Индекс" за закрепване на LM628, така че тест "индекс на набор" малко 3 от статута байт за да видите кога дом се усети,, след това "стоп" рутинни, след това "определят дома "команда за нулева позиция регистрите на LM628.
Аз съм се поема са малко запознати с монтаж код, това е в писмена форма;
Командването аргумент1, ARGUMENT2; коментари
където понякога ARGS 1 и 2 са източник и регистри местоназначение, или постоянно и дестинация регистър, регистър и малко число. Аз бях определен повечето от командите в този списък.
Не мога да се сетя за по-добър начин да се опише това за Вас, моля въпрос, ако е необходимо, или предложи по-добър начин. Ако това е ОК, ще се описват други практики по този начин, когато сте готови.
Тя ще бъде по-добре, ако можете да получите LM629 istead на допълнителни снимки за PWM, на 629 PWM изходи.
В ПИД (пропорционална, Интеграл, дериват) константи се въвеждат през LFIL (товар филтър) рутинни, аз съм само зареждането на пропорционална постоянна точно сега, докато мога да служа профил на производителност при натоварване, което е как това обикновено се определя (под товар). Мога да обясня какво е това за, макар че тя може да бъде по-добре да се консултира с някои уеб документ за това.

Върнете се в началото
Kender

Подпомогнат: 83
Местоположение: Станфорд, SF Bay полуостров, Калифорния, на Земята, Слънчевата система, Млечен път

Post 28-ми февруари 2009 4:00

PIC16F877 CNC бутам схеми интерфейс

Любопитно, интегрални схеми са сходни по функция, за да LM628/629, но със сериен интерфейс (като I2C или CAN)?
Върнете се в началото
patweadock

Post 28-ми февруари 2009 4:56

STEPPER MOTOR бутам сл. picbasic

Не, аз съм сигурен, че там не са интегрални схеми за управление на моторни превозни неразделна сериен комитет. Typicaly, маса на пазара ИС интегрират функции, само ако е използвана по този начин по-голямата част от времето, могат да се произвеждат със съвместими технологии и разходи не е dispropoprtionate добавената стойност. Вероятно за да създаде ASIC все пак. PMC (http://www.pmccorp.com/products/products.php) прави моторни контролери, които са съвместими с автобус (ISA, VME и ПКИ), както и модул комитет също така би било по този автобус в кажем, индустриална среда. Но ако някой знае от IC моторни контрол с сериен комитет, моля да ни уведомите. Пат

Последно редактиран от patweadock на 28-ми февруари 2009 год 22:52; Редактирано общо 1 път
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 28-ми февруари 2009 22:34

IC PID

Съжалявам за края на отговор, аз просто покритие спойка на верига .. и отстраняване на неизправности .. и сега може да се концентрира повече върху програмиране .. датата на падежа за моя проект е 16 март .. Надявам се, че може да го приключи по-рано .. все още има проблеми с lm628 .. при писане на 16-битови данни в пристанището на lm628, колко дълго забавяне, че аз трябва да използвате между високо и ниско байт байт? там е 3 вход за енкодер (в, А, Б), на кой порт трябва да използвам, аз съм с помощта на 1 канал енкодер ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 01 Mar 2009 0:07

PID oamp

Аз бях приложен код с коментари и времедиаграма с параметри, написана и позоваването в кода коментари (като T8, T15 ..). Ако сте разбрали предишните "код опише", трябва да имате никакъв проблем с това. Моля, попитайте дали не е ясно.
Квадратурата пина (А, Б, IND) на lm628 следва да се свърже с моторни енкодер. Вие също може да ги прочетете с микроконтролер, там е рутинна в моята код, за да покажат своята посочва като "А, A, B, B, аз, аз" на LCD. Но ако това е движение прав, ти трябва само да могат да четат позиция от lm628 (команда "0A"), която ще ви даде резултатите от енкодер е от значение. Освен това има и рутинна в моята код, който показва позиция, след като автоматично се бутам мотора. Той призовава "WrtDWrd" да се покаже след откриване на позиция, че бутам бутона посока не е натиснат и спиране на двигателя. Ето защо "getD" (Get данни) рутинни прочитания 4 байта от lm628, защото позицията регистър е 2 думи (32 бита), това се коментира доста добре в прикачения файл. Пат

Върнете се в началото
inifinitrix

Post 04 Mar 2009 5:46

mc3phac applikation

път, аз опитах с помощта на код, подобни на вашите, но аз все още не успя да се възстанови, защото не прекъсват стойността C0hex или 80hex показа, въпреки че аз опитвам примка .. за нулиране е добре, защото lm628 даде стойност C4hex ..
Върнете се в началото
patweadock

Post 04 Mar 2009 20:05

употреба lm628 с lmd18200

Вие сте много близки като успешен опит да мина, когато бях на развитието на този кодекс. Бях се статут на C2 след Reset (позиция грешка). Така че аз игнорира статут и се опитах да се движи мотора. Тя ще започне да се движи, но не спре, когато съм освободен от бутам ключ, или ще спре и печат на позицията на LCD, че ще го показват преместени само 1 или 2 квадратура кликвания. Моят проблем се оказа, че съм спойка А, Б & Ind проводниците от енкодер в гнездото за LM628, докато беше в чипа, и изгори на тези суровини да ми LM628. До пръв АЗ съмнение за енкодери, затова написах този код да се чете и да показват енкодер статистика. Те работеха добре, така че аз се опитах замяна на моята LM628 и всичко беше добре.
Може би имате подобен проблем. Ако я възстановите Добре, че е правилно общуване, така че байт статут трябва да се дадат някои представа за проблема. Също така, опитайте се да показвате статут байт след Проучване Interupts, и тогава отивам към относителна скорост на движение рутинни независимо от статута и спазвайте моторни поведение, които могат да предоставят улики, както добре. Моля да ни уведомите. Пат
Върнете се в началото
inifinitrix

Post 05 Mar 2009 3:04

74ls151 PROJET

някога го показват стойност c2hex прекалено, но обикновено показват c4hex стойност .. Сложих 5V на индекса и Б вход, вход А аз се свържете с енкодер ..
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Промишлени, роботика и автоматика Форум -> моторни контрол ПИД IC
Страница 1 от 2 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница 1, 2 Следваща
Подобни теми:
Контрол ADC моторни (1)
контролиране скоростта на мотора!!! (3)
Контролирането на AC MOTOR с PIC16F84A (8)
Контрол серво мотор с помощта на компютър (16)
DC MOTOR контрол на скоростта (2)
Контрол серво мотор .. Нуждаете се от помощ .. (3)
време контролиране на DC MOTOR (8)
време контролиране на DC MOTOR (1)
Помогнете ми с разтвор контролиране на DC MOTOR (1)
Моторни Контрол твърд диск (6)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема