Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

моторни контролиране PID IC

Гото страница Предишна 1, 2
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> моторни контролиране PID IC
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
patweadock

Присъединил се: 13 февруари 2009
Подпомогнат: 3

Post 05 март 2009 5:19 Re: Моторни контролиране PID IC

Надявам се да се помни, че след написването на "1D" (нулиране interupts) команда, вие трябва да проверите зает малко, след това напишете "00" два пъти, за да възстановите всички interupts. Мисля, че трябва да приемем, че C4 стойност за сега и се опитват да направят скорост или позиция ход. Ако ви пиша рутинни не работи, аз мисля, че ще получи статут посочи команда грешка (C2). Аз не пиша на LM628 точно начинът, по който времето диаграма показва, вместо това, да направя CS ниско и PS здрасти (за данни), след което сложи данни за закрепване, тогава светлината Напишете ниско, след това кратко забавяне (по-малко 100nS), тогава Напишете здрасти. В сигнала между всяка промяна, като CS и PS, I постави "ноември" (без работа) забавяне на един цикъл на обучение. Аз само зареди филтър стойност за дял (КП) в LFIL команда. Моля да ме уведомите, ако са успешни или друг въпрос. Пат
Обратно към началото
inifinitrix

Присъединил се: 30 юли 2006

Post 05 март 2009 7:32 моторни контролиране PID IC

yeaa .. И накрая аз добивам c0hex .. Благодарение потупване .. но аз трябваше да зает проверка между високо и ниско байт байт .. е, че става ли? Сега мога да пристъпи към следващата subroutine ..
Обратно към началото
patweadock

Post 05 март 2009 17:21 Re: Моторни контролиране PID IC

Не трябва само да проверите Заето Малко след инструкцията пишат или след втория байт. Може би просто е необходимо закъснение между 1-ви & 2рият байта. Както и да е, даже отиде за движението кодиране, мисля, че сте на бърза писта към успеха! Начинът, по който аз го направих беше да използвате и - джогинг ключовете, които показват позиция след ключови освобождава и моторни спряно. Моля да ме уведомите.
Обратно към началото
inifinitrix

Post 06 март 2009 1:43 моторни контролиране PID IC

Сега вече знам защо съм зает малко проверка и успех, защото това е "PS = 0" от RDSTAT състояние .. така че просто трябва да PS = 0, след напиша 1 байт data.what си средства, като използвате и -? Можете ли да ми покажеш и да обясни най-простата програма, да се движи от моторните енкодер ..
Обратно към началото
patweadock

Post 06 март 2009 3:02 Re: Моторни контролиране PID IC

В " " и "-" са клавиши на клавиатурата, използвани за бутване моторното по-напред или обратно, това е начинът на робота се преподава. Аз бях Закрепихме код за това с мнения, както обикновено. Първият рутинни, "движат" проверки за _ или натиснете клавиша и изпраща до CW или ККО съчетания, тези инициира скорост се движат и да се върнете към cwtst или съчетания ccwtst да чака ключът да не бъде натиснат, а след това да спре рутинни, а след това да напишете позиция рутинни, след това обратно към чакам за друг натиснат клавиш. Скоростта и позиция движат двете съчетания натоварване ускорение и скорост параметри. Разбирам това не е най-простият начин да се движат, но той отговори както на вашите въпроси. Моля поглед над това и ми кажете, ако това не е достатъчно ясно. Пат

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
inifinitrix

Post 08 март 2009 17:17 моторни контролиране PID IC
Tags: lm628 обратната

потупване, за lm628, каква стойност за КПР порт за напред и обратно .. Доколкото изхода за КПР порта е 00000001 двоичен .. Как да разбера, че съм успее да пиша филтър коефициент, ускоряване, скорост N позиция ..
Обратно към началото
patweadock

Post 09 март 2009 2:09 Re: Моторни контролиране PID IC

От дейташитове;
"The LM628 КПР изход пристанището може да бъде конфигуриран да предостави
или latched осем-битов паралелен изход или multiplexed
12-битов изход. В 8-битов изход може да бъде пряко свързан с
потока през (не-входно-latching) D / A конвертор; на 12-битов
продукция може да бъде лесно demultiplexed използвате външен 6-битов
мандало и входно-latching 12-битов D / A конвертор. На КПР
изходни данни се компенсира-кодира в двоичен формат, а 8-битов код за нула е
80 шестнадесетичния и 12-битов код за нула е 800 шестнадесетичния. Стойности по-малко
отколкото тези причини отрицателен въртящ момент, които се прилагат към
моторни и, обратно, по-големи стойности предизвика положителни моторни
въртящ момент. "

Така че той трябва да бъде в двоичен 1000000, с "1" на ПИН-18 (най-значимите битово кодиране), когато заповяда да не се движи. Двоична 00000001 означава максимален въртящ момент в обратната посока ... Освен ако не е конфигурирано за 12 битов режим ...? Открих, че по подразбиране до 8 битов режим и не трябва да я конфигурирате така или иначе, тъй като аз съм с 8 битов режим.
Така че, ако сте се Hex 01 след командващия обратна посока се движат, вероятно се работи правилно. Ако сте се на 01 преди да преместите командване, може би това е някак си конфигурират в 12 битов режим? Има ли в състояние байт дам всякакви улики? като се посочва командването грешка или траекторията пълна?
Също така, не на КПР, която използвате, трябва диференциални изходи? като "Out " и "извън"? Защото това е, което веригата поема - че вашата КПР няма да има ток (0 волта) между резултатите, когато двоичен 10000000 е apllied към входа.
Обратно към началото
inifinitrix

Post 09 март 2009 2:38 моторни контролиране PID IC

Ооо .. За съжаление в действителност той е 1000000 двоичен .. както ти казах и преди, аз просто използвайте друг PIC да конвертирате до PWM, преди това, макар и 00000000 е моторно разстояние .. Тогава, това означава, че аз все още не могат да се движат на моторни .. Мисля, че моята програма не успя да напише ускорение, скорост и позиция на стойност ..
Обратно към началото
patweadock

Post 09 март 2009 23:01 Re: Моторни контролиране PID IC

Ето последователността за "абсолютна скорост се движат";
1E; натоварване филтър, PS = ниска за инструктаж
BB; проверите зает битов
00; PS = здравей за предаване на данни
18; KP означава само да се зареди
BB; PS е ниско, за да проверите зает битов
00; KP здравей байт, PS Здравей за предаване на данни
80; KP ниски байт = dec255
04; СДС (обновяване филтър) PS е ниско за инструктаж
1F; LTRJ (товар траектория) PS ниска
18; PS е здравей, 18 означава абсолютна скорост, предаде
28; означава скорост и съгласно да се зареди
00; Acc думата "здравей, здравей байт, PS е здрасти за предаване на данни
00; Acc думата "здравей", ето байт
BB PS е ниско, за да проверите зает битов
00; Acc ето wrd, здравей байт
08; ето wrd, ето байт
00; Vel думата "здравей, здравей байт, PS е здрасти за предаване на данни
00; VHL
BB
0A; VLH
4А; VLL
BB
01; STT (траектория на проекта), PS е ето за инструктаж.
Тези байтове, трябва да бъдат заредени от съчетания, които плащат строго внимание на времето и битово състояние. Преглед на предишната публикация с времето диаграми и код. Запомни; Пристанище Изберете малко, трябва да бъде висок за предаване на данни и нисък за инструкции, също така, трябва да използвате "BB" зает битов рутинна проверка след всяка инструкция и след писмено или четене два байта данни. Ако пишете на статута байт на дисплея, когато проверявате зает малко, след което незабавно за няколко секунди, за да я прочетете, вие ще можете лесно да отстраните и да видите състоянието в движение. Ако искате, мога да ви изпрати КПР или две, безплатно. Аз също може да напишете "Позиция преместите последователност" по подобен начин.
Може да използвате малко # 8 (ПИН-18) на изхода на LM628 като посока малко и след това използвайте оставащите 7 бита, както PWM магнитуд ако наистина искате да продължите да използвате други PIC за PWM. Моля да ме уведомите как тя се случва. Пат
Обратно към началото
inifinitrix

Post 12 март 2009 16:40 моторни контролиране PID IC

потупване .. моторни ми все още не могат да се движат .. Опитвам се да променя някои от програмата, но не успя .. Тъжен Аз се зареди стойност за скорост = 00 00 01 42, но след това прочетох от RDDV = 00 08 07 07.should те имат една и съща стойност? или нещо нередно с моята програма, когато се четат или пишат ..
Обратно към началото
patweadock

Post 13 март 2009 3:20 Re: Моторни контролиране PID IC

Аз бях прикрепен файл. DOC файл, който описва кода да използвам, за да прочете данните от LM628, може би ще видите нещо полезно. Цифрите, които сте регистрирани тук, могат да бъдат верни. Той не е трябвало да прочете обратно същите номера пишете в нея. В 07 07 е дробна стойност и 08 могат да бъдат скорост тя иска да започне ramping на, за да достигне своя въведена скорост. Той вероятно ще бъде по-полезно да записва състоянието байт и / или "сигнали регистър" (командата "0C" - RDSIGS) след написването на скоростта на движение. Също така, опитайте четене на КПР изходни пина за да се види дали те се променя от "80" след скорост пиша. I'de искал да се възползвам от погледнете кода, който използвате.
* Уверете се, че ви заповядал относителна скорост
* Опитайте с "Определяне начало" (командата "02" - DFH), след което прочете позицията регистъра (команда 0A - RDRP), това трябва да се върне, тъй като всички нулеви години.
В зависимост от дейташитове, за RDDV командване;
"Това гласи заповед на цяло число и дробните части на
на мигновен желания (настояща темпорален) скорост, тъй като
използва за генериране на желаната позиция профил. В байта са
тълкуват в най-към-малко значими ред. Стойността се чете
правилно мащабирани за цифрова сравнение с usersupplied
(заповяда) скорост, но въпреки това, тъй като двата
най-значими байта представляват дробният скорост, само
Двата най-значими-байта са подходящи за сравнение
с данни, получени чрез командата RDRV (вж. по-долу).
Също така имайте предвид, че, въпреки че скоростта на въвеждане на данни е ограничена
положителни числа (вж. команда LTRJ), данните се върна
по заповед RDDV представлява количество, когато е подписан
отрицателни числа представляват операция в обратната посока "

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
swakit

Присъединил се: 02 юни 2009

Post 02 юни 2009 9:58 моторни контролиране PID IC

Здравей Пат изглежда, че имате много знания за LM628
Така че аз съм това в писмен вид надежда, че ще ми помогне
Използвам atmega128 lm629-6 и оптически енкодер, без индекс O / P
Имам свързани контрол сигнали на lm629 т.е. CS PS-ти wr т.н. да Porta на mega128
данни пристанището е свързан с portC
m операционна lm629 най freq на 1.7MHz
до сега мога да нулирате успешно lm629 Аз също биха могли да възстановите своята прекъсва от RSTI и получи статут байт като CO шестнадесетичния
Проблемът е, след това аз се опитах да се зареди филтър параметри Имам не команда грешка intrrupt После заредени траектория нито моторни преместени нито да чета назад параметри и заредени.
през филтъра и заредени jst KP = 10;
в траектория и скорост на зареждане н позицията 0x346E и 0x1F40 и аз се грижа за товарене високи siginificant дума as0x0000 в двата случая, но когато чета желаното положение чрез RDDP аз добивам всички нули
Уот да б грешката М и вземане на грешка, докато writin или по време на четене?
харесвам помагам m си губя времето повече, че от 3 дни
Обратно към началото
patweadock

Post 02 юни 2009 19:03 Re: Моторни контролиране PID IC

Аз ще трябва да видите кода, за да проверите за грешки. Има толкова много възможни грешки, че би било трудно да се позная. Ако сте били в състояние да RSTI тогава ти трябва да е смяна на контрола сигнали (CS, PS, WR, RD) правилно. Предполагам, че проверката на Заето битови и с помощта на LTRJ и STT команди коректно. Това звучи като wireing доброто между процесора и LM629. Уверете се, че ПИН-4 (спирачка) на LMD18200 е ниско и се сменя на 5 пинов PWM за да види дали резултатите са превключване. Вие може да искате да опитате по-голяма стойност за KP, докато не получа буболечки разработва. Успех и моля да ме уведомите как тя се случва. Пат
Обратно към началото
swakit

Присъединил се: 02 юни 2009

Post 03 юни 2009 8:13 Re: Моторни контролиране PID IC

Моля DONT смее ми, когато казвам това -
Бях дал само 7V моторните водача, когато swithched го 12V сега си на работа.

Въпреки, че си на работа (т.е. аз съм да го използвате в режим на скорост и имам хранят стойностите, публикувани от вас в този форум-KP = 0x80, 0x08 и accln = скорост = 0x0A4A съм написал високи до 0 байта dnt тревожи за това), когато се четат скорост; това, което четете е желаната скорост = 0x00000008 и реални скорост = 0x0000
Аз съм в състояние да разбере това, не трябва да съвпадат с тези стойности, въведена стойности?

Отколкото neways за вашия принос.
Plz rply скоро ....
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> моторни контролиране PID IC
Страница 2 от 2 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница Предишна 1, 2

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS