| Автор | Съобщение |
|---|
suhas_shiv
| 08 Sep 2006 7:25 MOS като превключвате въпрос | | |
|
| Аз се опитвам да симулира приложената схема. Проблемът е с транзистори в качеството на ключове. Това, което ми е объркващо е, не на транзистор, казват, че първият, трябва да бъдат в насищане? Когато се симулира че не е в насищане както се вижда от напрежение във веригата. Също така, ако той трябва да бъде в насищане как да го пристрастия? Baising ми е наред? Източникът на напрежение е същото като изтичане и следователно Vds = 0V. Може ли някой, моля обяснете как да анализираме този проблем? Благодарности.
Suhas
|
|
| Върнете се в началото | |
 |
lics
| 08 Sep 2006 8:28 MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | Мисля, че не се налага за thransistor да бъде в насищане защото транзистора действа като swiches. Те работят в дълбока линейни региона. Можете просто да споделите Vgs> Vth. |
|
 |
Davood Amerion
Регистриран на: 01 Mar 2005 Мнения: 589 Подпомогнат: 90 Местоположение: Персия
| 08 Sep 2006 9:16 MOS като превключвате въпрос | | |
|
| във вашата верига M1 конфигуриран като източник последовател! Ако искате да използвате М1, както е за прехвърляне: 1 - PMOS използване на M1 или 2 - използват по-високи напрежение, стремеж към по-V1 (1.5 продукция повече напрежение) |
|
 |
kwkam
Регистриран на: 25-ти февруари 2002 година Мнения: 298 Подпомогнат: 15 Местоположение: Някъде на Земята
| 08 Sep 2006 15:00 MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | Вашата схема не може да докаже това, което искате. Във всеки случай, tansistor като преминаване няма да ми пука за насищане, или не. Проблемът е, може да бъде напълно транзистор завой-по |
|
 |
pkalavakuru
| 08 Sep 2006 15:44 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| Ур използва 1,5 V е достатъчно да включите Ур NMOS TRANSISTOR .. да Ур ПУЛС от 0 до 5V и да го проверите
Наздравици |
|
 |
suhas_shiv
| 11-ти септември, 2006 год. 6:52 MOS като превключвате въпрос | | |
|
| Здравейте отново,
Просто исках да знам едно нещо, то е добре за МОН да бъде в TRIODE докато действа като превключвател или е задължително тя да бъде в насищане? Чувал съм за хората, поддържащи и двете. Мога onyone моля хвърли малко повече светлина? Благодарности. |
|
 |
Davood Amerion
Регистриран на: 01 Mar 2005 Мнения: 589 Подпомогнат: 90 Местоположение: Персия
| 11-ти септември, 2006 год. 8:06 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | suhas_shiv написа: | Здравейте отново,
Просто исках да знам едно нещо, то е добре за МОН да бъде в TRIODE докато действа като превключвател или е задължително тя да бъде в насищане? Чувал съм за хората, поддържащи и двете. Мога onyone моля хвърли малко повече светлина? Благодарности. |
първо трябва да помисли за недвижими ключ. В реалния превключвател, когато са затворени, ние сме почти нулево съпротивление. , когато се минава ток през това напрежението acros е незначително. В MOSFET, това се намира в triod региона.
и ще можете да помисли за преминаване в отворен цикъл (безкрайно съпротивление). В MOSFET, този регион, разположен в новостроящ състояние.
С уважение, Davood Amerion. |
|
 |
Google AdSense

| 11-ти септември, 2006 год. 8:06 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
laglead
Регистриран на: 21-ви февруари 2006 година Мнения: 273 Подпомогнат: 17
| 14-ти септември 2006 г 14:55 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | няма нужда в насищане. |
|
 |
aborigini
| 14-ти септември 2006 г 15:59 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| В NMOS трябва изцяло да се включи. Когато се работи като превключвател, тя ще действа в TRIODE с ниско съпротивление пътя.
Можете да проверите цифрови IC бележки.
|
|
 |
shaikhsarfraz
| 15-ти септември 2006 6:06 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| Здрасти, За един транзистор MOS да работят като swtich че не е необходимо, че трябва да работят в насищане региона. | kwkam написа: | | Вашата схема не може да докаже това, което искате. Във всеки случай, tansistor като преминаване няма да ми пука за насищане, или не. Проблемът е, може да бъде напълно транзистор завой-по |
Единственото нещо е, че когато MOS е изключване на съпротивление е толкова високо, че той работи с отворена верига. Когато е в линейни или насищане област тя работи като късо съединение, въпреки че е на резистентност, свързана с него.
Благодарности Shaikh sarfraz |
|
 |
bhav
Регистриран на: 24-ти септември, 2006 Мнения: 81 Подпомогнат: 1 Местоположение: Индия
| 24-ти септември, 2006 9:41 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | Тази цифрова IC бележка е много кратка |
|
 |
rajanarender_suram
| 05 Oct 2006 7:59 Re: MOS като превключвате въпрос | | |
|
| | suhas_shiv написа: | Аз се опитвам да симулира приложената схема. Проблемът е с транзистори в качеството на ключове. Това, което ми е объркващо е, не на транзистор, казват, че първият, трябва да бъдат в насищане? Когато се симулира че не е в насищане както се вижда от напрежение във веригата. Също така, ако той трябва да бъде в насищане как да го пристрастия? Baising ми е наред? Източникът на напрежение е същото като изтичане и следователно Vds = 0V. Може ли някой, моля обяснете как да анализираме този проблем? Благодарности.
Suhas |
U Dont трябва да се съхранява в swithc насищане Vgs> Vth е достатъчно, за да действа като превключвател, който е "за" |
|
 |