| Автор | Съобщение |
|---|
szlovak
Присъединил се: 25 Януари 2005 Мнения: 22
| 06 юли 2006 1:51 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| | polymath написа: | szlovak
Ако прочетете темата и разбрах, може би знаете, че ICD2 монитори целеви Vdd и променя VHH зависимост от PIC избрани, като това е прозрачна за потребителя.
Въпреки това, можете да ми даде идея! - Благодаря ти.
|
Разбирам цялата нишка. 5V на MCLR ще изпържи този чип и Mplab не казват и дума за това |
|
| Обратно към началото | |
 |
be_jouster
Присъединил се: 27 юни 2006 Мнения: 19 Подпомогнат: 1
| 06 юли 2006 3:21 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | |
|
| Може би можем да лъжете Mplab като тичам цял ICD с 3.3V и промяна малко Резистор стойност (напрежение делител) за мониторинг на напрежение, така че Mplab ще видите ICD все още работи на 5V. Мисля, че трябва да опитаме.
С уважение. |
|
 |
polymath
Присъединил се: 02 май 2006 Публикации: 234 Подпомогнат: 21 Местоположение: Англия
| 06 юли 2006 11:41 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3.3v icd2 3v icd 2 3.3v icd2 3,3 волт vdd 3.3v icd2 icd2 3.3v 5V icd2 3.3v целеви |
|
| | be_jouster написа: | Може би можем да лъжете Mplab като тичам цял ICD с 3.3V и промяна малко Резистор стойност (напрежение делител) за мониторинг на напрежение, така че Mplab ще видите ICD все още работи на 5V. Мисля, че трябва да опитаме.
С уважение. |
be_jouster
thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. READ темата и излезе със свой собствен и оригинални предложения.
Току-що каза, че това просто 2 публикации обратно !!!!!! Ако трябваше да прочетете темата, която знаем, че MPLAB-ICD2Original комбинация да задействате изхода на целеви Vdd и подходящи за избраното устройство.
Polymath |
|
 |
polymath
Присъединил се: 02 май 2006 Публикации: 234 Подпомогнат: 21 Местоположение: Англия
| 06 юли 2006 22:20 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3v icd2 буфер icd2 против буфер icd2 клонинг 3v icd2 целеви vdd vpp 3v 3v icd2 клонинг icd2 3v3 Pic |
|
| svlovak
Ти очевидно не разбират - ако го няма да поиска този въпрос. Аз ще се опитам още един път да обясни - ще вложа много много просто само за теб!
На първо място се отнасят до ICD2-Original не една от тези бедни малка дизайн - те не са CLONES - CLONES са идентични с оригинала във всички аспекти на функция и ефективност.
Vdd да се насочите се контролира от RA4 - това може само доставката 5v0 с целта - това никога не е включен за 3v3 устройства - Трябва да изберете правилното устройство и махнете отметката от "Power целта от ICD2" отметката в MPLAB за напрежение различно от 5v0. За 3v3 устройства на "отметката" е достъпна и целеви Vpp е настроено на 3v3 - TRY IT!
както е посочено по-рано темата | Цитат: | моите изследвания показва: ICD2 съобщи PIC24 и други устройства 3v3. Целева власт трябва да бъде от външни доставки за 3v3 устройства. В ICD2 може само доставката 5V. (My Разширено Transdata PIC-ICD има променлива Vdd) Махнете отметката от "Power целта от ICD2" отметка в MPLAB. Свържете дебъгвате Vdd ПИН да се насочите V доставките. ICD2 няма смисъл Целева V доставка (RA0). ICD2 ще мащаб PGC и PGD към усетих Целева V ниво (Целева V <buffers> Gnd).
|
Защо да MPLAB кажа нещо? Тази функция се от ръцете на идиот потребител. ] THEY deserve to fry - not the chip! Ако идиот потребителят избира грешния устройство и игнорира MPLAB предупредителни [ICDWarn0020] те заслужават да изпържи - не чип!
Какво друго ти не разбираш ли?
С най-добри пожелания ... Polymath |
|
 |
szlovak
| 07 юли 2006 17:26 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3.3v icd2 3v схема icd2 icd 2 3.3v icd2 оригиналната схема icd клонинг 3.3v Pic vdd 3.3v icd2 |
|
| Нито едно от нещата, които се обясняват в твоя последното мнение бяха необходими, съжалявам. 
Така Vpp не е споменат в PDF. И държавните висши за MCLR е 3.3 и 5V за програмиране. EOT
С поглед към по-схематични на оригинални ICD2 и това нека каже "клонинг" (http://www.edaboard.com/download.php?id=88929), едно намаляване на печатни платки и един кабел, ще оправите проблема. Не мога да го тест. RC1 контрол в случай на pic24 3.3V, RC2 ще включа 5V за програмиране на готовност. Така че рязане на разстояние по пътя към източник на емисии на Т2, свързващи го Vdd в ICSP може да работи.
членки, за MCLR ПИН в оригинал ICD2 са:
задръжте в нулиране: RC1 = H, L = RC2 ICSP Vdd на MCLR: RC1 = Л, RC2 H = 5V на MCLR: RC1 = H, RC2 H =
Последно редактирано от szlovak на 08 юли 2006 16:38; редактирано 1 път общо |
|
 |
potyo
Присъединил се: 16 април 2006 Публикации: 181 Подпомогнат: 10 Местоположение: Ada, Vajdaság
| 07 юли 2006 17:57 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | |
|
| szlovak, тези връзки са вече споменах тук: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=644867 # 644867
А логиката сигнали за определени изходни нива: задръжте в нулиране: RC0 = H, RC1 = H, L = RC2 ICSP Vdd на MCLR: RC0 = H, RC1 = Л, RC2 = H Vpp на MCLR: RC0 = L, H = RC1, RC2 H = MCLR в HiZ: RC0 = H, RC1 = H, RC2 = H |
|
 |
stuart83
Присъединил се: 18 юли 2006 Мнения: 1
| 19 юли 2006 22:49 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: max3378 max3378 схема програмиране 3.3v Pic схема warp13 mclr Pic 3,3 програмиране pic16f с 3.3v целеви vdd max3378 5V да 13v |
|
| Здравейте момчета, Дойдох в цяла подобен проблем малко назад по един проект. Аз бях с помощта на WARP13 програмист и необходими за програмата PIC на 3.3V затова Почука нагоре адаптер борда между програмист и целевата система. Използвах MAX3378, което е основно един троен statable двукомпонентни посока ниво преводач. Можете храна два часа доставка напрежения в нея и я превеждат двукомпонентни directionally между двама души. Добавих преминаване да изберете между 13V (от WARP13) и целеви Vdd да отиде към MCLR закрепване на целевата PIC. Това може да превключвате вероятно доста лесно да се осъществява по електронен път. В warp13 само предоставила 13V Vpp докато програмиране, и го отстранили, когато свърши (или да го настроите да 5V - Не мога да помня вече - аз ще двойна проверка дали мога да намерим програмист), така че това напрежение се използва за привеждане на MAX3378 от три състояние по време на програмиране - Това означаваше, програмиране, когато е бил завършен, целевата система може да тичам щастливо, без да прекъсне връзката на програмист. Може би все още може да получите MAX3378 като свободен проба от Максим. Забележка - Трябва да се работи добре в продължение на няколко PIC16F и малки 18F чипс, но по някаква причина той не би работят надеждно за PIC18F8720 (80 пина TQFP jobbie) - Аз никога не разбра защо?!? Във всеки случай - Heres на схематични - не знам дали това ще помогне и вдъхновяват всякакви подобрения - Надявам се! [/ IMG]
Добавен след 7 минути:
Опа - не придават схематични Надяваме се, че работи този път!
|
|
 |
Alan69
Присъединил се: 01 април 2005 Мнения: 79 Подпомогнат: 4
| 20 Юли 2006 0:29 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| | Gobol написа: | LVC може да се използва за конвертиране 5V нива до 3.3V, (но как да се справят с данни transmittion посока ...) Може би използвайки прости 3.3V zeners транзистори и ще направя всичко свърши ... ?
|
Просто използвайте напрежение делач, само с няколко I / O е лесно.
5V I / O ---- 330 -- -- 3.3V I / O | 660 | gnd
LOL, разбира се, не води пространства Оплесках това. Колкото по-ниско съпротивление свързва към .
Вън от 5V на делач дава 3,3 от другата страна. При въвеждане на 5V вижда 3.3V като все още е високо, на 3.3V ouput просто има допълнителни 660 Резистор до земята. Използвайте 2 330 ohms за 660 ..
Може да се наложи да двойно или тройно тези ценности и т.н. за по-ниски захранва I / O карфици ..
Това е всичко, от 5V на 3.3V взаимодействие повечето неща наистина се нуждаят. След няколко пина че IC все още има смисъл .. |
|
 |
szlovak
| 21 юли 2006 7:19 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| [цитат = "Alan69"] | Gobol написа: |
5V I / O ---- 330 -- -- 3.3V I / O | 660 | gnd
LOL, разбира се, не води пространства Оплесках това. Колкото по-ниско съпротивление свързва към .
Вън от 5V на делач дава 3,3 от другата страна. При въвеждане на 5V вижда 3.3V като все още е високо, на 3.3V ouput просто има допълнителни 660 Резистор до земята. Използвайте 2 330 ohms за 660 ..
Може да се наложи да двойно или тройно тези ценности и т.н. за по-ниски захранва I / O карфици ..
Това е всичко, от 5V на 3.3V взаимодействие повечето неща наистина се нуждаят. След няколко пина че IC все още има смисъл .. |
това не е толкова лесно. PORTC в 16f877 (A) е SCHMITT задействали, и тя не вижда нищо по-долу 3.58V. |
|
 |
polymath
| 21 юли 2006 10:41 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| Здравей szlovak Аз не мисля, Alan69 се опитах свое предложение.
В 877A информационен лист даде 0.3Vdd и 0.8Vdd като SCHMITT нива за всички Vdd.
А Vdd на 5V =>> 1v5 и 4v0 вход пускат нива.
Alan96, както svlovak казва - тя няма да работи.
отношение на ... Polymath |
|
 |
Alan69
| 22 юли 2006 2:21 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd 2 3.3v |
|
| | polymath написа: | Здравей szlovak Аз не мисля, Alan69 се опитах свое предложение.
|
Ползвам го през цялото време, но разбира се при нормални суровини не SCHMITT спусъка.
Не използвайте PIC24, но се приема че това е входа са SCHMITT пускат много, аз ще се опита отпадане ICD до 4.1V и вмъкване просто серия резистори в реда. 4 *. 8 = 3,28, и обратно 5 *. 8 = 4, така че трябва да бъде в състояние да говори и за двете 3.3V и 5V цели, без да се променя, нека резистори и принос диоди се погрижи за останалото. Имате на ICD и цели точно пред мен, аз ще опитам само за малко и се уверете, че тя е добре, може да бъде полезен и почти няма допълнителни части .. |
|
 |
polymath
| 22 юли 2006 13:02 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3.3v програмиране 3.3v снимки куци pic24 icd2 3v icd 2 3.3v icd2 3,3 волт vdd 3.3v icd2 |
|
| | Alan69 написа: | | polymath написа: | Здравей szlovak Аз не мисля, Alan69 се опитах свое предложение.
|
Ползвам го през цялото време, но разбира се при нормални суровини не SCHMITT спусъка.
Не използвайте PIC24, но се приема че това е входа са SCHMITT пускат много, аз ще се опита отпадане ICD до 4.1V и вмъкване просто серия резистори в реда. 4 *. 8 = 3,28, и обратно 5 *. 8 = 4, така че трябва да бъде в състояние да говори и за двете 3.3V и 5V цели, без да се променя, нека резистори и принос диоди се погрижи за останалото. Имате на ICD и цели точно пред мен, аз ще опитам само за малко и се уверете, че тя е добре, може да бъде полезен и почти няма допълнителни части .. |
Здравей Alan96 Да хубав обрат на фраза ... от вас се отстраняват пост.
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Така че аз бях прав - не сте опитвали го 3v3 устройства - Re: темата име. an acceptable design. Като да се промени Резистор стойности за всяка Vdd не е приемливо дизайн.
Тъй като не разполагате с PIC24 устройство - опитайте 877A с външно захранване на 3v3 или дори да отидете на 2v0 - все още в рамките на програмния спецификационен. ICD2 можем да направим всички серийни снимки на всички напрежения.
9 ВЕИ 6 транс = 36 дупки = високи производствени разходи мега грешка възможности.
|
 |
Alan69
| 22 юли 2006 14:55 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3.3v програмиране 3.3v снимки icd2 3v icd 2 3.3v icd2 3,3 волт icd2 буфер vdd 3.3v icd2 |
|
| | polymath написа: | | Alan69 написа: | | polymath написа: | Здравей szlovak Аз не мисля, Alan69 се опитах свое предложение.
|
Здравей Alan96 tried it on 3v3 devices - re: thread name. Така че аз бях прав - не сте опитвали го 3v3 устройства - Re: темата име. an acceptable design. Като да се промени Резистор стойности за всяка Vdd не е приемливо дизайн.
Тъй като не разполагате с PIC24 устройство - опитайте 877A с външно захранване на 3v3 или дори да отидете на 2v0 - все още в рамките на програмния спецификационен. ICD2 можем да направим всички серийни снимки на всички напрежения.
9 ВЕИ 6 транс = 36 дупки = високи производствени разходи мега грешка възможности.
Pullups може би се нуждаят от понижаване на около дизайна стойност за висока скорост, не показват нищо за това да се налага да ги промени за всеки Vdd. Това са само pullups, че веригата ще интерфейс 3V и 3V и 5V и 10V, без да се променя резистори.
Отново, това САМО необходими тестове, за да сте сигурни ICD2 не очаквах "не висока", когато нищо не е шофиране. Пропуски данни наред. Опитах прехвърлянето на данни през нея, и ICD2 прави добре. Това, че могат да се справят 5V-5V или 3V-5V вече е известно, от статията и предишните тестове. Току-що го направих бърз тест за тест това, което е необходимо, доказващи, излишна информация не е било на дневен ред. Ясно от веригата, че ще направя всичко, понякога роза е роза.
Брилянтно проста как този цикъл отиват заедно плюс взема някои от другите части на ICD2, и няма нужда от буфер чипове за никого сграда от части. Имам две копия на две различни breadboards и е хубав много нулев шанс за грешка, да взема това не сте го построили, преди да реши, че е твърде много .. Дупки, когато са свободни да купуват ПХБ, не че много за 36, дори ако сте платили. Плюс не се отвори за буферна чип, а не като това е, че много повече.
Това е абсолютно прекалено добър, тъй като то ще направи още много, взех го. Аз ще го направя напълно и поставени пълен дизайн в следващите няколко дни.
Алън |
|
 |
polymath
| 26 юли 2006 14:31 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| | Alan69 написа: | | Отново, това САМО необходими тестове, за да сте сигурни ......... | Мисля, че НАСА може да заяви това точно преди експлозията!
| Alan69 написа: | | Ясно от веригата, че ще направиш нещо ......... | Любопитни - нещо? Звучи като точност инженеринг!
| Alan69 написа: | | Дупки, когато са свободни да купуват ПХБ, не че много за 36, дори ако сте платили. Плюс не се отвори за буферна чип, а не като това е, че много повече | 36 дупки X 100k продукти - не е много .... Не! Майор стойността на всички печатни платки производство е Дупки - факт.
| Alan69 написа: | | Аз го не сте го построили, преди да реши, че е твърде много .. | Имам един часа построен използвайки резистори и smt - Може да сте забелязали, че не е необходимо smt дупки.
Вие сте наясно, че очевидно MChip не оправдават чипове, програмирани извън спецификационен.
|
 |
bcktang
Присъединил се: 21 май 2006 Мнения: 5
| 26 юли 2006 18:16 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | | Tags: icd2 3.3v icd2 3v icd 2 3.3v icd2 буфер icd2 против буфер icd2 клонинг 3.3v icd2 клонинг 3v |
|
| Здравейте всички, Всеки тук модифицирани lothar stolz на ICD 2 (сериен порт), за да подкрепят 3.3V?
Аз бях виждал толкова много ICD2, и аз съм се започне да се бърка, който работи, и които doesn't? или кабриолет?
Аз бях построени stolz на ICD2 клонинг, и изискват 3.3V, може ли просто добавете продукция буфер и съответните закрепване, за да работят, или не трябва да програмирате 877A с различен фърмуер? |
|
 |
togarha
Присъединил се: 04 Сеп 2006 Мнения: 69 Подпомогнат: 1
| 05 Сеп 2006 8:11 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3v схема icd2 icd2 клонинг червени icd2 клонинг 3v icd2 с 3v целеви 3v icd2 клонинг |
|
| Здрасти!
Първо, поздравления за вашата работа, мисля, че е невероятна работа за клонинг ICD2. Имам няколко въпроса (съжалявам, ако аз не поиска със смисъл ...)
Potyo:
Аз съм виждат вашите схеми и имам някои съмнения:
- Ти conect електрозахранването на 74HC4066 да Vpp, но тъй като от 4066 дейташитове, макс захранване е подкрепена 10V, и Vpp да отидем до 13V, след това имаме малък проблем, не е тя?
- X4 е джъмпърен да изберете какво? Защото виждам, че централните ПИН е целта Vpp, нали? А другата карфици са icd2 Vpp (едно директно и другите от 4066), тогава аз не разбирам много добре каква е неговата функция (съжалявам за моите бедни разбиране ...).
- Какво е X2 и X3 смисъла? И не е възможно да се намали този джъмперите само една? Ако винаги поставени една или друга страна, ние може да има 15K Резистор паралелно с друг 15K Резистор с джъмпърен, тогава, когато джъмпърен не е поставен, ние имаме 15K Резистор, а когато е поставен джъмпърен имаме 15K резистор в паралел с 15K резистор, после 7k5 резистор. Може би е глупак идея, защото аз не знам какво е значението на този резистор (аз не виждам нищо в дейташитове, може да пропуснете тази част I), но ако тя не е толкова малък резистор може да се намали джъмпърен един часа. Може би не можем да не пускат джъмперите и идеята не е толкова добър ...
- Има ли ограничение в толерантност по всеки компонент (1%, или това е ОК с 5% -10%)??
Съжалявам за всички въпроси ...
Много благодаря
С уважение
togarha
PS: Съжалявам за моя беден английски |
|
 |
mdelfede
Присъединил се: 29 юли 2006 Мнения: 4
| 11 октомври 2006 1:00 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| Мисля, че трябва да бъде икономичен и ефективно решение за ниско напрежение Pic операция.

Ниво на смени от 2.2-5 V от целта да се пускат SCHMITT нива (~ 4V) в програмист се извършва чрез открит колектор буфер (тук едно NL17SZ07 SMD, но може да бъде всеки lov напрежение отворен колектор буфер). Буферните използвани вижда една висока степен от 2-2.2 волт, така че това е достатъчно за ниско напрежение снимки, предполагам до 2,5 В.
От друга страна, foltage ограничава от 5V програмист за ниското напрежение целта се осъществява с 2 диоди върху Vpp-tgt и 330R резистори; евтини и безопасни.
Трябва да призная, че все още не е време да тестват всички нещо, но аз ще го направя на следващия ден.
Ciao
Макс |
|
 |
mdelfede
| 18 октомври 2006 11:20 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: програмиране 3.3v снимки 7407 3.3v 3v 5V буфер |
|
| Изпитани и тя не работи с 3,3 V снимки. Що се отнася до нерезервираните SMD изграждането на единна NL17SZ07 отворен изтичане буфер може да се замени с няколко равностойни шестнадесетичния буфер в PDIP пакет, който може да работи с ниско напрежение и се понася по 5 V изход .... Жалко, че не съм намерил. Всички 7407 вариант са или 5V само SMD или в пакет. А 5V 7407 също може да бъде използван, ако захранва от 5V, а не от целеви VCC; са TTL съвместими, то може да открие напрежение от около 2.5V като логиката "1", което позволява програмиране на 3.3v снимки; бъдеще по-ниско напрежение снимки (може би 2,5 V??) няма да работи.
Ciao
Макс |
|
 |
potyo
Присъединил се: 16 април 2006 Публикации: 181 Подпомогнат: 10 Местоположение: Ada, Vajdaság
| 18 октомври 2006 21:12 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | |
|
| Здрасти Моля тест го 2V! Оригиналът icd2 работи с 2V цели. |
|
 |
mdelfede
| 19 октомври 2006 11:21 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 буфер icd2 против буфер icd2 2,5 |
|
| | potyo написа: | Здрасти Моля тест го 2V! Оригиналът icd2 работи с 2V цели. |
Ами, аз имам не 2v снимки, но NL17SZ07 буфер да работят до 1.65V, така че не трябва да бъде проблем. Единственият проблем е, че тя идва в SMD пакет само и аз не знам някоя ниско напрежение отворен колектор буфер в DIP пакет.
Ако използвате TTL вход съвместими 5V буфер (74HCT07?), Той усеща логично'1 'само от 2,2 - 2,5 Volt, то може да се използва само със снимки, започващ от около 2.8-3 В.
Мисля, че единственото жизнеспособно решение да го през дупка би било да се замени буфер с 2-транзистор дискретни еквивалент, или, може би по-добре, да се използва едно напрежение OP-усилвател или дори По-добре сравнение с малък хистерезис. Това ще позволи на под-1V програмиране.
Какво означава да си разтвор евтино и лесно е да се разделят на 2 I / O линии от 16F877A чип и буферни САМО приноса един. Това се избягва употребата на три държавни буфери за данни, изберете посока.
Направих UP ниво превод с NL17SZ07, но може да се замени с някакъв друг начин. В DOWN ниво преводи се извършва чрез резистори и клипинг диоди;-евтино, отколкото, че нещо е невъзможно 
Ciao
Макс |
|
 |
TESKAn
Присъединил се: 02 Feb 2007 Публикации: 8 Подпомогнат: 1
| 02 Feb 2007 23:16 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: Напрежение на mclr 3v3 110796/23di_02 |
|
| Привет! Моят първи пост тук:). Както и да е, да се фиксира 3v3 проблем аз използван обикновено ниво преводач, направени от две NPN транзистори (аз използван някои 2N3904) и четири 10k резистори - схематични и описанието е тук http://www.edn.com/archives/1996/110796/23DI_02. htm
Тя работи, и са използвали една bidirectional за PGD и "половината" преводач за PGC и MCLR. Така че придружени от мене четири NPN транзистори и осем 10k резистори. Резултат? Тя работи, тествани с Pic 24 часов, защото и аз употреба напрежение от снимка за по-ниско ниво страна аз мога да я използват за програмата 5V и 3v3 снимки, без да променя нищо. Аз не мисля, че може да получи всяко евтино от това. И probabily повечето от нас allready разполага с всички компоненти, като у дома си. |
|
 |
TESKAn
Присъединил се: 02 Feb 2007 Публикации: 8 Подпомогнат: 1
| 11 март 2007 13:30 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3v icd2 програмист получи власт от icd2 целеви vdd vpp 3v напрежение върху mclr 3v3 icd2 3v3 |
|
| Добре, какво да направя, за да програма 3v3 или по-ниска устройства.
- Извършват ниво преводач от програмист напрежение до устройството напрежение. Bidirectional за PGD и PGC (причината за PGC - направи някои демонтаж на 877A код и намерени BTFSC PORTC, 3 линии - изглежда като в някои случаи ICD2 тестове PGC линия, за да го видите състояние - мисля, че е на проверка да се види дали линията се издига бързо Достатъчно)
- Телени програмист така изхода етап получава енергия от целеви борда. Така е MCLR нива 0, целеви Vdd и модул Vpp.
- ICD2 не се свързват 13v за насочване, ако целта не поддържа 13v на MCLR. Така че там не се тревожи, че ICD2 би СРЮ чипа. |
|
 |
ADRENALIN2003
Присъединил се: 16 Януари 2007 Мнения: 24
| 20 май 2007 год. 16:56 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3v icd2 клонинг 3v 3v icd2 клонинг icd2 3v3 Снимка Снимка icd2 клонинг 3v3 |
|
| Добре можем да summ всичко това? Мога кой да публикувате линк към SCH на оригинални ICD2, както и да клонинг, който може да работи с всички (3v3) PIC устройства?
Искам да се опита да изгради един от тях и би било добре, ако някой направи това моля.
С най-добри пожелания! |
|
 |
potyo
| 21 май 2007 0:06 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 3v icd2 клонинг 3v icd2 с 3v целеви 3v icd2 клонинг icd2 3v3 Снимка Снимка icd2 клонинг 3v3 |
|
| | ADRENALIN2003 написа: | | Добре можем да summ всичко това? Мога кой да публикувате линк към SCH на оригинални ICD2, както и да клонинг, който може да работи с всички (3v3) PIC устройства? | Можете да го намерите в тази тема: ftopic161641.html |
|
 |
nicolas888
Присъединил се: 10 май 2007 Мнения: 1
| 09 юли 2007 19:19 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: icd2 програмист схема схемата icd2 potyo2 схема icd2 и 24 часов |
|
| Привет.
Благодаря Ви за всички информация за този forum.It е толкова добра
Аз не съм експерт по ICD2 така че моля бъдете толерантни.
Свърша да направи potyo2 ICD2 програмист. Аз съм все още се обърка по'24H програмиране начин "и най-вече това, което е добро или не.
Моят програмист работи много добре с всички 8bits контролер (което е лесно) Това работи добре с 24H серии.
Не използвайте цифрови гърне (аз все още не знаят защо имаме нужда от него). Можеш ли да ми кажете защо е необходим?
Не използвайте транзистор равнище, защото аз имам 74HCT125 и 74HCT126 (грешка в схемата). Дали тя подходящият портите?
Не използвайте MCLR изключите функцията. (Аз не знам защо така?)
Използвам само част със синия флаг (червено знаме не е оборудван).
Моят Vpp изглежда ВИСОКО за 24H. Какво мислите за това?
Има ли някой видя somethink изчезнали в схемата?
Благодаря.
|
|
 |
Сеговия
Присъединил се: 07 октомври 2007 Мнения: 4
| 24 януари 2008 19:16 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | | Tags: 74lvc1t45 |
|
| Здравейте момчета Имам оригинален ICD2, и открих, че той използва 74LVC1T45 да превежда логиката ниво. Имам го от oscillograph тест и е установено, че работи перфектно! Вие можете да търсите в Справочник на 74LVC1T45 за повече информация. |
|
 |
Фреди Шопен
Присъединил се: 08 Декември 2007 Публикации: 103 Подпомогнат: 6 Местоположение: Полша / Вроцлав
| 24 януари 2008 21:01 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | | Tags: програмиране 3.3v Pic |
|
| HCT125 и HCT126 работят по същия начин, така че защо притеснява?
Добавен след 1 час 42 минути:
Току-що се опита програмиране PIC16 с potyo2. на напрежения са били дадени от целта, и аз се опитах: 2.1V, 2.3V, 2.5V и 3.3V - absolytely никакви проблеми при всички, но факт е, че там е 2.5V на VDD ред, когато не е целта. Както и аз не мисля, че е проблем. Много скоро Отивам да тествате potyo2 с PIC24H [, - може би следващата седмица.
0x41 0x56 0x45! |
|
 |
IamnotJunk
Присъединил се: 29 Ноември 2007 Мнения: 39
| 26 януари 2008 20:21 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | |
|
| | Възможно ли е? CLONES най-вероятно няма да има напрежение регулатор изходи. |
|
 |
blueroomelectronics
Присъединил се: 17 Сеп 2006 Мнения: 1533 Подпомогнат: 86 Местоположение: Торонто, Канада
| 26 януари 2008 20:32 Re: ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s | | | Tags: dspics един 3.3v |
|
| | IamnotJunk написа: | | Възможно ли е? CLONES най-вероятно няма да има напрежение регулатор изходи. |
Вярно е, че тя увеличава разходите и сложността. В клонингите са насочени към домашни потребители, ученици и hobbyists. По-голямата част от потребителите PIC те никога не напускат 8bit чипове все пак. Ако имате нужда от висока цел има 5V dsPICs, като dsPIC30Fxxxx. В 24F и 33е са 3.3V чипове, но определено не е насочен към начинаещи. |
|
 |
JunkMe
Присъединил се: 27 Януари 2008 Мнения: 20 Местоположение: Ню Бедфорд, MA
| 27 януари 2008 1:23 ICD2 USB клонинг - как да се тя да работи с 3.3V PIC24s??? | | |
|
| | JDM е добра програма |
|
 |