| Автор | Съобщение |
|---|
KamalS
Присъединил се: 14 февруари 2006 Мнения: 39 Подпомогнат: 5
| 08 юни 2006 18:09 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Микрочип е предложил на схематични тук:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805 От това, което събира, на фърмуера също е на разположение тук.
Така че, преди да съм го построили себе си, бих искал да знам дали някой е построен на PICKit2 от нулата на базата на този проект?
Също така, има ли по-добър дизайн в сравнение с PICKit, но с една и съща / по-добре PIC Съвместимост?
Причината whay Аз питам се, защото имам нужда да се изяснят някои съмнения от схематични. |
|
| Обратно към началото | |
 |
namqn
Присъединил се: 19 февруари 2006 Публикации: 172 Подпомогнат: 19
| 08 юни 2006 19:03 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Здрасти,
Можете да намерите много информация за PICKit2 от този списък: http://groups.google.com/group/pickit-devel Освен това, търсенето на PICKit2 на микрочип на USB форум.
Наздравици, |
|
 |
togarha
Присъединил се: 04 Сеп 2006 Мнения: 69 Подпомогнат: 1
| 05 Sep 2006 14:11 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Здравей KamalS,
Имате ли изграждането на вашия pickit2? Im 'мислене за изграждане на моето собствено pickit и имам няколко въпроса твърде ...
с уважение,
togarha |
|
 |
rkodaira
Присъединил се: 08 юни 2004 Публикации: 332 Подпомогнат: 54 Местоположение: Сао Пауло - Бразилия
| 05 Sep 2006 18:55 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Построих само 18F2550 с фърмуера на осцилатор верига и занимаващите се води (не DC-DC конвертор и смяна на етапи и EEPROM памети). Не бих могла да има потвърждение на USB устройството от компютъра или от PICKIT2 софтуер.
Опитах се също така с фърмуер от:
http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html
Но аз не е имал успех, защото не мога да присвоите USB драйвери за програмист. |
|
 |
vsmGuy
Присъединил се: 26 Юни 2006 Публикации: 452 Подпомогнат: 23
| 06 Сеп 2006 2:37 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Това е по-добре да купя PICKit2 от микрочип, както това е пълно развитие платформа, а не просто програмист.
Ако наистина искате да се изградят, опитайте изграждането на ICD2, но купуването на PICKit2 - не е много скъпо. |
|
 |
Buriedcode
Присъединил се: 06 май 2004 Публикации: 327 Подпомогнат: 34 Местоположение: Лондон
| 06 Сеп 2006 3:16 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| vsm човек,
Предполагам, че на PICkit 2 програмист (а не "добавка на борда") да програмирате всички устройства, изброени по-микрочип уебсайт? Аз се реализира този какво казва, но не бях сигурен дали те са били говориш софтуера страна на нещата. Ако тя да програмирате всички устройства, изброени (цялата "F" серия Вярвам) чрез ICSP, аз ще взема един, само че farnell правим го за 22GBP с някои безплатни 6-40 ПИН PIC (на ниски крайни такива) простряно безплатно.
Не сте сигурни дали да го изградите или си сам, но на тази цена аз съм принуден да се получи това, когато бях oding изследвания в изграждането на един, да приеме всички USB PIC програмисти са скъпи, не разбират, че това дойде толкова Проклятие евтини.
За изграждането на един от нулата. Микрочип са всички файлове, имате нужда, схематични, части списък, фърмуер (за 18F2550) USB PC драйвер за повечето Windows платформи и PC софтуер за програмиране. Дойдох> <близо до поръчване на части, когато открих, че ми дистрибутор действително продадени за половината от цената на моите части списък.
Аз не искам да се отвличам от темата, така че ако някой е използвал "PICkit 2" по много и различни PIC's, Бих оценявам частен съобщение за вашите преживявания / прегледите.
Благодарности
BuriedCode. |
|
 |
togarha
Присъединил се: 04 Сеп 2006 Мнения: 69 Подпомогнат: 1
| 07 Sep 2006 12:27 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Някой да знае, ако има някоя posibility да се промени, предложени транзистори с микрочип схеми за anothers? Аз не може да получи тези транзистори в моя град ...
С уважение
togarha |
|
 |
Buriedcode
Присъединил се: 06 май 2004 Публикации: 327 Подпомогнат: 34 Местоположение: Лондон
| 08 Sep 2006 18:34 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Здрасти
| Цитат: | | Някой да знае, ако има някоя posibility да се промени, предложени транзистори с микрочип схеми за anothers? Аз не може да получи тези транзистори в моя град ... |
Добре, гледам най-схематични относно монтирането CD за нея, тя ще разполага с 3 MOSFET и биполярни транзистори 7. Имайки предвид, че не използва / преминат големи количества ток (цитира като най-много 100 mA) I tihnk бихте могли да заместят почти всички MOSFET толкова дълго, колкото ти се polarioty надясно. Тя се нуждае 2 N-канален усилвател, и 1 P-канал. AN N и P са в една и съща чип в PICkit2.
Що се отнася до биполярни транзистори (нормалните такива) са 3 х 3094 (на NPN) и 4 х 3096 (на PNP). В 3094 / 6 транзистори са с общо предназначение, така че почти всеки заместител може да се използва (BC108 / 9? 2N2222A?) Отново точно толкова дълго, колкото ти се двете NPN PNP и на
Успех,
BuriedCode. |
|
 |
CNC
Присъединил се: 10 Сеп 2006 Мнения: 2
| 10 Sep 2006 14:14 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | би един ICD2 да бъдат по-добре? |
|
 |
Beowolf
Присъединил се: 19 юни 2006 Публикации: 135 Подпомогнат: 7
| 11 Sep 2006 19:33 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Той е програмист и дебъгер, така, по-добре! Също така, там е вече разработена версия тук, на този форум .. Възнамерявам да се изгради един в следващите няколко седмици, така че ние ще се ... Аз съм в момента с помощта на привлечени ICD2 ...
Основен въпрос, който трябва да се запиташ ти как си, че ще развиват своя проект.
Аз първо разглежда peripherials имам нужда, изберете подходящи PIC, направи схематични с ICSP куплунга, писане на код, тестване го симулатор, и ако това е необходимо, трасирате с ICD.
Разработване посветен функции за взаимодействие всяка peripherial спестява време, тъй като веднъж сте го развива, ти просто я прилагат в проект и тя работи ... |
|
 |
blueroomelectronics
Присъединил се: 17 Сеп 2006 Мнения: 1545 Подпомогнат: 86 Местоположение: Торонто, Канада
| 14 октомври 2006 5:15 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| В PICKIT 2 от 2 фърмуер видите само debugs един PIC (The PIC16F917). Една ICD2 да програмирате и трасирате много повече снимки (всяка 16Fxxx с трасирате, 18Fxxx, dsPIC и т.н.)
В USB върху PICKIT2 е много хубаво. Що се отнася до ICD2 клонове (тези, които без 18F4550) са не-бързо или бавно, отколкото сериен (RS232) версия. В 18F4550 и 16F877-20 трасирате (единствена стъпка) за 10x бързо от серийния вариант (те вървят Паралел Master / Slave режим). Ако искате да трасирате в единна стъпка готовност бързо с пореден пазят Не отваряйте твърде много гледате прозорци.
Бих се препоръча ICD2 над PICKIT2.
Ето бърз Въпроси относно PICKIT2 http://www.voti.nl/pickit2faq/index_1.html |
|
 |
funnynypd
Присъединил се: 09 Май 2007 Публикации: 867 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| 25 Sep 2007 21:45 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Лично аз мисля, че PICkit2 е начин по-добре, отколкото ICD2 по лесен за употреба.
Последно редактирано от funnynypd на 04 октомври 2007 5:27; редактирано 2 пъти общо |
|
 |
blueroomelectronics
Присъединил се: 17 Сеп 2006 Мнения: 1545 Подпомогнат: 86 Местоположение: Торонто, Канада
| 26 Сеп 2007 1:52 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | funnynypd написа: | | PICkit2 е начин, по-добре, отколкото ICD2. |
Били ли сте действително използва една? Били ли сте, че в сравнение с ICD2? |
|
 |
народе
Присъединил се: 31 октомври 2006 Публикации: 183 Подпомогнат: 18 Местоположение: Гуадалахара
| |
 |
narccizzo
Присъединил се: 20 Януари 2006 Публикации: 173 Подпомогнат: 4 Местоположение: PATZCUARO, Мичоакан, Мексико
| 26 Сеп 2007 5:30 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Може би PICkit2 е малък и по-хубава от ICD2, но има голяма разлика между програмирането и ПРОГРАМИРАНЕ грешки.
Ако някой може да развие всичките си програми, без да помогне за отстраняване на грешки, PICkit2 му глоба, ще продължите да използвате ICD2 докато PICkit 3 или 4 идва с грешки опция, тогава ние ще се опитаме да направим сами.
отношение, narccizzo |
|
 |
народе
Присъединил се: 31 октомври 2006 Публикации: 183 Подпомогнат: 18 Местоположение: Гуадалахара
| 26 Сеп 2007 6:38 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Той каза това, защото продават на ПХБ, и разбира се това не е вярно. 160 USD срещу 35 USD
И между другото, тук е снимка на специалното издание ICD2, това е в pickit2 пакет.
Saludos Camarada 
|
|
 |
funnynypd
Присъединил се: 09 Май 2007 Публикации: 867 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| 29 Сеп 2007 8:00 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Проверете микрочип forume, има много дискусионни PICkit около 2 и ICD2. Също така поиска Xiaofan, той е експерт и може да ти кажа истината.
Микрочип уебмастъра просто публикувате съобщение на forume за отстраняване на грешки в съединение способности на PICkit2 няколко дни. | togarha написа: | | Някой да знае, ако има някоя posibility да се промени, предложени транзистори с микрочип схеми за anothers? Аз не може да получи тези транзистори в моя град ... | Имам промените MMBT3904 с MMBT2222 без проблем. Що се отнася до MOSFET и диодни, можете ли да е много внимателен, тъй като те не влияят на напрежението много. | Beowolf написа: | | Той е програмист и дебъгер, така, по-добре! | Така че няма PICkit2 (Моля проверете нови освобождава MPLAB V7.62). И нова публикация на микрочип форум.
Функционално са идентични (PICkit2 има малко повече информация за програмиране на EEPROM, но можете да игнорирате това като microcontroller потребител).
Дизайн Архитектура гледна точка, PICkit2 е лесен и мощен, тъй като тя е проектирана от много години по-късно от ICD2, ти дори не е необходимо инсталиране на драйвер за USB ICD2 задължителни.
И най-важното: той е доста евтино и то няма да има обмен подкрепа от микрочип. 
| Цитат: | | Били ли сте действително използва една? Били ли сте, че в сравнение с ICD2? | Имам използвани едновременно, също така и други микрочип вечеря скъпо развитие инструменти. ICD2 е ОК, не е голямо. PICkit2 става все по-добри и по-добре. Това вече сме виждали в микрочип на актуализации и уеб пощата. Що се отнася до бъдещето на двете средства, ние ще видим.
А красотата на PICKit2 е: нейните хардуерни е открито производство. Може ли някой да ми каже какво истинските нови микрочип ICD2 схематични е, и това, което те наистина са били? Клонове на работа, може някой казват, че са 100% идентични? Особено за тези 3.3V PIC18FJ части? Това не знам.
Но с помощта и открити източници схематични от микрочип, потребителите могат да изгради свой собствен PICkit2. Ако нещо се случи, потребителят може да проследи трасирате и проблеми, като се използват стандартните схематични и отстраните проблема. За начинаещи и някои от потребител, това може да се окаже важно от тях не успя изпратите обратно към микрочип и изчакайте за замяна.
Направих много ICD2 върнете обратно към микрочип, последното обмен е през август, от доста време (шефа си, не искам да платя на следващия ден, или 2-рия ден корабоплаване), аз трябва да взема един от колежа да трасирате и програмната ми софтуер в почти цяла седмица.  | Цитат: | | Били ли сте действително използва една? Били ли сте, че в сравнение с ICD2? | Аз използват и двете. Аз не ги сравните. Някой ги в сравнение микрочип на форума. На PICkit2 страна, има дори и хардуер функция, която микрочип собствената човек все още не знаят, или за това, което сте сигурни, че е предназначен за. | rkodaira написа: | Построих само 18F2550 с фърмуера на осцилатор верига и занимаващите се води (не DC-DC конвертор и смяна на етапи и EEPROM памети). Не бих могла да има потвърждение на USB устройството от компютъра или от PICKIT2 софтуер. Опитах се също така с фърмуер от: http://www.voti.nl/pickit2faq/index.html Но аз не е имал успех, защото не мога да присвоите USB драйвери за програмист. | 1-ви на всички, не е необходим компютър шофьор. Това е красотата на щепсела и да играе. Път по-добре, отколкото ICD2. 2nd, на MPLAB или PICKit2.4 има фърмуер под тяхна папка, просто намери / назаем програма toolset (като друг PICkit 2 или ICD 2) можете да си-програма за чипсет.
Последно редактирано от funnynypd на 04 октомври 2007 5:43; редактирани 9 пъти по-общо |
|
 |
blueroomelectronics
| 29 Sep 2007 15:26 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| В PICKit2 и ICD2 са почти функционално идентични. В PICKit2 е чист програмист, но тя нищо не поддържа висока от 18 серии PIC. Не 10е чипове са подкрепени също.
Четене на съобщение бележките микрочипове сайт. |
|
 |
contagiouseddie
Присъединил се: 10 май 2004 Мнения: 60 Подпомогнат: 3
| 29 Sep 2007 16:59 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| PICKit2 започна като програмист, когато той е бил 1вия въведени. Аз си спомни изгарянето им в самото 1ви ден употреба. Но, в този момент има много устройства, които могат да бъдат програмирани и дори трасирате, който върви в MPLAB макар dsPIC & PIC24 серия не е в състояние да се debugged само още.
ICD2 LE обикновено се продават по време на семинар на тези, притежавани от микрочип. Аз бях този, предлагани по време на 16-битови MCU семинар продавали на USD75, но никога не ги купуват, но вместо да направи себе си PICkit2. Но аз предполагам, изкупуването PICkit2 ще бъде евтино, освен ако не можете да получите безплатна PIC18F2550 (ако знаеш какво искам да кажа, ). |
|
 |
funnynypd
| 29 Sep 2007 19:29 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | blueroomelectronics написа: | В PICKit2 и ICD2 са почти функционално идентични. В PICKit2 е чист програмист, но тя нищо не поддържа висока от 18 серии PIC. Не 10е чипове са подкрепени също. Четене на съобщение бележките микрочипове сайт. | Дори и микрочип недвижими ICE не поддържа 10е чип. Можете ли да ми твърдение, че е по-ниска края инструмент от ICD2 само заради това?
Това ще се реши главно чрез микрочип маркетинг и инженеринг, ние може да влияе само малко по пощата "Wish List".
Технологии гледна точка, нищо не е невъзможно.
На някои аспект, ние не може да се сравни PICKit2 и ICD2 в начина, по който ние се сравни бензин и дизелови двигателя.
Също така на крайния потребител, ще направят своите собствени решения; като има хора, които са по-благоволението на дизеловите двигатели, като европейци.
Моля, вижте attachement. В MPLAB в момента е бета подкрепа. Повече няма да се идва.
Добавени са след 1 минута:
Къде ми е снимката? Постът системата може да има грешки. Независимо от това можете да видите от този линк:
ftopic273740.html
Последно редактирано от funnynypd на 04 октомври 2007 5:45; редактирано 4 пъти общо |
|
 |
народе
| |
 |
blueroomelectronics
| 30 Сеп 2007 4:52 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Ами по преразглеждане на размера на студенти, които искат евтин основни програмист съм пускането заедно PICKit2 клонинг. Основни 5V дизайн, само за да поддържат цените надолу. Аз съм също и комбинирането му с светулка Kit (16F88 преподавател) В PICKit2 прави приятно евтини програмист с трасирате подкрепа. Докато не като мощен като ICD2 е много лесно да правите и поддържа много популярни 16е & 18F снимки.
PS съм сгрешил, ако използвате софтуер за PICKit2 (не MPLAB) можете да програмирате 10е снимки
Нов комплект ще се нарича Junebug
|
|
 |
narccizzo
Присъединил се: 20 Януари 2006 Публикации: 173 Подпомогнат: 4 Местоположение: PATZCUARO, Мичоакан, Мексико
| 30 Сеп 2007 9:30 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Добре, разбирам, че новата версия pickit2 също дебъгер способности, неговите евтини (оригинал, клонинг и домашно версии), също така поддържа 10 и 12 серии дори сериен спомени като 24, 25 и по-добро от всички, че е с отворен код. А той изглежда фърмуер версии нарастват бързо Мисля, че човекът е прав. Тя изглежда extremelly лесно да се изгради от ICD2. Какво мислите?
Un saludo ал MI paisano де Jalisco.
narccizzo |
|
 |
blueroomelectronics
| 30 Sep 2007 17:07 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | Аз съм изпитване на дизайн с минимален PICKit2 дизайн, не EEPROMs, не клипс транзистори, не променлива VDD. |
|
 |
funnynypd
| 30 Sep 2007 17:13 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Като DIYer дизайнер, можете да правя каквото си искам и все още правят служителите работят. Добра работа. Тук е друг PICkit 2 клонинг върху производството вече с SMD дизайн. Basiclly тя е с отворен код за дизайн, всеки може да получите схематични от този форум, го промените, да промените това и се наслаждавайте на това.
Сравни с Microhip на дизайн (и в двете, без да заграждение), и двамата подкрепят външно захранване.

Сурови ПХБ и пълен компоненти също са на разположение тук. http://www.auelectronics.selfip.com/Hardware-CB0703.htm
Събрание чертеж, показващ тук:

Напълно асемблирания продукт с жизнения път гаранция също са на разположение: http://www.auelectronics.selfip.com/System-PICkit2.htm
Последно редактирано от funnynypd на 12 ноември 2007 20:10; редактирани 13 пъти по-общо |
|
 |
funnynypd
| |
 |
funnynypd
| 24 октомври 2007 18:03 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | narccizzo написа: | Добре, разбирам, че новата версия pickit2 също дебъгер способности, неговите евтини (оригинал, клонинг и домашно версии), също така поддържа 10 и 12 серии дори сериен спомени като 24, 25 и по-добро от всички, че е с отворен код. А той изглежда фърмуер версии нарастват бързо Мисля, че човекът е прав. Тя изглежда extremelly лесно да се изгради от ICD2. Какво мислите?
Un saludo ал MI paisano де Jalisco.
narccizzo | Съгласявам се. |
|
 |
funnynypd
| 12 ноември 2007 20:07 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Размер на сравняване с ICD2 (и двете с заграждение).
|
|
 |
rkodaira
Присъединил се: 08 юни 2004 Публикации: 332 Подпомогнат: 54 Местоположение: Сао Пауло - Бразилия
| 12 ноември 2007 23:29 Re: Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| Добре момчета, сте насърчени да продължат ми тестове на DIY PICKIT2. Сега успях да ми прототип (breadboard изградена с 18F2550, кристал, и т.н.), за да бъде признато от PC и PICKIT2 софтуер, а също и от MPLAB 8. Въпреки, че аз не се построи eeproms (Имам 24LC512) и преминаването транзистори вериги, на DC-DC конвертор (12V) работи добре и мина през теста. Имам нужда от време, за да нарисувате ПХБ оформление за моята компоненти (всички натопи през дупка) компоненти).
Obs: Аз има един ICD2LE за отстраняване на грешки, но PICKIT2 софтуер е лек и по-лесно да се използват за изгаряне на цели, така че мисля, че worths да бъдат изградени. |
|
 |
blueroomelectronics
| 12 ноември 2007 23:32 Изграждане на PICKit2 от нулата | | |
|
| | В доста PK2 ще струват една IC2 прави всичко за средночестотен снимки. 10е, 12F, 16е & 18F |
|
 |