| Автор | Съобщение |
|---|
ithink
Присъединил се: 01 юли 2005 Мнения: 23
| 17 май 2006 5:17 часовник и възстановяване на данни? | | | Tags: CDR matlab модел |
|
| Здравейте, всички Аз съм голямо страдание трудност в моите изследвания за Становище дизайн, аз прочетох няколко статии, като например''един 10gb / и CMOS CDR съединение с аналогово фаза interpolater'', и така нататък, и направи много усилия за обучение CDR principle.but Имам няма напредък в дизайна CDR, сега искам да изгради математически модел с фазата interpolater в matlab, Смятам, че е много трудно. Може би ще предложим и някои съвети или хартия с мен! благодарности |
|
| Обратно към началото | |
 |
analogartist
Присъединил се: 18 Март 2005 Мнения: 20
| 17 май 2006 5:46 Re: часовник и възстановяване на данни? | | | Tags: часовник оползотворяване схеми теория и конструкция монолитна фаза-заключена петелки и часовник оползотворяване схеми: теория и конструкция верига възстановяване съединение възстанови часовник razavi PL часовник възстановяване CDR razavi часовник възстановяване теория |
|
| Тъй като сте моделиране веригата и не проектирането я ... Можете да започнете с някои прости съединение с Становище като детектор фаза или фаза на честотата детектор. Всичко, което трябва е основно разбиране на начина на работа и можете да започнете от теб моделиране и добави nonlinearities като отидеш заедно ...
Тази книга е голяма начална място: Монолитна Фаза-Затворени електрически вериги и Часовник Възстановяване схеми: Теория и дизайн от Behzad Razavi |
|
 |
ithink
Присъединил се: 01 юли 2005 Мнения: 23
| 17 май 2006 6:01 часовник и възстановяване на данни? | | |
|
| Благодаря ти, analogartist
Крайната цел е да проектира CDR верига доволни ни налагат, аз просто започват от математически модел, и стъпка по стъпка да верига дизайн. Сега аз не разбирам фаза interpolater в CDR система, и са били предназначени PLL веригата успешно, но CDR различава с PLL. |
|
 |
eng_islam
Присъединил се: 06 Декември 2005 Мнения: 67 Подпомогнат: 4 Местоположение: Египет
| 17 май 2006 15:41 Re: часовник и възстановяване на данни? | | |
|
| и ще намерите много бележки по математика и в двата модела и начина на проектиране и също съединение в тази книга
Проектиране на интегрирана схема за оптични комуникации Behzad Razavi
|
|
 |
Khaled fayed
Присъединил се: 30 април 2006 година Мнения: 4 Подпомогнат: 1
| 16 октомври 2006 10:50 Re: часовник и възстановяване на данни? | | |
|
| Имам две други лекции, които приличат на по-горе едно и също могат да бъдат полезни:
|
|
 |
khouly
Присъединил се: 20 Октомври 2003 Мнения: 2478 Подпомогнат: 343 Местоположение: Египет
| 16 октомври 2006 13:27 Re: часовник и възстановяване на данни? | | |
|
| проверявам http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Electrical-Engineering-and-Computer-Science/6-976High-Speed-Communication-Circuits-and-SystemsSpring2003/LectureNotes/index.htm
lect 21: за MSK, и Становище khouly |
|
 |
neoflash
Присъединил се: 02 юли 2005 Публикации: 381 Подпомогнат: 8 Местоположение: САЩ
| 25 декември 2006 5:22 часовник и възстановяване на данни? | | | Tags: CDR matlab модел simulink CDR CDR simulink simulink CDR модел |
|
| | всеки човек може да качите демо Становище модел в matlab simulink? |
|
 |
neter
Присъединил се: 15 юли 2004 Мнения: 50
| 15 март 2007 11:02 часовник и възстановяване на данни? | | |
|
| | Имате всички двойно-пътека Непрекъснато архитектура модел? |
|
 |
xshou
Присъединил се: 17 август 2002 Мнения: 45 Подпомогнат: 3
| 17 март 2007 6:31 часовник и възстановяване на данни? | | | Tags: CDR прехода плътност CDR Z трансфер функцията CDR razavi |
|
| Razavi книгата е добър ресурс.
Аз винаги се чувствам, че ще бъде интересно да се използват за вземане на проби модел на данните, т.е. Z трансформира да опише Становище. Това е много полезно, ако считате за статистически характер на прехода плътност --- няма да бъде кратък от уравнения скоро.
А голяма полза от използването на модел за вземане на проби е: той може да модел VCO трансфер функция точно (не само с DC стойност, Kvco). За ниско Q пръстен осцилатор, тя няма да се правят много разлика. Но за LC осцилатор, вие ще видите високо freq малки сътресения от фаза детектор може да предизвика високо freq големите фаза смяна. Това е особено вярно, ако високоскоростен двоичен Становище (bangband тип) е в процес на проучване.
А доктор теза? Може би. |
|
 |
czfaileen
Присъединил се: 03 Декември 2005 Мнения: 4
| 25 август 2007 19:13 Re: часовник и възстановяване на данни? | | | Tags: възстановяване на часовника |
|
| Здравей, как много начини можем да използваме в Становище? Може ли да се възстанови часовник от данни с знаейки своята Aux clk? |
|
 |