| Автор | Съобщение |
|---|
richardLC
Присъединил се: 02 Януари 2003 Мнения: 24 Подпомогнат: 2 Местоположение: Монреал, QC, Канада
| 14 май 2006 20:04 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: отпечатък мейкър отпечатък мейкър за Allegro fpm Allegro fpm 0,08 отпечатък Allegro Allegro умение отпечатък fpm отпечатък мейкър |
|
| Отпечатък мейкър за Allegro (ver. 0,08)
Особености: * Над 3000 стъпки. * Лесна за употреба, генерира един часа отпечатък в няколко секунди (включва всички необходими padstacks / форми / светкавици / устройства за файл). * Ако не можете да намерите на мач един, добавяне на нова в рамките на 1 минута. * Програмата е изключително малка (<1MB), но стъпки могат да бъдат огромни. * Многоезична поддръжка. * IPC-7351A име Конвенцията за по-голямата част от SMD стъпки. * Пригодимото отпечатък (чрез умението файл). * Много конфигурируеми параметри. * Windows GUI. * Напълно безплатно.
как да използвам? Това е лесно! разархивирайте -> инсталирате -> Run (от работния плот или "Старт "...)
Ричард Л.
fpmontreal (AT) gmail.com
Последно редактирано от richardLC на 06 ноември 2007 20:00; редактирани 11 пъти по-общо |
|
| Обратно към началото | |
 |
richardLC
Присъединил се: 02 Януари 2003 Мнения: 24 Подпомогнат: 2 Местоположение: Монреал, QC, Канада
| 20 Юни 2006 3:11 обновена до версия 0,08 | | | Tags: fpm Allegro fpm 0,08 fpm 0,081 fpm умение Allegro тампон файл fpm Allegro 0,081 Allegro тампон файлов формат |
|
| 0,081: 2007-10-2 . По-добре BGA / LGA равенство. .BGA / LGA диалог ред / седловина полето за въвеждане. . Добавете още умения функция FPM меню Allegro (Autosilk проверка т.н.) . Добави propertity: NODRC_COMPONENT_BOARD_OVERLAP за някои съединители.
0,08: 2007-09-15 . Пригодимото символите ще се прилага само ако умение файл съществува. (Ури Чаплин). . Малко по-богати контексти в silkscreen / сглобяване слой. . Добави някои помощни програми (тест по Allegro 15,5, обичай FPM меню, умения) . По-добре под формата на персонализирате умение файл. . Включва повече сръчност файлове (USB, miniPCI и т.н.). . Подложки за QFN, син промяна от продълговати с филе-правоъгълник. (schuang333) . Бъгове за фиксирана: TH тампон, термични тампон ID / OD проблем. (Evayao). . Фиксирани бъгове: тампони в някои компоненти, които не се срещат. . Добави малък кръг, за центъра маркер. (Нейтън) . Всички полета са сортиране. . Вътрешна функция обновени (за подкрепа на златото пръст тампон)
някои снимки с 0,08 (английски вариант също avaiable)
Последно редактирано от richardLC на 09 октомври 2007 6:23; редактирани 5 пъти по-общо |
|
 |
ar_m_in
Присъединил се: 20 юни 2006 година Мнения: 28
| 20 Юни 2006 20:26 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,05) | | |
|
| Това е готино Ще проверим
ar_m_in |
|
 |
richardLC
| 30 юни 2006 16:44 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,05) | | |
|
| 0,063 ползват по-горе.
Последно редактирано от richardLC от 17 декември 2006 10:05; редактирано 1 път общо |
|
 |
biaggione
Присъединил се: 21 Юни 2006 Мнения: 1
| 06 юли 2006 16:00 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,051) | | | Tags: richardlc |
|
| | Здравей richardLC е възможно да добавите BGA стъпки във вашия софтуер??? |
|
 |
krishnanice
Присъединил се: 08 април 2006 Мнения: 11
| 23 Sep 2006 11:50 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,051) | | |
|
| | Здравейте Уважаеми господине, това е една отлична работа и наистина оценявам вашите усилия по develping този софтуер. Също така, аз имам въпрос тук. Аз съм планирал да добавите батерия модул за достъп на борда, така че не мога да го поправим, от друга страна. Нека да знаят, ако имате предложения от стъпки, които биха могли да бъдат полезни. Аз съм объркана в този момент. Оценявам вашата подкрепа. |
|
 |
richardLC
| 11 октомври 2006 5:25 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,051) | | | Tags: richardlc |
|
| | biaggione написа: | | Здравей richardLC е възможно да добавите BGA стъпки във вашия софтуер??? |
нова версия (0,06 по план) подкрепа BGA сега (около 900 нови BGA компоненти), ще излезе скоро. |
|
 |
richardLC
| 17 декември 2006 10:07 Checkout новата версия 0,063 | | |
|
| BGA включват. Многоезично Сортирани мрежа.
радвам се.
Ричард Л. |
|
 |
Локи
Присъединил се: 12 Януари 2002 Мнения: 30
| 13 януари 2007 9:13 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,064) | | |
|
| | OMG! Това е много-по-най-добрият инструмент за автоматизирано генериране отпечатък съм виждал! Какви са Вашите дългосрочни планове за този бисер? |
|
 |
kib
Присъединил се: 27 Март 2003 Публикации: 121 Подпомогнат: 7 Местоположение: Бангалор, Индия
| 06 февруари 2007 10:58 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,064) | | |
|
| Здрасти, Как да се създаде през дупка транзистор библиотека с този инструмент? Благодарности kib |
|
 |
richardLC
| 30 Април 2007 4:29 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,07) | | | Tags: richardlc.ifastnet.com Ричард fpm fpm_0070.rar fpm_0070.rar |
|
| просто ъпдейт на новата версия 0,07.
Вие може да изтеглите от: richardlc.ifastnet.com/download/FPM_0070.rar
Ричард Л.
richardlc.ifastnet.com / BBS |
|
 |
Anonymous_Ricky
Присъединил се: 26 Декември 2006 Публикации: 189 Подпомогнат: 13
| 01 May 2007 12:25 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,07) | | | Tags: fpm Allegro отпечатък Allegro Ричард fpm fpm отпечатък Allegro fpm износ отпечатък символ от Allegro fpm подножието на печат |
|
| Здравей Ричард, Оценявам вашата работа. това е наистина много работа, но аз не съм в състояние да изнесе отпечатък от fpm да Allegro. за избиране на символ и щракнете Allegro на Allegro инструментът показва нула чертеж. Аз съм с Allegro 15,0 и fpm 0,07.
Благодаря и поздрави, Рики |
|
 |
richardLC
| 03 май 2007 6:26 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,07) | | | Tags: fpm Allegro отпечатък Allegro Allegro 15,51 нов Allegro умение отпечатък fpm умение Ричард fpm fpm отпечатък |
|
| | Anonymous_Ricky написа: | Здравей Ричард, Оценявам вашата работа. това е наистина много работа, но аз не съм в състояние да изнесе отпечатък от fpm да Allegro. за избиране на символ и щракнете Allegro на Allegro инструментът показва нула чертеж. Аз съм с Allegro 15,0 и fpm 0,07.
Благодаря и поздрави, Рики |
Здрасти, Рики,
защото на нови умения функции и нови функции (DFA, Борд SolderPaste и т.н.), това трябва FPM 0,07 вървят с Allegro 15,5 (15,5, 15,51, 15,7, т.н.)
Ако все още се използват Allegro 15,0 или 15,2, можете да използвате старата версия FPM искал 0,064.
Друго нещо, за Allegro е, че трябва да имаш умението лиценз активирани.
Ричард Л. |
|
 |
Anonymous_Ricky
Присъединил се: 26 Декември 2006 Публикации: 189 Подпомогнат: 13
| 03 май 2007 9:44 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,07) | | |
|
| Здрасти, Много благодаря Ричард. добър софтуер пази добре работата. с уважение, Рики |
|
 |
san_singh16
Присъединил се: 23 май 2005 Мнения: 5
| 24 август 2007 8:11 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,07) | | | Tags: fpm Allegro отпечатък Allegro Allegro умение отпечатък fpm умение Ричард fpm fpm отпечатък Allegro fpm |
|
| Здравей Ричард, Оценявам вашата работа. това е наистина много работа, но аз не съм в състояние да изнесе отпечатък от fpm да Allegro. за избиране на символ и щракнете Allegro на Allegro инструмент е показващи E-командване не е намерен: умение "натоварване" C: \ \ FPM \ \ fpm.il " Аз съм с Allegro 15,7 и fpm 0.0.7.0. Мога ли да реши този проблем, |
|
 |
richardLC
| 09 октомври 2007 6:14 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| Новата версия 0,08 0,081 е в процес на тестване ... |
|
 |
Буенос
Присъединил се: 24 октомври 2005 Публикации: 609 Подпомогнат: 14 Местоположение: Унгария -> Белгия -> Великобритания
| 04 ноември 2007 21:37 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: отпечатък Allegro Allegro стъпки стъпки Allegro отпечатък в Allegro |
|
| Здрасти. Аз се опитвах да партида генерират стъпки, но след известно време, Allegro каза: грешка и се отказах.
Имате ли предварително генерирани footprins? |
|
 |
richardLC
| 06 ноември 2007 19:50 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: fpm Allegro отпечатък Allegro Allegro умение отпечатък fpm умение Ричард fpm fpm отпечатък Allegro стъпки |
|
| Здравейте, Буенос:
на "вана генерират" функцията е остаряла поради тези причини по-долу:
Ако ние все още се използват "партида генерират":
1. размера на файловете, генерирани стават над 10000, по-голямата част от тях ние не го използват в настоящия момент (например: колко видове BGA, която използва в своя дневен проекти? Явно не само няколко стотици .
2. дълго време да чакаш, докато всички символи, генерирани. (Не съм го тест за доста дълго време).
3. потребителски умение файл може да спре процеса на генериране. потребителя-персонализирани умение файл може да има някои грешки или грешки, това ще спре делото Allegro генерират оставащите символи. Мисля, че това е случаят виждате грешка и се отказах.
Съжалявам, че не се актуализира описание за FPM и не прекратяваме "партида генерират" функцията по програмата (menu. ..), вече направи някои почистване и да добавите някои други неща в новата версия (0.09x). Надявам се, че ще пусне на това скоро.
с уважение.
Ричард Л.
BTW: Може да съм много стъпки, ако някой нужда от нея, която искате ли? Ако не можете да се генерират в FPM, мога да го направя за теб. |
|
 |
jasonsioquim
Присъединил се: 05 Dec 2007 Мнения: 1
| 05 Dec 2007 7:20 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| | Бях в състояние да използват този инструмент и той работи добре. Благодарности! |
|
 |
Schallhofer
Присъединил се: 10 юли 2007 Мнения: 28 Подпомогнат: 1 Местоположение: Itzehoe
| 11 декември 2007 15:53 отпечатък Maker за Allegro | | | Tags: Richard fpm |
|
| Здравей Ричард, Наистина оценявам вашата FPM, отколкото за тази глоба парче на добра работа.
Anyhow Искам изразяват някои желае:
- Можете ли да поставите някой повече възможности да се промени в резултат на последната част? В повечето случаи трябва да се създаде части вещица fullfill на IPC735 * / IEC61188 * (тези "pin1 винаги на горния ляв" неща и така нататък, ти сигурно знаеш). Би било добре, ако си получа части от FPM създаде нормативна да IPC.
- ... че мога да избират или определят subclasses за части от ... на ... част? U знам какво искам да кажа 
- Какво мислиш за генериране и менажираме devicefiles?
- Generic погребан части, резистори на вътрешните слоеве напр. Има няколко работни места с това и създаването на част за всеки слой за всяка стойност на съпротивление е движеща ме луд!
Е, това трябва да бъде достатъчно за сега. Бих се радва за някои отзиви |
|
 |
SamT
Присъединил се: 12 Декември 2007 Мнения: 2
| 27 декември 2007 7:52 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: fpm Allegro Allegro тампон файл Allegro fpm fpm Allegro Allegro лиценз |
|
| Здравейте всички,
Как мога да използвам тази версия FPM с 15,5 Allegro които вградена в Orcad версия 10,5? Когато искате да генерирате тампон файлове от FPM, той винаги ми каза, че има лиценз от Allegro но аз правя употреба Allegro за моята оформление файлове.
Моля, помогнете! Благодарности! |
|
 |
Буенос
Присъединил се: 24 октомври 2005 Публикации: 609 Подпомогнат: 14 Местоположение: Унгария -> Белгия -> Великобритания
| 14 януари 2008 11:51 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: Allegro отпечатък lib отпечатък Allegro Allegro отпечатък библиотека Allegro стъпки Allegro отпечатък направят стъпки Allegro отпечатък за Allegro |
|
| Възможно ли е да се направи възможно да се направи партида генерира за група от компоненти?
Бих искал да работя в друга компания, където бих дизайн схеми само и присвоите стъпки от библиотека. но аз няма да имат Allegro лиценз, само концепция-HDL лиценз. затова couldnt генерират всички стъпки "един от един по време на проектирането. Просто използвайте вече създадени такива. |
|
 |
yzb1658
Присъединил се: 29 Сеп 2005 Мнения: 24
| 15 януари 2008 7:00 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| | Аз благодаря, че добри |
|
 |
плюс
Присъединил се: 12 Сеп 2002 Мнения: 12
| 18 януари 2008 16:41 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: fpm Allegro Allegro флаш символ fpm умение f150_210_40 spmhdb-274 Allegro успяхме да заредите флаш символ Allegro fpm |
|
| бъгове - не е създаден през дупката. Използвам тази FPM (0.0 с версия 16,0 Allegro * Allegro съобщение * W-(SPMHUT-4 : Мащабирани стойност е закръглено. Loading axlcore.cxt Създаване на пакет символа "C: / MYSYM/dip4.psm". Започва Създайте символ ... create_sym приключи успешно, използвайте Viewlog да прегледате лог файл. create_sym приключи успешно, използвайте Viewlog да прегледате лог файл. Символ "C: / MYSYM/dip4.psm" създадена. Писане на базата данни на диска. "DIP4.dra", записани на диск. Писане на базата данни на диска. "null.dra", записани на диск. Loading cmds.cxt Loading skillExt.cxt W-(SPMHDB-63): Малки степен ... сектор намалява до размера: 508508 * ВНИМАНИЕ * (axlCompileSymbol): Незаконен символ тип - "Flash" W-(SPMHDB-62): голяма степен ... сектор размер разширения на: 1016,1016 E-(SPMHDB-274): Не може да се зареди флаш символ F150_210_40 (Check PSMPATH настройка за този символ). W-(SPMHDB-63): Малки степен ... сектор намалява до размера: 203203 * ВНИМАНИЕ * (axlCompileSymbol): Незаконен символ тип - "Flash" W-(SPMHDB-62): голяма степен ... сектор размер разширена до: 406406 W-(SPMHDB-62): голяма степен ... сектор размер разширена до: 812812 E-(SPMHDB-274): Не може да се зареди флаш символ F150_210_40 (Check PSMPATH настройка за този символ). E-(SPMHA1-161): Не можете да отворите файл, база данни, дизайн ... Пусни Автономният dbdoctor на файла. * ВНИМАНИЕ * (axlDeleteObject): Невалидни данни идентификатор аргумент - нулев * ВНИМАНИЕ * (axlDeleteObject): Невалидни данни идентификатор аргумент - нулев т т |
|
 |
richardLC
| 23 януари 2008 22:05 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: fpm Allegro fpm 0,08 отпечатък Allegro fpm0.08 fpm 0,08 бутона fpm отпечатък Allegro fpm |
|
| Schallhofer: Радвам се да видя Вашите желания, като някои от тях са много интересни, аз работя по това, напоследък не само някои от функциите на отпечатък / Allegro, но и на UI (потребителски интерфейс), тъй като развиват платформа се движи от vc6 да vc2008, тя взема известно време, за да го направи. (друга причина за забавянето е, че аз съм като ми зимен ваканция в Китай и Tailand в най-скоро време )
Буенос: както казах преди, на "партида генерират" функцията е остаряла поради причината, аз афиш преди. Можете да използвате "малка" партида, когато генерират в комплекти "мрежа за да изберете всички (Ctrl-A), тогава кликнете" генерира "бутона.
плюс: Аз не съм тест на Allegro версия 16,0. от някои feedbacks Аз вярвам, че до момента версия (FPM0.08) не е подходящ за Allegro v16.0. Аз ще се опитам, че в новата версия, когато се върна вкъщи от Китай. |
|
 |
JayZ
Присъединил се: 12 Януари 2008 Мнения: 1
| 27 януари 2008 18:00 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| FPM да работят и с двете 16,0 и 16,01, както тест .. 
Той е майстор парче! |
|
 |
roli
Присъединил се: 29 април 2001 Публикации: 952 Подпомогнат: 1 Местоположение: "SiliconWafer" Остров
| 02 февруари 2008 23:10 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| Ричард, Леле ... Това е само това, което бях чакат в продължение на повече от 10 години вече. Наздраве за един час (в) CK на програмата.
Благодарности! |
|
 |
aNdreiBuuu
Присъединил се: 30 април 2001 година Публикации: 418 Подпомогнат: 11
| 03 Feb 2008 2:56 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| Възможно е да използвате този инструмент, с оформление? / / A |
|
 |
Schallhofer
Присъединил се: 10 юли 2007 Мнения: 28 Подпомогнат: 1 Местоположение: Itzehoe
| 11 февруари 2008 15:16 отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | | Tags: д-незаконни елемент в shape_symbol skillext.cxt |
|
| Здравей Ричард, Надявам се, че имаш добра ваканция-време. Има ли някакви проблеми с QFN на? - Зареждане skillExt.cxt - E-SHAPE граница не могат да се пресичат само себе си. - E-Незаконен елемент в SHAPE_SYMBOL - E-може да се отваря чертеж или СИМВОЛ и в края не ецвам. |
|
 |
reddy_200214
Присъединил се: 15 Сеп 2006 Мнения: 3
| 12 февруари 2008 15:43 Re: отпечатък Maker за Allegro (FPM-0,08) | | |
|
| здрасти на всички
, когато аз съм вносител съм се PLACE_BOUND_TOP и DFA_BOUND_TOP че глобата
но аз искам промените тези Форми измерение при вноса как да се промени???
PLZ ми кажеш???
ranga |
|
 |