| Автор | Съобщение |
|---|
chrisp2
| 04 Jul 2009 6:01 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Gents
Имах изработена от ICD2 клонинг somewher, публикувани на този форум ..... доколкото това е движение Okey в планирането на чипове, актуализиране на собствен софтуер & др Досега един вид, че АЗ didnt изпитват все още е дебъгер режим.
Моят въпрос напрежение при изпитването bMPLAB дава 4,5 & съответно 11,38. Има ли някакви непредвидени странични ефекти върху това.
СПМ аз използвам е PIC16F877A с COM2 свързаност. Софтуерът аз първоначално заредени е една от син на Канада |
|
| Върнете се в началото | |
 |
blueroomelectronics
Регистриран на: 17-ти септември 2006 година Мнения: 1656 Подпомогнат: 98 Местоположение: Торонто, Канада
| 04 Jul 2009 7:02 проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| | Ако тя ще Debug програми. 4,5 и 11,38 са добре. |
|
 |
chrisp2
| 04 Jul 2009 7:32 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Whew ..... този бързо синьо ...
Както и да е благодаря за отговора.
По начина, по който просто информация ... Ive е много четене с Inchworm (без ....... изглежда това е едно аз да се съберат) & от вашия сайт по отношение на Max232, че не работи. Но при мен това е работа ...... MAX232cpe
Моят създаден е червена лисица тетрадка, USB към RS-232 конвертор (PL2303 от чип технология Prolific го купи за около 6USD преобразувана от песо), след това на събралите се ICD2 от форума тук.
Изглежда не си Макс, който е обвиняем, като наблюдението ми конвертор има двама водачи (за XP), когато инсталирате USB към водачите RS232 грешка е продиктувана от MPLAB, но аз като мястото на водача с плъзгащ PL2303 чип работи. HLT-40 чипове от другата конвертор на мината не работят.
От 1 UF капачка в раздел MAX232 има никакъв проблем или когато се опитах да замени 10UF.
Може би АЗ didnt се да си купите неща, но срещу това е, което мога да ти помогна .... Надявам се, че може да преразгледа мястото веднага ..... това наистина зависи от водача на чипове.
Надявам се това да ви помага & останалата част на читателя .. въпреки че това е малко извън темата. |
|
 |
20_KIM_00
| 10-ти юли 2009 12:14 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здравейте всички,
Аз съм нов потребител на този форум. Аз съм за това, което е клонинг ICD2 се отнасят до PICS REV B. Но аз се сблъскаха с проблема. Everytime, когато искам да се свържете, че ще ми даде грешка, като по-долу;
Авто-Не свързвайте поддръжка - Не свързване (Опитайте се дава възможност за автоматично свързване на ICD2 страници настройки.) MPLAB ICD 2 Готови Свързване с MPLAB ICD 2 Свързани ... ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 операция MPLAB ICD 2 Готови Свързване с MPLAB ICD 2 Свързани ... ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 операция MPLAB ICD 2 Готови Свързване с MPLAB ICD 2 Свързани ... ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 операция MPLAB ICD 2 Готови
Може ли някой да ми каже как да го решим?
Здравейте снимки,
Можете ли да ми кажете как да решат този въпрос.
Благодаря предварително. |
|
 |
aje_fr
| 12-ти юли, 2009 17:32 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здравейте, Ами, аз идвам тук за един малък проблем. Аз притежавам един добър стар ICD2 клонинг от сигурен електронен (Pic 18F4550 / PIC16F877), той работи много добре за всички PIC Опитах се ... с изключение на PIC32 ... Опитах 3.3V PIC без проблем, но това семейство PIC32 не искат да работят ... Аз винаги има грешка, когато се опитва да се свърже (грешка 12) Търсих из мрежата и не не е намерено нищо за съвместимостта между ICD2 клонинг и PIC32 ... Така че, не трябва да работи? или трябва ли да си купите PICKIT2 клонинг за това? Благодарим ви за отговор С най-добри пожелания |
|
 |
funnynypd
Регистриран на: 09 May 2007 Мнения: 908 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| 12-ти юли, 2009 18:46 Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| | PICkit 2 може само тези PIC32s програма, без грешки подкрепа в момента (основен микрочип, маркетингова стратегия, вместо на хардуер граници). |
|
 |
aje_fr
| 12-ти юли, 2009 19:58 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здрасти, Благодаря за Вашия отговор, аз знаех за PIC32 и pickit2, (глупави) маркетинг проблем ... Но какво да кажем за съвместимост между PIC32 и клонинг програмист, аз мисля за моя ICD2 клонинг ... Това ли е нормално, че не го познаваш? Оригинален ICD2 работи с него ... И също така, не pickit2 клонинг работи с PIC32? Благодарим ви за отговора и съжалявам за моя английски с най-добри пожелания |
|
 |
funnynypd
Регистриран на: 09 May 2007 Мнения: 908 Подпомогнат: 21 Местоположение: САЩ & Канада
| 12-ти юли, 2009 20:32 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| В PICKIT 2 схематични хардуер и софтуер са открити за обществеността. Можете да получите и двете от Microchip сайта безплатно.
Така че, ако продавачът използва всички Microchip публикувани схеми на своя хардуер, тя трябва да бъде еднакво.
Като еталон, можете да проверите нашите засилено PICKIT 2 схематични --- на BB0703, което включва всички Microchip PICKIT 2 хардуер и някои повишаване хардуер, като RJ12 конектор за повече издръжливост и грешки доказване; посветен захранване за програмист да движение (програма без компютър) черта и др
Също така нашите BB0703 използва по-добре компоненти индуктор, който е по-голяма способност настоящите, така че няма промяна хардуер е необходима за стимулиране на настоящите Vpp като микрочип версия. В индуктор, използван от Microchip хардуер инженер може да борави с не повече от 5 mA, което понякога води до проблем, когато голяма шапка се използва за закрепване прилагане вериги "Vpp.
http://www.auelectronics.com/pdfs/CB0703_PICKit2_Schematic.pdf
Повече Информация за продукта са достъпни тук:
http://www.auelectronics.com/products/system/bb0703.html http://www.auelectronics.com/products/hardware/cb0703.html http://www.auelectronics.com/Hardware-CB0703.htm http://www.auelectronics.com/System-PICkit2.htm

Още дискусията е да намерите тук: http://www.auelectronics.com/forum/index.php?board=7.0 |
|
 |
aje_fr
| 12-ти юли, 2009 22:41 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Благодаря за офертата ... Но за момента аз наистина предпочитам вземане на моя ICD2 работи с PIC32, това е наистина значително да работи с MPLAB и C32 (един ключ компилация, свързване, програмиране, тичане). Но аз не съм сигурен ICD2 клонинг наистина са съвместими с PIC32, така че има кой да играе с PIC32 и клонинг ICD2? С най-добри пожелания |
|
 |
Google AdSense

| 12-ти юли, 2009 22:41 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
20_KIM_00
| 30 юли 2009 3:59 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здравейте всички,
Благодаря ---. Имам решила проблема. В ICD2 снимки клонинг работи сега. Един милион благодарение на снимки и всичко останало.
Здравейте Potyo,
Построих Ур ICD2 клонинг (последната версия), както е добре. Единственото, с различни Ур Схема е Аз съм с 180uH вместо 170uH. The I индуктор вида, използван е приличаше на резистор.
Сега съм изправена пред проблем, когато всичко включете USB конектор, на USB LED ще мигам. Ето защо, реших да добавите бутон нулиране следват от резистор 68ohm с пин 1 на PIC18F4550 като се позовава на Potyo2 версия.
След това, USB LED ще спре да мига, след натискане на бутона възстановите. Тогава ICD2 ще работят както обикновено.
Можете ли да ми кажете как да се реши този проблем? Ще го причинени от индуктор? Може ли някой да ми каже как да го решим?
Благодаря предварително. |
|
 |
lfchavier
| 05 Aug 2009 3:36 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здравейте всички,
20_KIM_00, имам същия проблем сте имали по-горе с борда Pics:
=> ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 операция
Как го реши? Аз съм с MPLAB 8.20.
Опитах се да следват инструкциите от други длъжности за не свързване, преди да изтеглите ОС за първи път, но възможността за изтегляне на ОС е сив вън, и се появява само след свързването ... Някакви идеи?
Благодарности,
Луис |
|
 |
20_KIM_00
| 05 Aug 2009 6:25 Re: Проект на мястото на CY7C64613 в ICD2 | | |
|
| Здравейте Ifchavier,
Знаете добавите 4 кондензатори на PIC18F4550 & PIC16F877A на ПИН-VSS & ПИН VDD? Аз решила проблема чрез добавяне на 4 кондензатори за съвет кам. Надявам се да ти помогна. |
|
 |