Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Дискретни Cosine трансформация

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> Дискретни Cosine трансформация
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
nlulani

Присъединил се: 29 Ноември 2004
Подпомогнат: 1

Post 31 януари 2006 8:15 Дискретни Cosine трансформация

Здравейте всички,
Аз опитах да се приложи бързо DCT и бързо IDCT в C чрез използване отделим собственост и като 8х8 блок в даден момент на дадено изображение. Но резултатите са малко странни. Виждам verticle и horizntal линии в рамките на изображението. тези линии изглежда е очевидно от факта, че аз съм приема една блок в даден момент за DCT преработка. Все пак по това предположение както аз съм увеличаване на размера на блок от 8х8 до 16X16 или по-високи тези линии се отделят съответно повече.

Но аз съм все още търсят своето решение. Ако някой дойде в един и същ проблем и решават, че след това, моля да ме уведомите за това. Аз съм тук, свързани с резултатите за Ваше удобство.

Благодаря и се отнася до
Nitin

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
kalyanram

Присъединил се: 03 Януари 2005
Публикации: 558
Подпомогнат: 345

Post 01 февруари 2006 15:33 Re: Дискретни Cosine трансформация

Здрасти,
Това би могло да се дължи на Endianness от системата. Надявам се, че използвате компютър среда (т.е. Intel базирана система ... което е малко endian) в този случай проби имат байта замениха опитайте reversinfg на байт цел преди transfoemation и преди написването на файла. Това би могло да се случи, доколкото мога да видя.

~ Kalyan.
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> Дискретни Cosine трансформация
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS