nlulani
Присъединил се: 29 Ноември 2004 Мнения: 26 Подпомогнат: 1
| 31 януари 2006 8:15 Дискретни Cosine трансформация | | |
|
| Здравейте всички, Аз опитах да се приложи бързо DCT и бързо IDCT в C чрез използване отделим собственост и като 8х8 блок в даден момент на дадено изображение. Но резултатите са малко странни. Виждам verticle и horizntal линии в рамките на изображението. тези линии изглежда е очевидно от факта, че аз съм приема една блок в даден момент за DCT преработка. Все пак по това предположение както аз съм увеличаване на размера на блок от 8х8 до 16X16 или по-високи тези линии се отделят съответно повече.
Но аз съм все още търсят своето решение. Ако някой дойде в един и същ проблем и решават, че след това, моля да ме уведомите за това. Аз съм тук, свързани с резултатите за Ваше удобство.
Благодаря и се отнася до Nitin
|
|
kalyanram
Присъединил се: 03 Януари 2005 Публикации: 558 Подпомогнат: 345
| 01 февруари 2006 15:33 Re: Дискретни Cosine трансформация | | |
|
| Здрасти, Това би могло да се дължи на Endianness от системата. Надявам се, че използвате компютър среда (т.е. Intel базирана система ... което е малко endian) в този случай проби имат байта замениха опитайте reversinfg на байт цел преди transfoemation и преди написването на файла. Това би могло да се случи, доколкото мога да видя.
~ Kalyan. |
|