| Автор | Съобщение |
|---|
ljy4468
Регистриран на: 20 юли 2005 година Мнения: 199 Подпомогнат: 10 Местоположение: Южна Корея
| 19-ти януари, 2006 3:44 Мос преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| Здрасти всекиго! Аз бях въпрос за MOS Switch размер. Може да превключвате размер над 70um, 100um (врата), без да използвате множител или пръст? Разбира се, има никакъв проблем в симулация Ако използвам голям размер Switch Но мисля, че има проблем в оформлението Чух, че множител или пръст структура се препоръчва за над портата 20um. Кое е вярно?
благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Google AdSense

| 19-ти януари, 2006 3:44 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
eda_freak
| 19-ти януари, 2006 7:08 Re: Mos преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| Здравейте! Мисля, че от ф Switch означава ширината на устройството MOS ... ф действително да може да симулира за по-голяма ширина от устройството, но трябва да се раздели на кратните т.е. пръсти ... това в идеалния случай трябва да бъде отразено в подправка netlist от кратните (М стойност) за тренажор ..... по-голяма ширина имат по-големи врата и capacitances дифузия, свързани с тях ... така че винаги си умен начин да ги разделят на управляеми smallerer пръсти .... сега това също помага при вземането на добри оформления особено когато ф правят дигитални библиотеки, които са клетки ... размер спецификации (технология definations). |
|
 |
venkateshr
| 19-ти януари, 2006 8:31 Re: Mos преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| Тя е силно препоръчително да се използва пръстите, ако искаш да подражават на високо ширина причини са mosfet.the
1. Capacitances (дифузия) ще бъде силно ограничена поради споделянето на канализация
2.gate resisntace ще бъде heavil намалява и това подпомага Freq. отговор.
3. оформление е лесно (когато се отнася до пространството) |
|
 |
paulux
| 20 Януари 2006 10:45 Re: Mos преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| | Има ли някакъв оптимален начин да се разделят това няколко пръста? Всички критерии, разглеждане от истински пример? Благодаря за коментара |
|
 |
jutek
| 21-ви януари 2006 14:47 Re: Mos преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| привет
, когато се разделят голям (10 метра) в PMOS 1000 пръсти, нищо не се променя. Капацитети са все още същите.
трябва ли да го разделя на 10 пръста и да се свържете 100 транзистора паралелно, за да видите резултата?
Той също така не се променя antyhing. аз употреба TSMC 0.18um
с уважение |
|
 |
rockycheng
| 22-ри януари 2006 0:15 Мос преминаване може да бъде повече от няколко десетки на трудовия ????? | | |
|
| jutek,
Вие сте прав. CGS CGD и не са засегнати, когато се разделят на порта в много дълги пръсти, тъй като общата ширина транзистор остава същата. Въпреки това, когато пръст номер е достатъчно голям, за изтичане и източник capacitances става почти наполовина. |
|
 |