електроника форум

Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

Visual Basic 6/.net или 2005 г.?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Програмиране и PC Интерфейс -> Visual Basic 6/.net или 2005 г.?
Автор Съобщение
crowinu

Подпомогнат: 1

Post 13-ти януари 2006 год. 8:10

Здравейте,

Какво е най-effiecent на тези три? VB.net, VB 2005 г., или VB6?

Имам нужда да се намесвам снимка сериен порт ниските дори да чете данни от USB устройство?

от помощ?
Върнете се в началото
Кортекс

Подпомогнат: 8

Post 14-ти януари, 2006 17:32

vb.net е най-добрата по мое мнение.
VB6 е мъртъв и неподдържана от "Майкрософт" сега
Върнете се в началото
hr_rezaee

Подпомогнат: 88

Post 15-ти Януари 2006 7:22

vb.net е добро, но се нуждае. мрежа платформа, за да тичам.
Можете лесно да си интерфейс MCU с vb6.
mscomm.ocx използва ActiveX.
Върнете се в началото
метал

Подпомогнат: 13

Post 15-ти Януари 2006 22:39

Re: Visual Basic 6/.net или 2005 г.?

Здрасти

VB.NET е същото като VB 2005 г., всякакъв начин, най-твърдите неща, за да правя с VB6 са парче от тортата сега в VB.NET, като например писане в системния регистър и INI файлове, тава за работа, както и много други неща. Започнах с VB6, и се премества в VB.NET месец по-късно. Но аз съм все още живот, и аз наистина харесвам VB.NET сега.

Контрол масиви не се поддържат в VB.NET, но ние можем да направим фалшива контрол масив, или това, което се нарича, масив на контрол, използвайки контрол свойства. Също така преименуване на файл вече не се поддържа в VB.NET, аз се почувствах разочарован в делото, но съм решен, че използването на метода на движение във файл класа, която ми позволи да промените името на файла и го преместете на друго място по същото време, доста добър. XP стил е лесно да изпълнява в VB.NET използване enablevisualstyles и DoEvents. В IDE е много помага, особено в Microsoft Visual Studio 2005, си наистина невероятно и лесно управляем.

Няма нужда да се оплаче. NET Framework повече при разпределянето на заявление, защото той ще бъде включен в новия Windows Vista идващи сега, рано или късно, VB6 ще загубят своята функционалност. Не мога да кажа, че. NET ще бъде език за програмиране на Microsoft за следващите 10 години, така че защо да изпуснем влака, или дори да бъде късно за него.
Върнете се в началото
aslm

Подпомогнат: 5

Post 15-ти Януари 2006 22:48

Бях малко в същата ситуация преди известно време.

VB.NET много по-добре езика, за подпомагане на обекти и simular, по-добре Разработка на околната среда. Голям недостатък е, че. NET платформата трябва да бъде инсталиран, за 24mb на данни. Мисля, че се включва в XP SP2. Това не е availibel за W95/98, компютърът трябва да използвате w2k или XP.

VB 6 продължава да работи и може да се "обнови" с нови компоненти OCX simular и ако е необходимо. В този случай Runtime Environment е няколко DLL файлове, които лесно се инсталира с подадено заявление.

В края на краищата аз действително избрани VB 6 но все пак трябваше да разпространява програмата си и не искам всички проблеми с. NET платформата инсталация и поддръжка на EN клиенти. Ако софтуерът би са били използвани на няколко компютри под мое наблюдение бих е инсталиран. NET неща и отиде с VB. NET

Сериен порт за достъп е проста в ВБ просто използвайте MSCOMM. Единственото ограничение Аз тичам в е, че тя поддържа само порт numers до 16. В края на краищата аз отидох за външни разтвор към този ...

отношение на мен
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 15-ти Януари 2006 22:48

Реклами

Върнете се в началото
метал

Post 15-ти Януари 2006 23:04

Здрасти

VB.NET е същото като VB 2005 г., всякакъв начин, най-твърдите неща, за да правя с VB6 са парче от тортата сега в VB.NET, като например писане в системния регистър и INI файлове, тава за работа, както и много други неща. Започнах с VB6, и се премества в VB.NET месец по-късно. Но аз съм все още живот, и аз наистина харесвам VB.NET сега.

Контрол масиви не се поддържат в VB.NET, но ние можем да направим фалшива контрол масив, или това, което се нарича, масив на контрол, използвайки контрол свойства. Също така преименуване на файл вече не се поддържа в VB.NET, аз се почувствах разочарован в делото, но съм решен, че използването на метода на движение във файл класа, която ми позволи да промените името на файла и го преместете на друго място по същото време, доста добър. XP стил е лесно да изпълнява в VB.NET използване enablevisualstyles и DoEvents. В IDE е много помага, особено в Microsoft Visual Studio 2005, си наистина невероятно и лесно управляем.

Няма нужда да се оплаче. NET Framework повече при разпределянето на заявление, защото той ще бъде включен в новия Windows Vista идващи сега, рано или късно, VB6 ще загубят своята функционалност. Не мога да кажа, че. NET ще бъде език за програмиране на Microsoft за следващите 10 години, така че защо да изпуснем влака, или дори да бъде късно за него.
Върнете се в началото
crowinu

Post 17-ти Януари 2006 8:15

метал написа:
Здрасти

първоначалното ми проблем е съвместимостта на всички прозорци, но предполагам, аз ще се придържаме към vb.net сега, трябва да се обнови ми Абу познания, причинява latley аз използван много ansci C.

Да аз забелязах това, което каза метал, че някои неща, които са трудно в vb6 сега не са парче от тортата в vb.net но перваз, че направо foward като VB6.

crowinu
Върнете се в началото
aslm

Подпомогнат: 5

Post 17-ти януари 2006 година 11:47

The. NET платформата инсталация най-вероятно няма да бъде проблем, тъй като ви пиша. И ако клиентите да използват само XP Аз също мисля, че ще работи само с дребни проблеми. Но sitll има много там използват 95/98/Me, а също и Win2K и за тях. NET не е опция.

Аз също имах съмнения за иска custmer с XP/win2k, и не. NET да го инсталирате, защото знам, че след това ще направят първите удари подкрепа, ако си проблем. Мисля, че това е също се подобрява с течение на времето, но все пак, аз feal малко лошо за клиент иска да инсталирате 24mb updat към прозорец за проста 1mb софтуер.

отношение на мен
Върнете се в началото
crowinu

Post 17-ти януари 2006 година 13:50

aslm написа:
The. NET платформата инсталация най-вероятно няма да бъде проблем, тъй като ви пиша. И ако клиентите да използват само XP Аз също мисля, че ще работи само с дребни проблеми. Но sitll има много там използват 95/98/Me, а също и Win2K и за тях. NET не е опция.

Аз също имах съмнения за иска custmer с XP/win2k, и не. NET да го инсталирате, защото знам, че след това ще направят първите удари подкрепа, ако си проблем. Мисля, че това е също се подобрява с течение на времето, но все пак, аз feal малко лошо за клиент иска да инсталирате 24mb updat към прозорец за проста 1mb софтуер.

отношение на мен

Аз съм на софтуер за кодиране е само за да използвам за конкретното приложение свързан с моя проект. така че по отношение на инсталацията и клиенти аз имам никакъв проблем.
Върнете се в началото
метал

Post 18-ти януари 2006 19:59

Здрасти

Няма нужда да се притесняваш, че прекалено, разполагането опции включват способността да се ditribute. NET Framework с приложението.

crowinu,

Нека да знаят какви са ти intrested в VB.NET, ние можем да работим заедно по проект, дори и ако аз не знам как да го правим, може да го научи.

чао
Върнете се в началото
crowinu

Post 18-ти януари 2006 20:20

метал написа:
Здрасти

Няма нужда да се притесняваш, че прекалено, разполагането опции включват способността да се ditribute. NET Framework с приложението.

crowinu,

Нека да знаят какви са ти intrested в VB.NET, ние можем да работим заедно по проект, дори и ако аз не знам как да го правим, може да го научи.

чао

Аз ще ви уведомим, когато имам някакъв шанс скоро причина аз имам изпити, така аз нужда да учат Усмивка .

Много благодаря метал Усмивка
Върнете се в началото
Fayez_M

Post 23-ти Януари 2006 18:41

По-добре е да се използва VB2005 да се намесвам снимка.
Обикновено тя е много добре да се научите VB2005 тъй като това е нова технология на Microsoft, така че по-добре ще го знаем, защото е много лесно и е много богата библиотека.
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Програмиране и PC Интерфейс -> Visual Basic 6/.net или 2005 г.?
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
кой е по-добре Visual C или Visual Basic за GUI (8)
Какво е по-добре Visual Basic, Visual C или Delphi? (79)
Visual C и Visual Basic (1)
паралелен порт взаимодействие в vb.net 2005 (3)
Visual Studio.NET C # (2)
Начало Visual C . NET (2)
Visual Studio 2005 Beta (1)
Помощ! SystemC на Visual Studio 2005 (5)
Помощ: достъп комитет в MS Visual Studio 2005 (4)
Сериен порт Програмиране с Visual Studio 2005 (4)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема