Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Помощ необходими Дискретни косинус трансформация

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> Помощ необходими Дискретни косинус трансформация
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
kuteangelll

Присъединил се: 01 Сеп 2005

Post 01 Sep 2005 21:08 Помощ необходими Дискретни косинус трансформация

Здрасти,
Може ли тялото ми кажете, ако имате снимка, как мога да получа DCT coefficinets от образа, аз съм начинаещ да DSP и аз искам да направя DCT върху изображението използвайки MATLAB, моля помогнете ми как да започна, аз как дискретно косинус трансформира работи, но Не знам какво да правя, ако аз имам снимка, тогава каква е следващата стъпка, за да извлечете блок ценности и се DCT коефициенти, plzzz какъвто и да е вид би могъл да ми помогне.
Обратно към началото
nitthilan

Присъединил се: 13 октомври 2004
Подпомогнат: 5

Post 02 Sep 2005 10:12 Re: Помощ, необходими Дискретни косинус трансформация

Дискретни Cosine трансформира се използва за компресиране на изображения (във формат JPEG).
има функции в Matlab която намери 1D, 2D dct на въвеждане. Тъй като е твоя снимка и необходимостта да се използва 2D DCT (dct2 ()).
В 2D DCT може да се приема в цялата изображението, за да получите DCT коефициенти на цялото изображение, но тъй като грешка, дори и в един коефициент ще повлияе на целия имидж и след това ще има загуба на гъвкавост, за размера на изображенията варира обикновено те се разделят изображение като блокира размери 8х8. Той е също така заяви, че това дава максималната компресия в сравнение с други блок размер (макар и все още някои хора твърдят, че 4x4 ще се представят по-добре).
Така че трябва да се раздели на въвеждане на изображението матрица 8х8 блокове, както и да вземат 2D DCT на всеки блок. Тогава въз основа на някои thereshold (обикновено в зависимост от качеството на изображението), която отстрани DCT коефициенти. Въз основа на съдържанието на изображението на всеки блокират не. на значителни DCT коефициенти ще се различават.
Надявам се това е било от полза.

С уважение,
KJN.
Обратно към началото
amraldo

Присъединил се: 29 август 2004
Публикации: 270
Подпомогнат: 23

Post 02 Sep 2005 11:42 Re: Помощ, необходими Дискретни косинус трансформация

Ако размерите на картината не е кратна на 8 * 8 и трябва да направим подложка. DCT творби на 8 * 8 блока само.

С уважение,
AMR.
Обратно към началото
me2please

Присъединил се: 07 август 2004
Публикации: 362
Подпомогнат: 64

Post 02 Sep 2005 18:46 Re: Помощ, необходими Дискретни косинус трансформация

1. Теоретично, няма ограничение, че размерът трябва да бъде кратна на 8. Можете да направите DCT по всяко произволни размери.

2. MATLAB мъдър, dct2 () може да направи 2D DCT на произволни размери също. Вижте http://www.mathworks.com/access/helpdesk_r13/help/toolbox/images/dct2.html
Обратно към началото
nitthilan

Присъединил се: 13 октомври 2004
Подпомогнат: 5

Post 05 Sep 2005 12:18 Re: Помощ, необходими Дискретни косинус трансформация

Здрасти,
Всъщност DCT е друг трансформира като Фурие transform.In изображения, тъй като тя дава добра компресия се използва. DCT може да има всякакви размери, но както казах рано 8х8 изглежда да даде максималното за повечето изображения (по-добро уплътняване на енергия), в сравнение с всички размери и така тя е била използвана в много стандарти като JPEG (изходните) и полово предавани болести като MPEG2 видео MotionJPEG др Въпреки това новият стандарт H.264 използва 4x4 цяло трансформира което е сближаването на DCT и е цяло число изпълнение.

С уважение,
KJN
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> Помощ необходими Дискретни косинус трансформация
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS