| Автор | Съобщение |
|---|
телно babu
Присъединил се: 11 Ноември 2004 Публикации: 167 Подпомогнат: 11 Местоположение: Сингапур
| 27 август 2005 18:11 GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични gtp USB PCB gtp USB gtp USB-232 gtp USB схеми USB gtp gtp USB 232 |
|
| Имам нужда GTP USB и GTP USB-232 схеми, печатни платки някой може да помогне? и също така искам да kno разликата betn тези две.
THX |
|
| Обратно към началото | |
 |
метъл
Присъединил се: 21 Декември 2004 Публикации: 366 Подпомогнат: 13
| 27 август 2005 21:34 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp програмист USB схематични gtp USB Pic програматор открит хардуер gtp USB програматор gtp USB програмист схематични PCB gtp USB gtp USB-232 |
|
| Привет
Изтегляне на тази:
http://perso.wanadoo.es/siscobf/descargas/WinPic800.zip
Той включва програмист siftware и две папки за GTP USB и GTP USB-232 схеми.
Отворете програмист и да преминете към хардуера настройка, ще намерите много връзки, някои съдържа ПХБ дизайни.
Успех |
|
 |
телно babu
Присъединил се: 11 Ноември 2004 Публикации: 167 Подпомогнат: 11 Местоположение: Сингапур
| 28 август 2005 10:02 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични |
|
| Е, в схематични е впускателен за RXD, TXD, RTS и DSR, но не и USB, така че аз съм поемането Sud свържете стандарта USB-232 конвертор там, съм ли прав?
THX |
|
 |
метъл
| 28 август 2005 10:51 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични RS232 премине към USB схематични Pic USB схематични Pic USB 232 Pic схематични 232 USB Pic схематични схематични USB Pic |
|
| Хей
Аз не мисля, че е много трудно да получиш, ако четете на последния пост старателно и разгледа scematics, аз съм сигурен, ще намерите два часа схеми, по един за USB, а другото за RS-232.
Така че аз не знам за какво говориш, USB-RS232??? Какво е, че трябва да се направи, конвертирате RS-232 към USB или обратното??? Аз не мисля, че ще трябва, че просто се адаптира една имате нужда, изграждане на верига и да изгори PIC, този на всички! |
|
 |
телно babu
| 28 август 2005 14:23 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp програмист USB схематични gtp USB програматор gtp USB програмист схематични gtp USB-232 Pic USB схематични USB Pic програматор схематични |
|
| 2 и въпроси в отговор
1. Тогава, защо схематични е наименован като GTP USB-232, ако тя е само RS-232 порта програмист, т.е. защо тя е "USB" с него?
2. в winpic800, в настройките на хардуера има 4 опции, LPT, COM, USB, USB-232. Уот това е разликата betwn "COM" и "USB-232", ако те са същите?
THX
Добавен след 11 минути:
Бях прав наистина, тук е картината зебло използва USB-RS232 конвертор
|
|
 |
метъл
| 28 август 2005 22:48 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични gtp USB USB gtp gtp USB схематични gtp USB 232 gtp USB до 232 gtp - USB |
|
| Привет
Опциите са за пристанища, има някои readly построен модули да конвертирате USB към RS-232, но аз мисля, че това е губене на време, защото ти вече имаш схематични, която свързва директно към USB.
Също така, не всички опции, които виждате, са използваеми за GTP случай му само USB или RS-232. LPT тук не важи.
Успех |
|
 |
38gazili
Присъединил се: 16 Сеп 2005 Мнения: 1
| 21 Sep 2005 22:44 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: winpic800 SCH winpic800 програмист схема winpic800 схематични zif програмист схематични winpic800 програмист схематични Pic схематични схема winpic 800 |
|
| | Всеки знае схематични на "8/18/28/40 Пин ZIF адаптер" за Winpic800 програмист? Аз просто искам да направя едно. моля да ми помогне. Благодаря ти. |
|
 |
метъл
| 22 Сеп 2005 1:35 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: winpic800 SCH winpic800 програмист схема winpic800 схематични winpic800 програмист схематични Pic схематични схема winpic 800 winpic800 схеми |
|
| Привет
В раздела за хардуер WINPIC800 ще намерите връзки за всеки подкрепени програмист, следвайте линка и ще намерите схеми, печатни платки и дизайна, което търсите ...
Успех |
|
 |
wizpic
Присъединил се: 24 май 2004 Публикации: 362 Подпомогнат: 25
| 23 Сеп 2005 2:26 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp програмист USB схематични gtp USB програматор gtp USB програмист схематични 8 пинов USB схематични PCB gtp USB USB схематични връзка |
|
| Метални | Цитат: | | В раздела за хардуер WINPIC800 ще намерите връзки за всеки подкрепени програмист, следвайте линка и ще намерите схеми, печатни платки и дизайна, което търсите ... | Аз трябваше да погледна през всичките връзки в твърдия фаянс, но може да намерите схеми и печатни платки за pogrammer а не 40PIN ZIF гнездо мисля, като че MELABS продава този какво ohter момчета след
и освен ако не съм сляп. Ако някой има ли да ми помогнете ни
въпрос за вас, момчета и момичета е GTP USB програмист ли хубави
наздравици
wizpic |
|
 |
метъл
| 23 Сеп 2005 2:43 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Привет
Ето какво, момчета, който е построил GTP неща, използвани за ZIF подложки .... Надеждата му помогне на човека 
BTW Не тялото е сляп, доколкото те не правото търсене
|
|
 |
thenorthstar
Присъединил се: 10 Март 2006 Мнения: 5
| 28 април 2006 18:11 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp-USB gtp USB Lite gtp USB 16f628 gtp Lite programer gtp-USB Pic gtp USB Pic gtp USB Lite programer |
|
| Привет
Имам GTP USB-Lite programer и използва това, но имам един и същ проблем  Аз съм програмиране друга снимка на семейството, но аз не програмиране 16F84a и 16F628 Аз не разбирам. Аз не знам къде да направя грешка. моля да ми помогнете |
|
 |
gonenc
Присъединил се: 03 юни 2006 Мнения: 1
| 03 юни 2006 21:18 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp-USB gtp USB Lite gtp-USB icsp PCB gtp USB gtp USB 16f628 gtp USB Pic PCB gtp Lite programer |
|
| "Здравей
Имам GTP USB-Lite programer и използва това, но имам един и същ проблем  Аз съм програмиране друга снимка на семейството, но аз не програмиране 16F84a и 16F628 Аз не разбирам. Аз не знам къде да направя грешка. моля да ми помогне "
Аз решават този проблем днес, като 100uF до изхода на ICSP конектор (между VDD и GND) Ако искате можете да направите същото за USB connectro страна
Необходимостта за това идва от някои снимки използва много по текущи, така че се нуждаят от допълнителни доставки или големи кондензатори за изхода напрежение (5V), да не отпадане
Например: Докато използвате ICD2 Вие обикновено се нуждаят от допълнително захранване
Аз sitll имат проблеми (не работи с Winpic3.58 и нулира, когато се допре до дъното на ПХБ)
Кои шестнадесетичния и водач го използвате
Надявам се, че стана полезна
Gonenc |
|
 |
телно babu
| 22 юли 2006 20:38 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB USB gtp gtp USB шестнадесетичния USB schem gtp USB schem |
|
| някой има gtp USB schem. и магия?
THX |
|
 |
nooknikz
Присъединил се: 22 април 2002 Публикации: 401 Подпомогнат: 22 Местоположение: Тайланд
| 22 юли 2006 20:39 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| тук
|
|
 |
wjr1955
Присъединил се: 11 май 2006 Мнения: 32 Подпомогнат: 2 Местоположение: Сао Пауло BR
| 22 юли 2006 21:18 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: winpic800 USB GT USB Pic |
|
| | gonenc написа: | "Здравей
Аз sitll имат проблеми (не работи с Winpic3.58 и нулира, когато се допре до дъното на ПХБ)
Gonenc |
GT USB Lite работи само върху Winpic800 3,55 версия. |
|
 |
телно babu
| 23 юли 2006 15:43 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB USB gtp gtp USB |
|
|
Казах gtp USB "плюс" не gtp USB, моя ISP е блокиран домейн http://perso.wanadoo.es/ затова cannt Влез в никаква информация за зебло страница, чух зебло и HAV да купя IC за зебло един, някой може да ми обясни как да стигна |
|
 |
Pic-novato
Присъединил се: 05 февруари 2006 Мнения: 50 Подпомогнат: 1 Местоположение: Лима - Перу
| 23 юли 2006 16:53 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp програмист gtp USB програматор gtp плюс снимка USB PCB gtp USB gtp USB Pic PCB gtp Pic USB програматор winpic800 USB програматор |
|
| Здравейте Дебел Babu:
USB GTP ПЛЮС не е свободен, ще трябва да се свържете с Франциско (Sispic)
winpic800 (AT) hotmail.com
Имате различни opcion да се купят само Pic програмирана, PCB, или програмист готова за използване.
Вие се нуждаете от софтуер Winpic800, но безплатно.
Ако имате повече cuetions може би аз мога да ти помогна.
С уважение. |
|
 |
телно babu
| 24 юли 2006 16:05 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| | Pic-novato написа: | Здравейте Дебел Babu:
.... Вие трябва да се свържете с Франциско (Sispic)
winpic800 (AT) hotmail.com
Имате различни opcion да се купят ...
С уважение. |
на първо място, ITS НЕ FAT BABU е телно babu, какъвто и да е начин, не е орган replyin форма winpic800 (AT) hotmail.com ... всеки може да ми кажеш е той все още е жив? |
|
 |
Pic-novato
Присъединил се: 05 февруари 2006 Мнения: 50 Подпомогнат: 1 Местоположение: Лима - Перу
| 25 юли 2006 19:37 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Телно Babu:
Аз правя грешка и се извинявам за това, но аз само да се опитам да ви помогна.
Sispic е все още жив.
Всеки път, ако не са добри начини, не мога да ви помогна.
Чао |
|
 |
phamxba
Присъединил се: 27 май 2006 Мнения: 4
| 28 юли 2006 5:31 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp_usb gtp USB gtp USB Pic USB gtp luongvanthieu winpic v3.59 winpic800 USB драйвер |
|
| Аз се направи GTP_USB борда, но той не работи с WinPIC800 v3.59 аз thinh ако кой да актуализирате драйвера за съвет (18f2550) тя ще бъде направено .... но кой може да направи, моля, след това за мен Благодаря предварително тази пощата ми luongvanthieu (на) yahoo.com |
|
 |
PICUser
Присъединил се: 15 юни 2003 Мнения: 45
| 23 август 2006 9:22 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: Снимка USB 232 USB Pic програматор Pic USB до 232 USB Сема USB shematic Pic програматор shematic USB USB Сема |
|
| Здравей приятел, Някой може да сподели с форума shematic или линк от къде да DL най-новата версия на Melabs програмист (поддържа USB и RS232 интерфейси). Имам стара версия (само RS232 интерфейс). Благодарение на advane
С най-добри пожелания
PICUser |
|
 |
wakaka
Присъединил се: 07 Декември 2005 Публикации: 238 Подпомогнат: 4
| 23 август 2006 10:08 GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB gtp USB Pic USB gtp gtp USB vpp2 gtp Pic USB снимка за gtp USB gtp USB vpp2 ПИН |
|
| Някой може да определи връзката ПИН от VPP, VSS, данни, Часовник за PIC?
и за Vpp, Vpp2, VSS, Дейта часовник. wats разликата между тези 2 групи?
как да се свържете от GTP USB за PIC, трябва да включват всички пасивни компоненти?
и двете могат да се използват? Y горната част се нуждаят от допълнително Vpp2? tankx |
|
 |
wakaka
| 24 август 2006 3:57 GTP USB схематични? | | |
|
| | Трябва ли всяко външно захранване suring програмиране за ICSP? или е необходимо захранване от насочването борда? |
|
 |
shak
Присъединил се: 29 юли 2006 Публикации: 6
| 29 август 2006 17:48 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| там е нов microcontrollers и да са съвместими с 8051 ЛИК: c54u USB 97c100 an212 ezusb |
|
 |
Pic-novato
| 29 август 2006 22:54 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB gtp USB Pic верига gtp USB USB gtp icsp USB gtp icsp gtp USB съединение |
|
| Wakaka:
В ICSP не се нуждаят от енергия от Снимка съединение, не се свързват енергия от USB GTP на власт от Снимка схема, само се свържете на земята и на двете схеми и Vpp, данни и часовник.
В GTP USB трябва да групи конектори:
Vpp, VSS, данни и Часовник за ICSP.
Vpp, Vpp2, данни и Часовник за ZIF където сложи снимки.
Ако youdon't има схема за ZIF, messege мен.
Чао |
|
 |
phamxba
Присъединил се: 27 май 2006 Мнения: 4
| 30 август 2006 година 2:52 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB Lite USB схематични gtp USB Lite схематични gtp_usb USB gtp gtp USB схематични gtp_usb Lite |
|
|  Имам разгледа GTP_USB Lite и GTP_USB и погледнете от различни между тази схема е Vpp2 на GTP_USB така че те да могат да изграждане на лесни за програмиране гнездо много чип за пореден път. окончателно, моята цел е намерите схематични и шестнадесетичния файл за изграждане о добро програмиране борда. Кой човек наистина може да ми помогне и да посочи ясно, че около източника. Благодаря предварително.
Защото notthinglast завинаги! |
|
 |
wakaka
| 31 август 2006 14:06 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични gtp USB Pic icsp vpp схематични Pic icsp USB верига схематични Pic USB схематични gtp USB Pic верига gtp USB |
|
| | Pic-novato написа: | Wakaka:
В ICSP не се нуждаят от енергия от Снимка съединение, не се свързват енергия от USB GTP на власт от Снимка схема, само се свържете на земята и на двете схеми и Vpp, данни и часовник.
В GTP USB трябва да групи конектори:
Vpp, VSS, данни и Часовник за ICSP.
Vpp, Vpp2, данни и Часовник за ZIF където сложи снимки.
Ако youdon't има схема за ZIF, messege мен.
Чао |
Разбирам, благодаря за отговора Ур, имам нужда от ZIF диаграма, PLZ качване, thankx. Ако е възможно, шестнадесетичния файл и схематични за него, както и .... отколкото .... |
|
 |
hngm
Присъединил се: 19 юли 2006 Публикации: 6
| 31 август 2006 18:27 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB схематични gtp USB USB gtp gtp USB схематични gtp USB 232 gtp 232 |
|
| GTP USB_232 схематични
|
|
 |
hngm
Присъединил се: 19 юли 2006 Публикации: 6
| 31 август 2006 18:31 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp_usb gtp USB USB gtp gtp_usb gtp USB |
|
| GTP_USB ....
|
|
 |
телно babu
| 10 Sep 2006 12:19 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB PCB gtp USB gtp USB-232 gtp USB оформление USB gtp gtp USB 232 gtp USB PCB |
|
| някой има PCB оформление за gtp USB (не gtp-usp , gtp USB-232)
THX |
|
 |