| Автор | Съобщение |
|---|
Int изкуство
Присъединил се: 15 Декември 2001 Мнения: 74 Подпомогнат: 2
| 11 Сеп 2006 4:44 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB gtp USB PCB |
|
| | телно babu написа: | някой има PCB оформление за gtp USB (не gtp-usp , gtp USB-232)
|
не изпитва орел файлове
|
|
| Обратно към началото | |
 |
starstriker
Присъединил се: 12 Сеп 2006 Мнения: 3
| 13 Сеп 2006 7:38 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp Lite gtplite |
|
| благодарности
Добавен след 5 минути:
Вие можете да глоба всички тук (gtplite.zip)
|
|
 |
mcelab
Присъединил се: 06 август 2006 Мнения: 23 Подпомогнат: 1
| 22 Sep 2006 19:56 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB gtp USB PCB |
|
| | Цитат: | Някой има PCB оформление за gtp USB (не gtp-usp , gtp USB-232)
|
|
|
 |
xebbmw
Присъединил се: 22 април 2005 Мнения: 10
| 23 Sep 2006 22:42 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Здравейте всички,
Друга връзка към USB Снимка Програмист:
з ** P: / / www.sprut.de / електронните / меки / usburn / usburn.htm
Аз не съм тест още.
BR |
|
 |
mizk_electro
Присъединил се: 20 февруари 2006 г. Мнения: 7
| 09 октомври 2006 5:33 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB gtp USB PCB |
|
| | mcelab написа: | | Цитат: | Някой има PCB оформление за gtp USB (не gtp-usp , gtp USB-232)
|
|
Здравей mcelab,
Каква програма трябва да се използва за да видите вашия файл? Можеш ли да си поделят програмата също?
thks пич. |
|
 |
телно babu
Присъединил се: 11 Ноември 2004 Публикации: 167 Подпомогнат: 11 Местоположение: Сингапур
| 14 октомври 2006 21:10 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB Lite gtp Lite gtp USB шестнадесетичния шестнадесетичния gtp USB gtp USB PCB gtp USB Lite шестнадесетичния |
|
| Im dissapointed наистина добре в този момент, Пет някой е givin gtp USB Lite с SCH N ПХБ не е магия, а липома има шестнадесетичния N SCH на PCB оформление е missin дали някой има пълната gtp USB Lite (SCH шестнадесетичния ПХБ)?
THX |
|
 |
wizpic
Присъединил се: 24 май 2004 Публикации: 362 Подпомогнат: 25
| 14 октомври 2006 22:21 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB плюс USB gtp схема USB схема gtp USB схема gtp USB плюс PCB gtp USB плюс PCB схематични PCB gtp USB Lite |
|
| | Цитат: | Im dissapointed наистина добре в този момент, липома някой е givin gtp USB Lite с SCH N ПХБ не е магия, а липома има шестнадесетичния N SCH на PCB оформление е missin дали някой има пълната gtp USB Lite (SCH PCB шестнадесетичния)?
|
Ами ако имате ли Hex файл и схематични тогава защо не и дизайна си, след всичко това е просто схема,
Аз никога не са опитвали да изтеглите файловете besause вече притежавате GTP USB PLUS, което е най-добрият програмист имам всякога изградени и опитаха
Просто бъдете внимателни в това, което ти казват, защото beggers не може да бъде choosers 
Welll, че ми е 2 пари струва
wizpic |
|
 |
wakaka
Присъединил се: 07 Декември 2005 Публикации: 238 Подпомогнат: 4
| 16 октомври 2006 6:05 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB Lite gtp Lite gtp USB шестнадесетичния шестнадесетичния gtp USB gtp USB PCB gtp USB Lite шестнадесетичния |
|
| | телно babu написа: | Im dissapointed наистина добре в този момент, Пет някой е givin gtp USB Lite с SCH N ПХБ не е магия, а липома има шестнадесетичния N SCH на PCB оформление е missin дали някой има пълната gtp USB Lite (SCH шестнадесетичния ПХБ)?
THX |
з ** P: / / ali3nworld.blogspot.com / Това е точно Уот U нужда! |
|
 |
KST
Присъединил се: 12 Декември 2005 Публикации: 130 Подпомогнат: 8
| 23 октомври 2006 3:24 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: PCB gtp USB Lite gtp Lite gtp USB шестнадесетичния шестнадесетичния gtp USB gtp USB PCB gtp USB Lite шестнадесетичния |
|
| | wakaka написа: | | телно babu написа: | Im dissapointed наистина добре в този момент, Пет някой е givin gtp USB Lite с SCH N ПХБ не е магия, а липома има шестнадесетичния N SCH на PCB оформление е missin дали някой има пълната gtp USB Lite (SCH шестнадесетичния ПХБ)?
THX |
з ** P: / / ali3nworld.blogspot.com / Това е точно Уот U нужда! |
Това е най-добрата връзка! |
|
 |
wakaka
| 31 октомври 2006 18:05 GTP USB схематични? | | |
|
| з ** P: / / ali3nworld.blogspot.com / Аз бях построил това програмист, тя не работи, но проблема, как мога аз да го спрете след използването му??? Ако изтрия водачът на хардуер профил на WinXP, трябва да преинсталирате драйвера всеки път, когато включите в него, , което е труден, anyonme???
Добавен след 12 минути:
и BTW, аз тествани с 16F877A. 876A, 767777
Изглежда като всички наред, но лек проблем с 16F876A. Понякога тя е в състояние да открие, понякога не. Така че по време на шестнадесетичния файл изтегляне, понякога може да завърши, понякога имам остана на около 80%. Въпреки че завършва на 100%, но за грешка се появява, знам г. Eventhough има грешки по време на проверката, след изтеглянето на чип работи според както съм програмиран. Всеки опит това??
Добавен след 1 час 4 минути:
Някой може да препоръча disassembler, че е в състояние да се превърне шестнадесетичния да събрание??? Ако шестнадесетичния до С би било по-добре, PLZ помогне .......... thankx |
|
 |
Парфюми
Присъединил се: 26 юли 2002 Мнения: 1375 Подпомогнат: 23
| 01 Nov 2006 14:51 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtpusb Lite gtp USB фърмуер gtp Lite фърмуер gtpusb gtp Lite фърмуер фърмуер gtp USB |
|
| здрасти
може някой бушон акции настройка PROG на 18f2550 с gtpusb Lite фърмуер
с уважение Парфюми |
|
 |
Thelux
Присъединил се: 07 юни 2005 Мнения: 21 Подпомогнат: 1
| 02 ноември 2006 0:15 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: icsp конфигурация winpic800 gtp USB плюс gtpusb Lite свалите winpic800 3,55 грама фърмуер 18f2550 USB winpic800 плюс 3,55 грама свалите gtp USB Lite шестнадесетичния код |
|
| [цитат = "Парфюми"] Здравей
може някой бушон акции настройка PROG на 18f2550 с gtpusb Lite фърмуер
с уважение Парфюми [/ цитат]
Здравей Парфюми,
Конфигурация бита от MPLAB:
USB часовник Източник: Часовник SRC от 96MHz PLL / 2 CPU системен часовник Postscaler: [OSC1/OSC2 SRC: / 1] [96MHz PLL SRC: / 2] 96MHz PLL Prescaler: разделете на 3 (12 MHz вход) Осцилатор: ХС: ХС PLL, USB-HS Не успеят-Безопасни Часовник Монитор Активирай: инвалиди Int. Вътр. Switch Над Режим: инвалиди USB Напрежение регулатор: Активирана Power Up Таймер: инвалиди Браун Out Detect: Включени в хардуера, SBOREN с увреждания Браун Out Напрежение: 2.0V Куче-пазач Таймер: инвалидите-контролирани от SWDTEN битов Куче-пазач Postscaler: 1:32768 CCCP2 Mux: RC1 PortB A / D Активирай: PORTB <4:0> конфигурирани като цифрови I / O на RESET Ниска мощност Timer1 OSC позволи: инвалиди Master Ясно позволи: MCLR включено, RE3 инвалиди Стека Overflow Нулиране: Активирана Ниско напрежение програма: Активирана Разширен CPU позволи: инвалиди Код Защитете: ALL инвалиди Данни EE Прочети Защитете: инвалиди Таблица Напишете Защитете Обувка: инвалиди Config. Напишете Защитете: инвалиди Таблица Прочети Защитете: ALL инвалиди Таблица Прочети Защитете Обувка: инвалиди
Стойности: 22 0E 3F 1E 81 85 0F C0 0F E0 0F 40 (От MPLAB) Стойности: 0E22 1E3F 8100 0085 C00F E00F 400F (От WinPic800)
С WinPic800 настройки от Hex файл са ОК. С MPLAB трябва да се промени "USB Напрежение регулатор" настройка "Активирана"
Знам го, защото първия път, когато използва MPLAB и GTP не работи така че използва WinPic800 с
JDM и всичко върви добре.
До скоро, сравняващо предпазители и в двете програми открих причината ...
Предлагам ви, ако сте изграждане Lite версия, за да добавите T_Vdd преминаването както в Plus Версия:
BC557 с:
E = VCC C = 10K Резистор да GND / T_Vdd, за да ICSP B = 2K2 Резистор да RB2
Моята версия (3,55 грама) бе изтеглен от:
http://snipurl.com/ta29
(намира се също така и в http://www.electoday.com/freeware/WinPic800_v355g.rar, но не е тествана)
и тя има всички хардуерни и езици файлове (не се срещат в други файлове от други сайтове)
Добра работа ... Това е един много полезен програмист.
С уважение. |
|
 |
wakaka
| 02 ноември 2006 3:13 GTP USB схематични? | | | Tags: winpic800 18f2550 схема winpic 800 winpic 800 плюс схематични winpic 800 Lite winpic фърмуер winpic800 схема плюс до 800 схематични |
|
| Здравей thelux, yv, трябва да добавите друга BC557 да RB2 в Lite версията от Lite версията не използвайте RB2? Може да обясни?
BTW, за плюс версия, може да качите и пълния схематични (ако е възможно, оформление) и версията на Winpic800 да се използва? На фърмуера за 18F2550 е същата, както Lite версията обред? |
|
 |
Thelux
| 02 ноември 2006 12:12 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB плюс USB gtp схема gtp-USB USB схема gtp-USB, плюс gtp-USB [плюс] gtp USB схема |
|
| Здравей wakaka,
Аз предлагам да се добави Vdd преминат за снимки, които трябва Vpp преди Vdd (обикновено веднъж с вътрешен OSC), тъй като, ако оставите Vdd винаги PIC относно проекта за изпълнение на код (ако е била програмирана да използват вътрешни OSC), а не отива в програмата готовност.
Това може да стане, ако PIC беше програмиран предварително, а не ако е празна.
Ако търсите "Vpp преди Vdd" вие ще намерите много Infos и съвети как да се променят програмисти като JDM.
Plus версията е различна от безплатната версия (не се поддържат от нов софтуер), тя има различни фърмуер (продава само), за да можете да използвате стария фърмуер и софтуер с това.
Можете да намерите Plus схематични в:
http://www.winpic800.com/descargas/REV2/GTP-USB [плюс]. PDF
Lite версия (намалена версия на FREE Summer2005) използва същия фърмуер, като пълноценни версия, но е само ICSP (Vpp1 и Vpp2 бе създаден, за да можете да използвате само един ZIF гнездо).
ICSP само не трябва да има 2 Vpp (така ли Vpp1 само), но аз мисля, че по-добре е да оставите Vdd ключ.
В оригиналната версия FREE беше BC547 контролирани от ULN2003 (pin16 да Б, от 1 до RB2 ПИН).
В Lite версията не сте ULN2003 така че най-добрият начин е да карам Б с резистор да RB2 (като в плюс).
Вчера забравих важно нещо:
Ако сте направили Lite версия (с Vpp1 само), не забравяйте да изключите "Използвайте Vpp2" в WinPic800 Настройки => хардуер.
Дано това помогне ... Ако имате други въпроси, аз съм тук.
С уважение. |
|
 |
wakaka
| 02 ноември 2006 13:00 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB gtp схема USB схема gtp USB схема winpic800 v3.55g USB Pic PROG схемата схема USB winpic800 3,55 грама |
|
| Аз бях Приложено GTP USB схема, така че може същия фърмуер за Lite версията е използвана за това? Същата версия на Winpic800 (v3.55g) може да се използва като добре? coz Бих искал да изгради един часа мулти USB PROG.
За приложен версия, е че лятото безплатната версия? Y е необходимо 2 Vpp (Vpp1 и Vpp2), тъй като и двете са Vpps около 13V? Във втората страница на PDF файл, там е JP2, wats използването на зебло? обикновено се използват Vpp1 или Vpp2? THankx .......
|
|
 |
Парфюми
Присъединил се: 26 юли 2002 Мнения: 1375 Подпомогнат: 23
| 02 ноември 2006 13:45 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| здрасти
Мисля, че ако аз не съм наред, плюс софтуер може да се използва с Lite версията хардуер както в хардуера профил го покажа контрол за Lite версия |
|
 |
Thelux
| 02 ноември 2006 16:16 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB плюс USB gtp схема USB схема gtp USB схема gtp USB плюс фърмуер USB Pic PROG схемата схема USB |
|
| @ Wakaka: Вашата схематични е GTP USB Безплатен (лято 2005). Vpp1 и Vpp2 са за ZIF гнездо, ICSP могат да бъдат направени само с Vpp1. Plus версията е много различен в хардуера, така и на фърмуера не може да бъде същата като предишната версия. Единственият начин да имат Plus е да се купят предварително програмирани PIC от автора.
@ Парфюми: тествана с 3,59 В.: GTP Lite е в списъка, но само с LPT порт (както можете да видите в Настройки => Хардуер). Последно поддържа версия за USB безплатната версия (Lite или пълно) е 3,55 грама
С уважение. |
|
 |
brxnet
Присъединил се: 27 Ноември 2006 Мнения: 2
| 06 декември 2006 17:44 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB плюс gtp Lite gtp плюс USB gtp USB плюс р gtp USB Lite dspic USB gtp плюс |
|
| | Бих искал да знам е gtp USB Lite можете да програмирате dspic, или аз ще трябва да се gtp USB плюс за това? |
|
 |
hamvui2006
Присъединил се: 07 Декември 2006 Мнения: 3
| 07 декември 2006 5:58 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| | Кой може да ми помогне за USB устройство достъп? |
|
 |
Computerman29
Присъединил се: 23 юли 2006 Публикации: 135 Подпомогнат: 4 Местоположение: Валпараисо, в САЩ
| 07 декември 2006 9:23 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Опитайте това програмист. Тя е напълно безплатна. Сайтът е на немски език, но лесно се следват (говоря само на английски език).
з ** P: / / www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm # aufbau
Имам изградена и тестват тази програмист. Тя работи добре, но трябва да стартирате софтуера ПРЕДИ ДА поставете програмист или тя няма да четат, пишат, или правилно идентифицира PIC години. Имате нужда от програмист да програмирате bootloader в 18F2550 (I използва JDM). Файловете са в Игъл формат. Има и GIF години. |
|
 |
simplicio
Присъединил се: 01 Сеп 2004 Мнения: 19
| 30 януари 2007 година 15:28 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Това GTP USB работи само whith PIC18F2550?
Аз може да не са пуснати други PIC на мястото?
Фернандо |
|
 |
про
Присъединил се: 14 Март 2004 Публикации: 178 Подпомогнат: 9 Местоположение: Франция
| 30 януари 2007 година 19:54 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: 18f4500 Pic 18f4500 |
|
| | simplicio написа: | | Това GTP USB работи само whith PIC18F2550? |
Да
| simplicio написа: | | Аз може да не са пуснати други PIC на мястото? |
Може би 18f4500, което е почти съвместими |
|
 |
Computerman29
Присъединил се: 23 юли 2006 Публикации: 135 Подпомогнат: 4 Местоположение: Валпараисо, в САЩ
| 31 януари 2007 9:21 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: Снимка 18f2445 Pic 18f2445 програмист |
|
| Може да опитате 18F2445 - Същата снимка по-малко памет.
Добавен след 4 минути:
BTW, на програмист описах в последния пост (Brenner8) има нов софтуер и фърмуера. Всички проблеми, аз бях като са били отстранени. Дай го опитам. |
|
 |
о-larn
Присъединил се: 09 октомври 2006 Публикации: 8
| |
 |
Computerman29
| 09 февруари 2007 5:06 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| | Поправка: Това е 2455, а не 2445. |
|
 |
mayli
Присъединил се: 06 юни 2005 Публикации: 9
| 09 февруари 2007 7:40 Re: GTP USB схематични? | | |
|
| Всяка по-нова версия на фърмуера?
Благодаря. |
|
 |
wizpic
Присъединил се: 24 май 2004 Публикации: 362 Подпомогнат: 25
| 09 февруари 2007 8:14 GTP USB схематични? | | | Tags: gtp USB плюс gtp USB плюс фърмуер gtp USB фърмуер фърмуер gtp USB плюс gtp плюс USB gtp USB плюс р фърмуер gtp USB плюс P |
|
| Да 3,61 току-що са били освободени, но това е всичко, обновени чрез интернет, така никой не е фърмуер за GTP USB плюс, това е много добър програмист
wizpic |
|
 |
coolheart
Присъединил се: 10 февруари 2007 Мнения: 1
| 10 февруари 2007 21:41 GTP USB схематични? | | | Tags: USB gtp схема gtp USB 4550 USB схема gtp USB схема схемата USB gtp USB шестнадесетичния шестнадесетичния gtp USB |
|
| Здравейте всички! Имам само 18f4550, и не могат да намерят други по това време (и може би до този момент). Значи, мога ли да използвам 4550 за над gtp USB схематични със същата шестнадесетичния файл? Четох в дейташитове и нищо не е diffenrent excepts памет 
С уважение, |
|
 |
whitewiz172
Присъединил се: 11 Март 2007 Публикации: 8
| 12 март 2007 0:36 Re: GTP USB схематични? | | | Tags: USB gtp схема gtp USB 4550 USB схема gtp USB схема схемата USB gtp USB шестнадесетичния шестнадесетичния gtp USB |
|
| | coolheart написа: | Здравейте всички! Имам само 18f4550, и не могат да намерят други по това време (и може би до този момент). Значи, мога ли да използвам 4550 за над gtp USB схематични със същата шестнадесетичния файл? Четох в дейташитове и нищо не е diffenrent excepts памет 
С уважение, |
Бих искал да знае това, както добре. Може някой моля отговор? |
|
 |
dolhoemti
Присъединил се: 17 Ноември 2006 Публикации: 9
| 20 април 2007 10:57 GTP USB схематични? | | |
|
| Здравейте. Бих искал да знам дали gtp е icd съвместими. Друг въпрос, каква е най-добрият начин за генериране на шестнадесетичния файл от в. Снимка Newbie |
|
 |