Итън
| 17-ти юни, 2005 16:53 Какво е отношението на nmos аспект? | | |
|
| Здравейте,
В момента съм студент и работи ОТА с ключ-кондензатор CMFB и по-късно ще превключите-дизайн усилвател кондензатор. Аз съм чудо, което е най-доброто съотношение MOS Switch аспект.
Кажи, за TSMC 0.35um технология с 5V процес, минималната дължина е 0,5 микрона. И така, как да избера най-Ш / Д за ключове NMOS в преминаването кондензатор CMFB а също и в проби и усилване? А къде да разположи предаване порти ключа и NMOS само ключове?
Аз прочетох книгата на Мартин, Razavi книга, както и някои документи. Някои казваха с минимална дължина и ширина широк, някои документи каза, дори с дълги ключове за намаляване на Feedthrough часовник (през 2004 г. ISSCC).
Така че аз съм объркан. Може ли някой да ми каже по-ПРАКТИЧЕСКИ правила и по-специфични правила за това?
Итън |
|
aryajur
Регистриран на: 23-ти октомври 2004 година Мнения: 689 Подпомогнат: 73 Местоположение: Сънивейл, САЩ
| 17-ти юни, 2005 21:21 Re: Как да определите MOS Switch съотношение? | | |
|
| 1-ви на всички, за да реши дали може да сложите порта предаване или NMOS / PMOS само да превключвате зависи от това, което преминаването трябва да премине. NMOS може да премине ниско напрежение правилно, а не високо напрежение, а PMOS прави обратното. Така че в суровините, които трябва да преминат на високи и ниски стойности ще изисква порта предаване. За индивидуален размер на превключване на транзистора, който се използва за сигнали, трябва да се направи спад в ключа за възможно най-ниско, т.е. за резистентността трябва да бъде ниска. Използването на един транзистор като превключвате го оперират в TRIODE район (MOS) или наситеността район (BJT), така че от TRIODE уравнение област можете да изчислите съпротивлението на ключа и се опитайте да го сведе до минимум. Той ще бъде лесно да види, че W е да се толкова голям, колкото е възможно. Но също така трябва да се помисли за паразитен капацитет, което увеличава с увеличаване на W. Така увеличение W само Upto сумата Upto които паразитни стойност капацитет е приемливо. В паразитен капацитет ще боли Ур честотна лента, ако ви интересува, че и тя ще отпадъци половина на сигнала при зареждане и разреждане всеки път. |
|