Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

Как да определите MOS Switch съотношение?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогови IC Дизайн & Разпределение -> Как да се определи MOS Switch съотношение?
Автор Съобщение
Итън

Post 17-ти юни, 2005 16:53

Какво е отношението на nmos аспект?

Здравейте,

В момента съм студент и работи ОТА с ключ-кондензатор CMFB и по-късно ще превключите-дизайн усилвател кондензатор. Аз съм чудо, което е най-доброто съотношение MOS Switch аспект.

Кажи, за TSMC 0.35um технология с 5V процес, минималната дължина е 0,5 микрона. И така, как да избера най-Ш / Д за ключове NMOS в преминаването кондензатор CMFB а също и в проби и усилване?
А къде да разположи предаване порти ключа и NMOS само ключове?

Аз прочетох книгата на Мартин, Razavi книга, както и някои документи. Някои казваха с минимална дължина и ширина широк, някои документи каза, дори с дълги ключове за намаляване на Feedthrough часовник (през 2004 г. ISSCC).

Така че аз съм объркан. Може ли някой да ми каже по-ПРАКТИЧЕСКИ правила и по-специфични правила за това?

Итън
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 17-ти юни, 2005 16:53

Реклами

Върнете се в началото
aryajur

Подпомогнат: 73

Post 17-ти юни, 2005 21:21

Re: Как да определите MOS Switch съотношение?

1-ви на всички, за да реши дали може да сложите порта предаване или NMOS / PMOS само да превключвате зависи от това, което преминаването трябва да премине. NMOS може да премине ниско напрежение правилно, а не високо напрежение, а PMOS прави обратното. Така че в суровините, които трябва да преминат на високи и ниски стойности ще изисква порта предаване.
За индивидуален размер на превключване на транзистора, който се използва за сигнали, трябва да се направи спад в ключа за възможно най-ниско, т.е. за резистентността трябва да бъде ниска. Използването на един транзистор като превключвате го оперират в TRIODE район (MOS) или наситеността район (BJT), така че от TRIODE уравнение област можете да изчислите съпротивлението на ключа и се опитайте да го сведе до минимум. Той ще бъде лесно да види, че W е да се толкова голям, колкото е възможно. Но също така трябва да се помисли за паразитен капацитет, което увеличава с увеличаване на W. Така увеличение W само Upto сумата Upto които паразитни стойност капацитет е приемливо. В паразитен капацитет ще боли Ур честотна лента, ако ви интересува, че и тя ще отпадъци половина на сигнала при зареждане и разреждане всеки път.
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогови IC Дизайн & Разпределение -> Как да се определи MOS Switch съотношение?
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
как да се определи W и М на MOS транзистор (3)
Aspect Ratio (2)
как да се определи таван и размери ключа в СК CMFB? (8)
Съотношение на размерите на транзистор (5)
Висока аспект проблеми съотношение симулация в HFSS (2)
NMOS и PMOS (W / L) аспект съотношение спрямо Vth (6)
Как да се изработи високо MOS изпълнение шибалка? (12)
Как да се определи реалния размер капачка в превключвател-Cap филтър? (1)
как да се определи количествено MOS Switch S / H линейна грешка за уреждане на ADC? (6)
въпроси за MOS съотношение (2)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема