Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> взаимодействие клавиатурата да microcontroller
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Дру

Присъединил се: 15 Ноември 2004
Публикации: 6

Post 09 май 2005 9:01 взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Аз съм като проблем ми се 5 пинов клавиатура към интерфейса на моя microcontroller. Имам Vcc и GND линии, свързани с 5V и земята. Аз съм с помощта на осцилоскоп да прочете данните и Часовник линии но излезе кратко. Дори когато не държи ключови определяне непрекъснато, за осцилоскоп не вземем всички сигнали. Да данните и Часовник линии трябва да бъдат свързани към 5V чрез външни скастрям резистори? Мислех, клавиатури имаше вътрешен издърпайте нагоре резистори. Благодаря за всички отговори.
Обратно към началото
View user's profile
IanP

Присъединил се: 05 октомври 2004
Подпомогнат: 1535

Post 09 май 2005 9:15 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Възможно е, че няма пречка на UPS в рамките на клавиатурата, така че лесно можете да се свържете ≈ 4.7kΩ като дръпнете прозорци.
Какво става, когато се прилага сила на клавиатурата, направете 3 светодиоди флаш няколко пъти е нормално?
Обратно към началото
View user's profile
Дру

Post 09 май 2005 9:20 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Светлините не флаш след мощност нагоре. Въпреки това, тя не работи, когато то включване в дънната платка. Когато натиснете клавиша непрекъснато да видите сигнали по отношение на данните и Часовници линии с помощта на осцилоскоп? Аз сте опитвали този тест на 3 клавиатури вече наближава кратко всеки път.
Обратно към началото
View user's profile
bogdanm

Присъединил се: 24 Юни 2003
Публикации: 112
Подпомогнат: 1

Post 09 май 2005 9:34 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Клавиатурата трябва да извършите RESET на стартиране, а това трябва да се видим, като се потърси в светодиоди, те трябва да игнорирам кратко. Проверете вашите електрически връзки. Също така имайте предвид, че за КБ да се наложи и над 100 mA да функционират правилно, затова проверете дали вашите източник на енергия отговаря на това изискване.
Обратно към началото
View user's profile
IanP

Присъединил се: 05 октомври 2004
Подпомогнат: 1535

Post 09 май 2005 9:37 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Уверете се, когато се свържете мощност (5 V и 0V) правилно: тя трябва да флаш след мощност се прилагат.
И двете линии, часовника и данни, са високи в бездейства етап. При натискане на бутон можете да видите импулси от висока / ниска / Върховен ..
Да не говорим за едно и също клавиатури: PS / 2 .. AT?
Обратно към началото
View user's profile
Дру

Post 09 май 2005 10:25 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Моя грешка. Трите LED осветление DO флаш след мощност нагоре. Данните и Часовник линии се провеждат най-високо 5 V и остават там дори и при натискане на клавиша за постоянно. Аз съм с използване на AT клавиатура.
Обратно към началото
View user's profile
bogdanm

Post 09 май 2005 10:27 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Това е странно. Е клавиатурата свързан с microcontroller която I / O карфици сила данни и / или часовник линии до логически 1, чрез някакъв шанс?
Обратно към началото
View user's profile
Дру

Post 09 май 2005 10:35 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Данните и часовници линии са свързани с 5V до 5 Kohm външните pullups. и на осцилоскоп. Не са връзки към microcontroller. Трябва ли да я дам разрешение да изпраща команда?
Обратно към началото
View user's profile
bogdanm

Post 09 май 2005 10:41 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Не, тя не се нуждае от специални разрешения, и двете часовник и данни бездейства. Много странно. Проверете вашите настройки осцилоскоп.
Обратно към началото
View user's profile
zhanhualiu

Присъединил се: 09 Март 2004

Post 09 май 2005 11:20 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Може би това заявление бележка е полезно за вас.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
fnovoac

Присъединил се: 01 октомври 2005

Post 07 октомври 2005 8:38 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Някой имат някои сходни код в снимка основните про???
Обратно към началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 07 октомври 2005 8:38 Реклами

Обратно към началото
harshaperla

Присъединил се: 21 Ноември 2005

Post 15 ноември 2006 9:03 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Взаимодействие клавиатурата на 8051 microcontroller:

http://electrosofts.com/8051/keyboard.html
Обратно към началото
View user's profile
jayavardhan

Присъединил се: 01 Сеп 2006
Публикации: 125
Подпомогнат: 3

Post 23 ноември 2006 10:22 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Е клавиатурата свързан с microcontroller? Тогава сила данни и / или часовник за издърпайте нагоре.
Обратно към началото
View user's profile
aviv6371

Присъединил се: 07 юли 2006

Post 23 ноември 2006 23:23 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller

Здрасти,

ако ф изпратите електрическа схема тя ще бъде много по-лесно да се помогне u.
RU използват двукомпонентни посока комуникация или UNI? Уверете се, че microcontroller контрола на закрепване са конфигурирани като вход при използване UNI посока (по мое мнение клавиатура-домакин е достатъчно).
още нещо идеалното състояние е постигнато чрез използването на автоматично, издърпайте нагоре резистори, микро-контролер, не трябва да има сила "1"!

Ави.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> взаимодействие клавиатурата да microcontroller
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS