| Автор | Съобщение |
|---|
Дру
Присъединил се: 15 Ноември 2004 Публикации: 6
| 09 май 2005 9:01 взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Аз съм като проблем ми се 5 пинов клавиатура към интерфейса на моя microcontroller. Имам Vcc и GND линии, свързани с 5V и земята. Аз съм с помощта на осцилоскоп да прочете данните и Часовник линии но излезе кратко. Дори когато не държи ключови определяне непрекъснато, за осцилоскоп не вземем всички сигнали. Да данните и Часовник линии трябва да бъдат свързани към 5V чрез външни скастрям резистори? Мислех, клавиатури имаше вътрешен издърпайте нагоре резистори. Благодаря за всички отговори. |
|
| Обратно към началото | |
 |
IanP
Присъединил се: 05 октомври 2004 Мнения: 6456 Подпомогнат: 1535 Местоположение: Уест Коуст
| 09 май 2005 9:15 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| Възможно е, че няма пречка на UPS в рамките на клавиатурата, така че лесно можете да се свържете ≈ 4.7kΩ като дръпнете прозорци. Какво става, когато се прилага сила на клавиатурата, направете 3 светодиоди флаш няколко пъти е нормално? |
|
 |
Дру
| 09 май 2005 9:20 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Светлините не флаш след мощност нагоре. Въпреки това, тя не работи, когато то включване в дънната платка. Когато натиснете клавиша непрекъснато да видите сигнали по отношение на данните и Часовници линии с помощта на осцилоскоп? Аз сте опитвали този тест на 3 клавиатури вече наближава кратко всеки път. |
|
 |
bogdanm
Присъединил се: 24 Юни 2003 Публикации: 112 Подпомогнат: 1
| 09 май 2005 9:34 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Клавиатурата трябва да извършите RESET на стартиране, а това трябва да се видим, като се потърси в светодиоди, те трябва да игнорирам кратко. Проверете вашите електрически връзки. Също така имайте предвид, че за КБ да се наложи и над 100 mA да функционират правилно, затова проверете дали вашите източник на енергия отговаря на това изискване. |
|
 |
IanP
Присъединил се: 05 октомври 2004 Мнения: 6456 Подпомогнат: 1535 Местоположение: Уест Коуст
| 09 май 2005 9:37 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| Уверете се, когато се свържете мощност (5 V и 0V) правилно: тя трябва да флаш след мощност се прилагат. И двете линии, часовника и данни, са високи в бездейства етап. При натискане на бутон можете да видите импулси от висока / ниска / Върховен .. Да не говорим за едно и също клавиатури: PS / 2 .. AT? |
|
 |
Дру
| 09 май 2005 10:25 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Моя грешка. Трите LED осветление DO флаш след мощност нагоре. Данните и Часовник линии се провеждат най-високо 5 V и остават там дори и при натискане на клавиша за постоянно. Аз съм с използване на AT клавиатура. |
|
 |
bogdanm
| 09 май 2005 10:27 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Това е странно. Е клавиатурата свързан с microcontroller която I / O карфици сила данни и / или часовник линии до логически 1, чрез някакъв шанс? |
|
 |
Дру
| 09 май 2005 10:35 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Данните и часовници линии са свързани с 5V до 5 Kohm външните pullups. и на осцилоскоп. Не са връзки към microcontroller. Трябва ли да я дам разрешение да изпраща команда? |
|
 |
bogdanm
| 09 май 2005 10:41 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Не, тя не се нуждае от специални разрешения, и двете часовник и данни бездейства. Много странно. Проверете вашите настройки осцилоскоп. |
|
 |
zhanhualiu
Присъединил се: 09 Март 2004 Мнения: 18 Подпомогнат: 1
| 09 май 2005 11:20 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| Може би това заявление бележка е полезно за вас.
|
|
 |
fnovoac
Присъединил се: 01 октомври 2005 Мнения: 12
| 07 октомври 2005 8:38 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Някой имат някои сходни код в снимка основните про??? |
|
 |
Google AdSense

| 07 октомври 2005 8:38 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
harshaperla
Присъединил се: 21 Ноември 2005 Мнения: 7
| 15 ноември 2006 9:03 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| Взаимодействие клавиатурата на 8051 microcontroller:
http://electrosofts.com/8051/keyboard.html |
|
 |
jayavardhan
Присъединил се: 01 Сеп 2006 Публикации: 125 Подпомогнат: 3 Местоположение: Индия
| 23 ноември 2006 10:22 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| | Е клавиатурата свързан с microcontroller? Тогава сила данни и / или часовник за издърпайте нагоре. |
|
 |
aviv6371
Присъединил се: 07 юли 2006 Мнения: 47 Подпомогнат: 1
| 23 ноември 2006 23:23 Re: взаимодействие клавиатурата да microcontroller | | |
|
| Здрасти,
ако ф изпратите електрическа схема тя ще бъде много по-лесно да се помогне u. RU използват двукомпонентни посока комуникация или UNI? Уверете се, че microcontroller контрола на закрепване са конфигурирани като вход при използване UNI посока (по мое мнение клавиатура-домакин е достатъчно). още нещо идеалното състояние е постигнато чрез използването на автоматично, издърпайте нагоре резистори, микро-контролер, не трябва да има сила "1"!
Ави. |
|
 |