| Автор | Съобщение |
|---|
giorgia
Присъединил се: 25 Декември 2001 Мнения: 32 Подпомогнат: 1
| 28 януари 2005 14:44 доведе киселина батерия зарядно дизайн помогне | | | Tags: ferromagnetic батерията, зарядното устройство |
|
| Здравейте приятели, Някой може да ми помогне да проектират автоматична система за батерията, зарядното устройство доведе киселина батерия 24 VDC 660 А / ч в действителност имам нужда от голяма текущата около 66 A @ 27 VDC Коя е най-добрият метод: превключите режима регулатор, линейни регулатор или ferromagnetic регулатор? някой да има проба проект? Всяка помощ ще е много оценявам!
Благодаря предварително |
|
| Обратно към началото | |
 |
wizpic
Присъединил се: 24 май 2004 Публикации: 357 Подпомогнат: 24
| 28 януари 2005 21:51 Re: доведе киселина батерия зарядно дизайн помогне | | |
|
| Здравей Giorgia
Вашето искане за някои големи течения там. Имам няколко въпроса към теб Кратко описание как chager произведения. Когато батериите са 80% разредена (ако зарядното е caple за таксуване на 65amps), като се започне сегашната ще се 65amps тя ще вземе около 10hrs да се начислява 80% (което е известно е обгазяване етап) 2.4VPC (волта на клетки) X12 (24V) = 28,8 батериите проекта обгазяване това започва на таймера на разстояние, които могат да бъдат определени за 3/4hrs по това време на такса процент ще имат droped (батериите поеме контрол за ограничаване на ток) и има batteris достигне напълно отговаря 2.6VPC = 31,2 и ГС четене в батерията трябва да бъде 1250-1280, тъй като, ако батериите DONT достигне тогава капацитет ще бъде намален и ако е над 1300 бр tehn това означава, че батериите са приключили от там полезни (IE приучавам задръжте такса), тогава, след 3 или 4hrs зарядното устройство трябва да се изключи за да се предотврати по зареждането им. след обгазяване етап можете да контролирате настоящите и поддържа батерията напрежение в 27.6V (това е известно, е плаващ) сегашната може да бъде 5% от от макс ouptut текущата
Можеш ли да ни даде повече информация за батерията. Дали тежкотоварните автомобили тип батерия или са те sinlge клетки (2Volts всяка) A 660AH батерията е доста голям пакет батерии.
Q1. Какво е времето, спам, който искате да презаредя батериите, защото аз работя в нея, за да бъде 660 / 8 = 82,5 ампера за презареждане на батериите в 12-14hrs от 80% разредена. и да се отговаря. им в 8hrs ще се нуждаят от 132Amp зарядно. Q2. Ако тези са тежкотоварните 12V батерии е на AH ви за четене или craning капацитет?
Вие ще трябва transfomer кабел за доставка на 70-75Amps така ли DONT над работата на трансформатори и изходно напрежение от 33-35V. Вие ще трябва да използвате мост токоизправител (85amp тип с 4 75Amp диоди и голям радиатор) A mians contactor да го включите / изключите и таймер карти, за да може да dectect батерията напрежение. Така че основно Аз мисля, че се търсят промишлен тип chager. всичко depands на батерии, който използвате. Аз бях само дават кратко описание трябва да отидем на по (този десет години в батерията и зарядното устройство играта няма да ви)
Надявам се това да помогне ли
wizpic |
|
 |
giorgia
Присъединил се: 25 Декември 2001 Мнения: 32 Подпомогнат: 1
| 03 февруари 2005 22:31 Re: доведе киселина батерия зарядно дизайн помогне | | |
|
| Здравей Wizpic, Благодаря ви много за помощ, и съжалявам за късното ми отговори
батерията са тежкотоварните автомобили тип 4x 12 V 330 A / ч всеки и аз трябва да го презареждане в около 10 / 12 часа. Търся за схеми, идеи и документация за това как да построиш автоматична батерия зарядно.
Благодаря предварително, всяка помощ ще е много оценявам! |
|
 |
размита
Присъединил се: 25 Сеп 2004 Публикации: 107 Подпомогнат: 10
| 04 февруари 2005 16:38 Re: доведе киселина батерия зарядно дизайн помогне | | |
|
| Здравей; Pls проверка www.microchip.com прилагането бележка област. |
|
 |
neuralc
Присъединил се: 06 Ноември 2001 Публикации: 270 Подпомогнат: 5
| 04 февруари 2005 16:58 доведе киселина батерия зарядно дизайн помогне | | | Tags: изграждане uc3906n |
|
| Здрасти, Маркирайте тази статии:
з ** P: / / www.vicr.com / документи / design_articles / pb_battery-charger.pdf
з ** P: / / www.panasonic.com / промишлена / батерия / OEM / изображения / PDF / Panasonic_VRLA_ChargingMethods.pdf
з ** P: / / wwww.ges.cz/sheet/u/uc3906n.pdf
Моят проблем сега е да се изгради AC (230Vac)-DC (40Vdc) (100W) преобразувател (може би превключите режима за висока ефективност)?
NeuralC |
|
 |