| Автор | Съобщение |
|---|
E = MC2
| 26-ти януари, 2005 16:30 амплитудна модулация | | |
|
| Аз имам един въпрос за амплитудна модулация. в предавател съм сигнал и честотата на превозвач се умножават с миксер, чиято продукция се подава до крайния усилвател етап, който след това се хранят с антена. нали????
честотата на превозвача, е около десет пъти по честотата на сигнала (аз чета това някъде). но когато и двете сигналите се умножават получената амплитуда модулиран сигнал е честотата на превозвача и форма прилича на сигнала да бъдат предадени.
Разбирам, че част от продукцията на миксер прилича на сигнала. аз съм това, което разбирам е защо е честотата на модулиран сигнал, равен на сигнала на превозвача. doesn't умножение правя нещо с честота???
и вторият ми въпрос е как са два аналогови сигнали, умножена?
действително имам съобщения Разбира се, това семестър и аз искам да знам всичко за съобщения от А до Я. така че всяка книга препоръки ще бъдат много оценявам |
|
| Върнете се в началото | |
 |
usernam
| 26-ти януари, 2005 16:57 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | E = MC2 написа: | Аз имам един въпрос за амплитудна модулация. в предавател съм сигнал и честотата на превозвач се умножават с миксер, чиято продукция се подава до крайния усилвател етап, който след това се хранят с антена. нали????
честотата на превозвача, е около десет пъти по честотата на сигнала (аз чета това някъде). но когато и двете сигналите се умножават получената амплитуда модулиран сигнал е честотата на превозвача и форма прилича на сигнала да бъдат предадени.
Разбирам, че част от продукцията на миксер прилича на сигнала. аз съм това, което разбирам е защо е честотата на модулиран сигнал, равен на сигнала на превозвача. doesn't умножение правя нещо с честота???
действително имам съобщения Разбира се, това семестър и аз искам да знам всичко за съобщения от А до Я. така че всяка книга препоръки ще бъдат много оценявам |
Уравнението AM е нещо като [1 км (т)] Cos (ωt) където M (т) се сигнала. Така че сега може да гледам на това като косинус вълна с различна amplitde време на А [1 км (т)]. Да предположим, M (т) също беше sinusoid ако ви се налага да се размножават и да се разшири модулиран сигнал изразяване там ще бъде 3 различни компоненти честота. Така казва, че честотата на модулиран сигнал е равен на сигнала на превозвача, в действителност не е вярно. Що се отнася до една хубава книга комуникационни системи от Саймън Haykin би било добър вариант. |
|
 |
van_gift
| 26-ти януари, 2005 17:29 амплитудна модулация | | |
|
| | Обикновено носеща честота е много по-високи от честотната лента на модулиран сигнал. |
|
 |
Borber
Регистриран на: 01 Януари 1970 Мнения: 1561 Подпомогнат: 117 Местоположение: Словения
| 26-ти януари, 2005 17:46 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | Честота на модулирани превозвач е равен на носеща честота! Продукт на модулация процес са две странична лента честоти, ако модулация на сигнала е чист грях (ωm), ω-ωm и ω ωm освен ω. |
|
 |
Andre3000
| 27-ми януари, 2005 0:01 амплитудна модулация | | |
|
| В съм модулация е амплитуда на превозвача, а не за честота.
Можете да прочетете за повече информация на HAYKIN книга |
|
 |
IanP
Регистриран на: 05 Okt 2004 Мнения: 6490 Подпомогнат: 1542 Местоположение: West Coast
| 27-ми януари, 2005 3:50 Re: амплитудна модулация | | |
|
| Някои допълнителни explenations с примери можете да намерите тук: http://www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
|
 |
nand_gates
| 27-ми януари, 2005 7:52 Re: амплитудна модулация | | |
|
| как се умножава два аналогови сигнали? Отговор: С помощта на усилвател получат контрол.
Усилвател умножава входния сигнал с постоянна "А", известни като печалба от това усилвател. Ако правите това постоянно варира в зависимост от друг входния сигнал след това това, което получаваш е печалба контролирани усилвател или модулатор амплитуда. В този случай продукцията се дава от К * vin1 * Vin2;
В един транзистор усилвателя ти може да варира в печалбата чрез промяна на транзистор biasing. Това е така, защото transconductance на транзистора зависи от biasing. |
|
 |
E = MC2
| 27-ми януари, 2005 18:25 Re: амплитудна модулация | | |
|
| действително Andre3000 реших да не се да погледнете в книгата Haykin, като гледам в отзива за тази книга в amazon.com
Знам, че shouldn't вярват в коментарите на сайта книга се съхранява и че тази книга е напълно като "" индустриален стандарт. Не знам, но защо аз пристанище прочетете тази книга. IM търсите книга Лати's. но аз пристанище намерени го навсякъде все още.
nand_gates и аз чета, че в една книга, но acutally някой ми каза, че в света на аналоговите размножаване е много трудно да се направи. той ми каза, че първо трябва да вземе дневника на два сигнала от дневник усилватели и после да ги добавите чрез добавяне на усилвател и тогава се взема antilog на резултата от antilog усилвател. така че аз просто исках да се потвърди. отколкото всеки един много |
|
 |
Мина Айман
| 27-ми януари, 2005 18:29 амплитудна модулация | | |
|
| Това е една прекрасна книга, която ще бъде много полезно за вас вашата комуникация проучване http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=84979&highlight=communications handbook |
|
 |
Bukitoo
Регистриран на: 12-ти октомври, 2003 Мнения: 140 Подпомогнат: 2 Местоположение: Аржентина
| 28-ми април 2005 4:44 Re: амплитудна модулация | | |
|
| Променливата усилвател печалба (за генериране на размножаване) е един от начините. Друг начин (става дума за случайни превозвач сигнал XA косинус) е да въведете ти сигнал до ключ (смяна на носеща честота) и след филтриране на резултата с бандерол филтър на честотната лента на случаен сигнал.
Друг начин е да си купя малко IC което прави а (т) XB (т) директно. |
|
 |
cedance
Регистриран на: 24-ти Октомври 2003 Мнения: 704 Подпомогнат: 28 Местоположение: Германия
| 02 мога 2005 7:59 Re: амплитудна модулация | | |
|
| добре, обл. позоваванията или материали, ф поиска, с изключение на книги и документи U Get от тук, бих искал да отида U Thro А * ilent уебсайт. те издават безплатна версия CD ROM студент и 6 CD опаковка, съдържаща различни уроци. Обзалагам се, че никой не може да им мач за начинаещи разбира се.
разглеждате този сайт напълно да проучи предлага безплатно CD, които несъмнено са най-добрите.
/ http://www.educatorscorner.com/index.cgi
/ cedance |
|
 |
shafee001
Регистриран на: 06 май 2004 Мнения: 116 Подпомогнат: 12 Местоположение: Египет
| 02 мога 2005 8:20 Re: амплитудна модулация | | |
|
| Здравейте всички; 1. честота на превозвача не трябва да бъде 10 момента на сигнала база група, всяка честота повече от 2 * база честотната лента на сигнала е добро engough 2. Честотата на модулиран сигнал е центрирана в носеща честота и имат странични ленти (тя basnd ширина) е равен на честотата база лента от дясната страна и от лявата страна, за да се счита, че undersnad W е носеща честота w е база честотна лента Cos (WT) * Cos (WT) = Cos (W W) T Cos (WW) т, така че води сигнал, защото е центрирана в западна дължина и има две странични вериги надясно W, както и на ляво-W, така ширина w, но групата е центрирана в W.
3. produsing AM е просто използване и swich транзистор, превозвач е свързан с база, както и сигнал база групата е свързан с това е emmiter
бейсбенд signel | | / \ / |_________||______ Продукция модулиран сигнал превозвач ------/ \ / \ / \ /-----| <| | | | _ \ / GND |
|
 |
kokabanga
| 02 мога 2005 9:42 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | E = MC2 написа: | Аз имам един въпрос за амплитудна модулация. в предавател съм сигнал и честотата на превозвач се умножават с миксер, чиято продукция се подава до крайния усилвател етап, който след това се хранят с антена. нали????
има мултиплициращ търговски вериги като Ne602, които може би използва за изпълнение на отглеждане в момента домейн!
|
|
 |
shmoib
| 02 мога 2005 16:07 Re: амплитудна модулация | | |
|
| к, първо amplitue модулация е направено с помощта на миксер, който е една нелинейна устройство, така че произвежда (......, FM FC, FC-FM, FC-2fm, 2fc 2 FM ,.... .....), така че ние използваме, след като филтър, за да заобиколите изисква само сигнали (винаги: FC FM, FC-FM). така че окончателно действие не е умножение, че е просто смяна на честотата на сигнала честота.
миксер може да бъде направено от всяка нелинейни устройство като транзистор |
|
 |
HERMIN
| 13-ти Май, 2005 година 3:02 амплитудна модулация | | |
|
| първо, опитайте да търсите за теми, използвайки търсачката за това, търсенето на книги за този форум,
когато носеща честота, умножена ако използвате модулиране на сигнала (basedband сигнал) превозвач ще запази своя собствена честота, но ще генерира две sidebands. опитвам се умножи две задължително функции, например грях (W * FC * т) х грях (W * FM * т), а вие ще достигнете до отговора като грях (W * FC * т) Cos (W * т (FC - FM)) - защото (W * т (FC FM) ... не съм сигурен IM с това уравнение, но можете да проверите книги и електронни-книги и вие ще имате по-добро разбиране за понятията AM Goodluck с вашите проучвания |
|
 |
emadi
| 28-ми Май 2005 13:04 Re: амплитудна модулация | | |
|
| Тези две места ще ви помогне за мислене на тези въпрос.
http://www.st-andrews.ac.uk/ ~ www_pa/Scots_Guide/RadCom/part9/page1.html
http://www.media.mit.edu/physics/pedagogy/fab/fab_2002/help_pages/networking_resources/more% 20networking/robotics.eecs.berkeley.edu/_sastry/ee20/modulation/node3.html |
|
 |
comsians
| 10-ти юни, 2005 9:30 Re: амплитудна модулация | | |
|
| Answer1 основните определения на AM е "да се различават на амплитудата на превозвача съгласно instantanious стойност на амплитудата на модулиране на сигнала's. на промяната е направена само на превозвача, следователно, че честотата на модулирани вълни AM е, че на превозвача и амплитудата (промяна), е този за модулиране на сигнала.
Answer2 два аналогови сигнали се умножават чрез умножаване на всеки от съответните им instantanious стойности. всяка единица време домейн (време), умножена получава отговор на стойността на две вълни. |
|
 |
suvendu
| 11-ти юни 2005 8:53 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | Във всеки модулация техника, ние се различават един от параметри (амплитуда, фаза, честота) на превозвач signal.In AM ние не се различават амплитудата на носещата честота. |
|
 |
awan
| 13-ти юни, 2005 11:52 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | мине през "модерна аналогова и цифрова комуникация" с Лати cpater 4 |
|
 |
Google AdSense

| 13-ти юни, 2005 11:52 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
elcielo
| 11-ти юни, 2006 1:14 Re: амплитудна модулация | | |
|
| | IanP написа: | Някои допълнителни explenations с примери можете да намерите тук: з п **: / / www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
несвързани връзка. |
|
 |