Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

ZIGBEE-Как да започнете

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Професионална Хардуер и електроника дизайн -> ZIGBEE-Как да започнете
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
tjalps

Присъединил се: 28 май 2001
Публикации: 262
Подпомогнат: 2

Post 23 януари 2005 21:17 ZIGBEE-Как да започнете
тагове: начало zigbee zigbee как да zigbee дизайн zigbee проекта как да zigbee започне с zigbee как да започнете zigbee

Привет!

Аз съм се започне с ZigBee дизайн, защото аз мисля, че той наистина е голям potetntial заради цената и използваемост.

Дали някой се опита микрочип демо и как функционира? Как е с комина?

Можеш ли да sugest с това, което е най-добре да започнем?

Може ли да се постигне наистина разстояние 25 метра и повече?

Моля, пишете всичко това, което мисля, е добра за нови хора на тази тема!

с уважение!
Обратно към началото
svicent

Присъединил се: 11 юли 2001
Публикации: 411
Подпомогнат: 23

Post 23 януари 2005 21:55 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: zigbee настойнически

Брой 175 (февруари 2005) от Верига изба Списанието съдържа Част 1 на ръководството на ZigBee. Начинаещи съдържа две части.

С уважение
Обратно към началото
DonJ

Присъединил се: 27 Декември 2004
Публикации: 127

Post 24 януари 2005 0:20 Re: ZIGBEE-Как да започнете
тагове: начало zigbee zigbee как да zigbee дизайн жив въглен zigbee zigbee проекта zigbee форум zigbee жив въглен стека

tjalps написа:
Привет!

Аз съм се започне с ZigBee дизайн, защото аз мисля, че той наистина е голям potetntial заради цената и използваемост.

Дали някой се опита микрочип демо и как функционира? Как е с комина?

Можеш ли да sugest с това, което е най-добре да започнем?

Може ли да се постигне наистина разстояние 25 метра и повече?

Моля, пишете всичко това, което мисля, е добра за нови хора на тази тема!

с уважение!

Здрасти

1) Опитайте се да потърсите Zigbee в този форум и вие ще намерите информация за Zigbee
2) Към www.zigbee.org за уводна инфо
3) Има някои добри IEEE статии за предмет

Обхват: 25 m, не трябва да бъде проблем. Freescale постигна линк над 300 метра!
Zigbee комплекти: жив въглен, микрочип, Chipcon и Freescale търговеца Zigbee китове. Жив въглен на комина е доста чист. Аз не знам за другите. Опитайте сами.

Успех Усмивка
Обратно към началото
tjalps

Post 24 януари 2005 12:14 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: жив въглен стека жив въглен стека

Привет!

Какво искаш да кажеш, че жив въглен стека е чист?

С уважение!
Обратно към началото
DonJ

Post 24 януари 2005 13:34 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: жив въглен стека жив въглен стека

tjalps написа:
Привет!

Какво искаш да кажеш, че жив въглен стека е чист?

С уважение!

"Това изглежда да функционира добре".
Обратно към началото
tjalps

Post 24 януари 2005 14:15 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: жив въглен IC

Привет!

Знаете ли купи пълно развитие на системата от жив въглен или ти започва да работи само с жив въглен на IC?

С уважение!
Обратно към началото
DonJ

Post 24 януари 2005 19:17 Re: ZIGBEE-Как да започнете

tjalps написа:
Привет!

Знаете ли купи пълно развитие на системата от жив въглен или ти започва да работи само с жив въглен на IC?

С уважение!

Здрасти

Нашият екип неотдавна започна на тази смес от външни кит и нашата собствена технология.

ATB
Обратно към началото
milojames

Присъединил се: 08 Март 2002
Подпомогнат: 1

Post 24 януари 2005 22:07 Re: ZIGBEE-Как да започнете

Погледнете http://www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103
. Аз бях играя наоколо с freescale развитие кит и работи много добре. Можете да получите 25 метра, но трябва да изгради свой собствен антени. Тези, които по оценка на борда не са много добри.
Обратно към началото
DonJ

Post 25 януари 2005 0:46 Re: ZIGBEE-Как да започнете

milojames написа:
Погледнете ч ** P: / / www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103
. Аз бях играя наоколо с freescale развитие кит и работи много добре. Можете да получите 25 метра, но трябва да изгради свой собствен антени. Тези, които по оценка на борда не са много добри.

Трябва ли вярно, че ти трябват два антени? Изглежда, че от брошурата.
Благодарности.
Обратно към началото
tjalps

Post 25 януари 2005 9:02 Re: ZIGBEE-Как да започнете

Кое е по-добър жив въглен или FREESCALE?

С уважение!
Обратно към началото
DonJ

Post 25 януари 2005 10:09 Re: ZIGBEE-Как да започнете

tjalps написа:
Кое е по-добър жив въглен или FREESCALE?

С уважение!

Трудно е да се каже. Трябва да работим и с двете е да се каже. Аз не съм.

ATB
Обратно към началото
milojames

Присъединил се: 08 Март 2002
Подпомогнат: 1

Post 28 януари 2005 1:17 Re: ZIGBEE-Как да започнете

Да, freescale части имат отделни TX и RX антена. Използвах TX / RX преминете само използвате една антена, но аз предполагам, Вие също бихте могли да съставим пасивни комбиниране circut устройството, тъй като никога не изпраща или получава по едно и също време.

на chipcon CC2420 е много по-хубав част и има TX / RX превключвате вградена, както и хардуерно базирани криптиране, но е по-скъпо, така че трябва да използвате freescale част.
Обратно към началото
DonJ

Post 28 януари 2005 10:19 Re: ZIGBEE-Как да започнете

milojames написа:
Да, freescale части имат отделни TX и RX антена. Използвах TX / RX преминете само използвате една антена, но аз предполагам, Вие също бихте могли да съставим пасивни комбиниране circut устройството, тъй като никога не изпраща или получава по едно и също време.

на chipcon CC2420 е много по-хубав част и има TX / RX превключвате вградена, както и хардуерно базирани криптиране, но е по-скъпо, така че трябва да използвате freescale част.

Предстоящото части и от newcommers изглежда да е по-добре. Трудно е да се каже, която ще бъде най-добре.

Усмивка
Обратно към началото
mitesh

Присъединил се: 13 май 2002
Публикации: 289
Подпомогнат: 6

Post 29 януари 2005 11:31 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: zigbee информация

Здравей Да всеки орган имат пълна информация за ZigBee. Да всеки орган има допълнително развитие Freescale борда.

Моля подкрепата ми, искам един.
Обратно към началото
DonJ

Post 29 януари 2005 15:00 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: zigbee подробности информация zigbee IC IC zigbee

mitesh написа:
Здравей Да всеки орган имат пълна информация за ZigBee. Да всеки орган има допълнително развитие Freescale борда.

Моля подкрепата ми, искам един.

Мисля, че не е безплатно.

Усмивка
Обратно към началото
tjalps

Post 29 януари 2005 17:30 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: жив въглен IC жив въглен или chipcon

Привет!

Yest, че е истина. От началото Freescale имали ограничен броят на развитие комплекти и сега той stoped действието и ако съм права може да поръчате развитие кит за около 99 USD, което е много по-евтино, отколкото жив въглен и ChipCon.

с уважение!
Обратно към началото
ivoblog

Присъединил се: 13 февруари 2005

Post 13 февруари 2005 12:36 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: жив въглен zigbee zigbee жив въглен код в zigbee микрочип zigbee окото премаршрутиране жив въглен IC zigbee микрочип код микрочип zigbee окото

Микрочип има хубав комплект с две microcontroller дъски и два ieee802.15.4 способни RF модули за 199 USD. В комплект е ограничен, тъй като използва предварително спецификационен zigbee софтуер, без окото премаршрутиране функционалност. На изходния код е включен обаче (но не C компилатор).

Повече информация тук: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/articles/25600.aspx и снимки: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/6381.aspx

В RF модули използват ChipCon CC2420 чипове. Жив въглен си етикети тези чипове като EM2420.

Chipcon продава CC2420EM, снимки тук: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/4045.aspx. Това е CC2420 RF модул.
Обратно към началото
omara007

Присъединил се: 06 Януари 2003
Подпомогнат: 38

Post 03 май 2005 5:42 Re: ZIGBEE-Как да започнете
Tags: zigbee как да как да zigbee в zigbee код

Чух, че Freescale се разпределят своя ZIgBee MAC код за свободни, но при определени conditionds или нещо такова .. е, че е истина? .. Ако да, как мога да стигна до този код се има предвид, че аз ще го използват в моя майстори?
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Професионална Хардуер и електроника дизайн -> ZIGBEE-Как да започнете
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS