| Автор | Съобщение |
|---|
tjalps
Присъединил се: 28 май 2001 Публикации: 262 Подпомогнат: 2
| 23 януари 2005 21:17 ZIGBEE-Как да започнете | | | тагове: начало zigbee zigbee как да zigbee дизайн zigbee проекта как да zigbee започне с zigbee как да започнете zigbee |
|
| Привет!
Аз съм се започне с ZigBee дизайн, защото аз мисля, че той наистина е голям potetntial заради цената и използваемост.
Дали някой се опита микрочип демо и как функционира? Как е с комина?
Можеш ли да sugest с това, което е най-добре да започнем?
Може ли да се постигне наистина разстояние 25 метра и повече?
Моля, пишете всичко това, което мисля, е добра за нови хора на тази тема!
с уважение! |
|
| Обратно към началото | |
 |
svicent
Присъединил се: 11 юли 2001 Публикации: 411 Подпомогнат: 23
| 23 януари 2005 21:55 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: zigbee настойнически |
|
| Брой 175 (февруари 2005) от Верига изба Списанието съдържа Част 1 на ръководството на ZigBee. Начинаещи съдържа две части.
С уважение |
|
 |
DonJ
Присъединил се: 27 Декември 2004 Публикации: 127 Подпомогнат: 2
| 24 януари 2005 0:20 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | тагове: начало zigbee zigbee как да zigbee дизайн жив въглен zigbee zigbee проекта zigbee форум zigbee жив въглен стека |
|
| | tjalps написа: | Привет!
Аз съм се започне с ZigBee дизайн, защото аз мисля, че той наистина е голям potetntial заради цената и използваемост.
Дали някой се опита микрочип демо и как функционира? Как е с комина?
Можеш ли да sugest с това, което е най-добре да започнем?
Може ли да се постигне наистина разстояние 25 метра и повече?
Моля, пишете всичко това, което мисля, е добра за нови хора на тази тема!
с уважение! |
Здрасти
1) Опитайте се да потърсите Zigbee в този форум и вие ще намерите информация за Zigbee 2) Към www.zigbee.org за уводна инфо 3) Има някои добри IEEE статии за предмет
Обхват: 25 m, не трябва да бъде проблем. Freescale постигна линк над 300 метра! Zigbee комплекти: жив въглен, микрочип, Chipcon и Freescale търговеца Zigbee китове. Жив въглен на комина е доста чист. Аз не знам за другите. Опитайте сами.
Успех |
|
 |
tjalps
| 24 януари 2005 12:14 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен стека жив въглен стека |
|
| Привет!
Какво искаш да кажеш, че жив въглен стека е чист?
С уважение! |
|
 |
DonJ
| 24 януари 2005 13:34 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен стека жив въглен стека |
|
Какво искаш да кажеш, че жив въглен стека е чист?
С уважение! |
"Това изглежда да функционира добре". |
|
 |
tjalps
| 24 януари 2005 14:15 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен IC |
|
| Привет!
Знаете ли купи пълно развитие на системата от жив въглен или ти започва да работи само с жив въглен на IC?
С уважение! |
|
 |
DonJ
| 24 януари 2005 19:17 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен IC |
|
Знаете ли купи пълно развитие на системата от жив въглен или ти започва да работи само с жив въглен на IC?
С уважение! |
Здрасти
Нашият екип неотдавна започна на тази смес от външни кит и нашата собствена технология.
ATB |
|
 |
milojames
Присъединил се: 08 Март 2002 Мнения: 36 Подпомогнат: 1
| 24 януари 2005 22:07 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | |
|
| Погледнете http://www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103 . Аз бях играя наоколо с freescale развитие кит и работи много добре. Можете да получите 25 метра, но трябва да изгради свой собствен антени. Тези, които по оценка на борда не са много добри. |
|
 |
DonJ
| 25 януари 2005 0:46 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | |
|
| | milojames написа: | Погледнете ч ** P: / / www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103 . Аз бях играя наоколо с freescale развитие кит и работи много добре. Можете да получите 25 метра, но трябва да изгради свой собствен антени. Тези, които по оценка на борда не са много добри. |
Трябва ли вярно, че ти трябват два антени? Изглежда, че от брошурата. Благодарности. |
|
 |
tjalps
| 25 януари 2005 9:02 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен IC |
|
| Кое е по-добър жив въглен или FREESCALE?
С уважение! |
|
 |
DonJ
| 25 януари 2005 10:09 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен IC |
|
| | tjalps написа: | Кое е по-добър жив въглен или FREESCALE?
С уважение! |
Трудно е да се каже. Трябва да работим и с двете е да се каже. Аз не съм.
ATB |
|
 |
milojames
Присъединил се: 08 Март 2002 Мнения: 36 Подпомогнат: 1
| 28 януари 2005 1:17 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | |
|
| Да, freescale части имат отделни TX и RX антена. Използвах TX / RX преминете само използвате една антена, но аз предполагам, Вие също бихте могли да съставим пасивни комбиниране circut устройството, тъй като никога не изпраща или получава по едно и също време.
на chipcon CC2420 е много по-хубав част и има TX / RX превключвате вградена, както и хардуерно базирани криптиране, но е по-скъпо, така че трябва да използвате freescale част. |
|
 |
DonJ
| 28 януари 2005 10:19 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | |
|
| | milojames написа: | Да, freescale части имат отделни TX и RX антена. Използвах TX / RX преминете само използвате една антена, но аз предполагам, Вие също бихте могли да съставим пасивни комбиниране circut устройството, тъй като никога не изпраща или получава по едно и също време.
на chipcon CC2420 е много по-хубав част и има TX / RX превключвате вградена, както и хардуерно базирани криптиране, но е по-скъпо, така че трябва да използвате freescale част. |
Предстоящото части и от newcommers изглежда да е по-добре. Трудно е да се каже, която ще бъде най-добре.
|
|
 |
mitesh
Присъединил се: 13 май 2002 Публикации: 289 Подпомогнат: 6
| 29 януари 2005 11:31 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: zigbee информация |
|
| Здравей Да всеки орган имат пълна информация за ZigBee. Да всеки орган има допълнително развитие Freescale борда.
Моля подкрепата ми, искам един. |
|
 |
DonJ
| 29 януари 2005 15:00 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: zigbee подробности информация zigbee IC IC zigbee |
|
| | mitesh написа: | Здравей Да всеки орган имат пълна информация за ZigBee. Да всеки орган има допълнително развитие Freescale борда.
Моля подкрепата ми, искам един. |
Мисля, че не е безплатно.
|
|
 |
tjalps
| 29 януари 2005 17:30 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен IC жив въглен или chipcon |
|
| Привет!
Yest, че е истина. От началото Freescale имали ограничен броят на развитие комплекти и сега той stoped действието и ако съм права може да поръчате развитие кит за около 99 USD, което е много по-евтино, отколкото жив въглен и ChipCon.
с уважение! |
|
 |
ivoblog
Присъединил се: 13 февруари 2005 Мнения: 1
| 13 февруари 2005 12:36 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: жив въглен zigbee zigbee жив въглен код в zigbee микрочип zigbee окото премаршрутиране жив въглен IC zigbee микрочип код микрочип zigbee окото |
|
| Микрочип има хубав комплект с две microcontroller дъски и два ieee802.15.4 способни RF модули за 199 USD. В комплект е ограничен, тъй като използва предварително спецификационен zigbee софтуер, без окото премаршрутиране функционалност. На изходния код е включен обаче (но не C компилатор).
Повече информация тук: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/articles/25600.aspx и снимки: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/6381.aspx
В RF модули използват ChipCon CC2420 чипове. Жив въглен си етикети тези чипове като EM2420.
Chipcon продава CC2420EM, снимки тук: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/4045.aspx. Това е CC2420 RF модул. |
|
 |
omara007
Присъединил се: 06 Януари 2003 Мнения: 1264 Подпомогнат: 38 Местоположение: Дубай
| 03 май 2005 5:42 Re: ZIGBEE-Как да започнете | | | Tags: zigbee как да как да zigbee в zigbee код |
|
| | Чух, че Freescale се разпределят своя ZIgBee MAC код за свободни, но при определени conditionds или нещо такова .. е, че е истина? .. Ако да, как мога да стигна до този код се има предвид, че аз ще го използват в моя майстори? |
|
 |